Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 9:18:21 πμ
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 22:06

Ξαλάφρωσαν πρόεδροι των Ενώσεων Κιλκίς-Αξιούπολης από δέσμευση λογαριασμών

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το χρέος των δυο Ενώσεων Συνεταιρισμών του νομού προς το ΕΦΚΑ , κοινώς ασφαλιστικά ταμεία,  ξεπερνά τα έξι εκατομμύρια ευρώ. Εκ των οποίων τη μερίδα του λέοντος, κάπου 6 εκατ. ευρώ οφείλει η υπό εκκαθάριση ΕΑΣ Κιλκίς και κάτι παραπάνω από 100.000 ευρώ η Ένωση Αξιούπολης, μετεξελιχθείσα ήδη σε Αγροτικό Σύλλογο Παιονίας, αλλά διάδοχο της Ένωσης στα χρέη.


Ως είθισται τα χρέη αυτά καταλογίζονται σε προέδρους των διοικητικών συμβουλίων και κατ' εφαρμογή της  "πεπατημένης" αυτής καταλογίστηκε τμήμα του τεράστιου αυτού ποσού στους κατά καιρούς διατελέσαντες προέδρους Αν. Πογέλη (Κιλκίς) και Λάζαρο Ελευθεριάδη, Γιάννη Συμεωνίδη και Αθ. Τσιμερίκα (Αξιούπολης) ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα (για κάποιους ιδιαίτερα βραχύ) της προεδρίας τους. Το χειρότερο μάλιστα έγκειται ότι δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί των ανωτέρω και ήδη αναλήφθηκε από το ΕΦΚΑ (Δημόσιο)    τμήμα των καταλογισθέντων.
Οι ανωτέρω μνημονευθέντες πρόεδροι αντέδρασαν και κινήθηκαν δικαστικά κατά της απόφασης δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών τους, προσφεύγοντας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έχοντας ως νομικό παραστάτη τον δικηγόρο (και βουλευτή) Γιώργο Γεωργαντά.
Το Δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του και με προσωρινή διαταγή ακυρώνει τη δέσμευση έως την κύρια εκδίκαση της προσφυγής που εκτιμάται σε διάστημα πέραν του έτους. Είναι μια απόφαση που μπορεί να λειτουργήσει ως δεδικασμένο σε πολλαπλές  ανάλογες δεσμεύσεις λογαριασμών αγροτοσυνεταιριστών πανελληνίως.
Υπενθυμίζουμε ότι εφόσον η εν λόγω απόφαση ακύρωσης  επιβεβαιωθεί και κατά της εκδίκαση της κύριας προσφυγής  τότε θα επιστραφούν και όσα ποσά κατασχέθηκαν ήδη από τους λογαριασμούς των ανωτέρων τεσσάρων προέδρων.