Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, 3:55:21 μμ
Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 20:56

Μαγεία χορού και γεύσεων στην πρώτη Γιορτή Σταφυλιού

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η ροζέ σουλτανίνα είχε την κυρίαρχη παρουσία  στη Γιορτή Σταφυλιού που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στις Μουριές. Τα κρασοβάρελα και τα λαχταριστά τσαμπιά της καλλιφορνέζικης επιτραπέζιας ποικιλίας Crimson, που καλλιεργείται εδώ και δεκαπέντε χρόνια στην περιοχή, συνέθεσαν το σκηνικό μιας πολύ επιτυχημένης μουσικοχορευτικής παράστασης στην οποία πρωταγωνίστησαν οι Νύμφες της Δοϊράνης και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Μουριών, του Παλατιανού και των Στενημαχιτών του ''Αγίου Τρύφωνα''.


Τα πανέμορφα κορίτσια του μπαλέτου της Ματίνας Κουρσάρη, με τις λεπτές αέρινες κινήσεις τους έδωσαν ζωντάνια στο μύθο που συμπλέχθηκε με την τοπική λαογραφική κουλτούρα, ανταγωνιζόμενα για την καλύτερη ποικιλία σταφυλιού με τα πολιτιστικά συγκροτήματα που χόρεψαν χορούς από Μακεδονία, Πόντο και Θράκη.  
 Κάτοικοι και επισκέπτες γεύθηκαν την τραγανή ροζέ σουλτανίνα που διατέθηκε από τοπικούς παραγωγούς και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τη νέα δυναμική αμπελοκαλλιέργεια  που καλύπτει έκταση τριακοσίων στρεμμάτων και που καθιστά τις Μουριές  επίκεντρο της εξαγωγικής δραστηριότητας της συγκεκριμένης επιτραπέζιας ποικιλίας σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία και Ρωσία.
Παρόντες στην πρώτη Γιορτή Σταφυλιού που διοργανώθηκε από το Δήμο Κιλκίς και το Σύλλογο Μουριωτών Κιλκίς ήταν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δ. Τσαντάκης,  οι δημοτικοί σύμβουλοι  Ε. Καρυπίδης, Δ. Δημητρίου, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μουριών, Αγίας Παρασκευής, Σ.Σ. Μουριών και πλήθος κόσμου.

Έκθεση εικόνων