Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018, 9:31:06 πμ

Αγροτικά νέα

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 09:08

Ανάρτηση πληρωμής βιολογικών 2014

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκε εκ νέου δημιουργία πληρωμής 2014 της ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ  και την Τρίτη 11/7/2017 αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων  της Δ.Α.Ο.Κ ΠΕ Κιλκίς η Αναλυτική Κατάσταση Πληρωμής Δικαιούχων και  η Κατάσταση Απορριπτόμενων προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να ενημερωθούν ώστε να καταθέσουν τυχόν ενστάσεις μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες από την ημέρα της ανάρτησης δηλαδή μέχρι την Τρίτη 18/7/2017.

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 21:04

Επανέφεραν τις τιμές γάλακτος στα προ καρτέλ επίπεδα

Γράφτηκε από τον

Είναι μια μικρή νίκη που απέδειξε ότι η οργανωμένη αντίδραση και πίεση προς την κυβέρνηση ενίοτε αποδίδει καρπούς. Θορυβημένη η κυβέρνηση από την αντίδραση και τις καταγγελίες των κτηνοτρόφων ότι οι γαλακτοβιομηχανίες συγκροτώντας καρτέλ  μείωσαν εναρμονισμένα τις τιμές παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα, αντέδρασε και με πίεσε με τον τρόπο της που αποδείχτηκε αποτελεσματικός. Οι βιομηχανίες "ανέκρουσαν πρύμναν" και ήδη από τις αρχές του Ιουλίου ενημέρωσαν τους παραγωγούς γάλακτος για την επαναφορά των τιμών στα "προ καρτέλ" επίπεδα.
Έτσι η τιμή του πρόβειου γάλακτος επανήλθε σε επίπεδα τιμών 98-103 λεπτών/κιλό κατά περίπτωση και ανάλογα με τα ποιοτικά  χαρακτηριστικά του.

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 15:32

Ανάρτηση πινάκων για πληρωμή βιολογικών 2014

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώθηκε εκ νέου δημιουργία πληρωμής 2014 της ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ  και την Τρίτη 11/7/2017 αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων  της Δ.Α.Ο.Κ ΠΕ Κιλκίς η Αναλυτική Κατάσταση Πληρωμής Δικαιούχων και  η Κατάσταση Απορριπτόμενων προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να ενημερωθούν ώστε να καταθέσουν τυχόν ενστάσεις μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες από την ημέρα της ανάρτησης δηλαδή μέχρι την Τρίτη 18/7/2017.

Σάββατο, 08 Ιουλίου 2017 19:22

Χίλια στάχια στον κάμπο του Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Χίλια στάχια, χρυσαφένια, γεμάτα ήλιο, γέννησαν στάρια και ελπίδες. Πλήρωσαν ακριβά το βάρος του καρπού τους.

Με πολλούς νεκρούς τέλειωσε η μάχη του θερισμού στον κάμπο του Κιλκίς.

Τόσο κίτρινο πώς να τ’ αντέξει η ψυχή;

Κώστας Τερζενίδης

Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 15:10

Υπουργέ, απαιτούμε ίση μεταχείριση

Γράφτηκε από τον

Ήταν η τρίτη συνάντηση-σύσκεψη των αγροτοκτηνοτρόφων της Κεντρικής Μακεδονίας που συνεχίζουν τον αγώνα τους διεκδικώντας ικανοποίηση των αιτημάτων τους, με αιχμή πλέον την αποζημίωση των κατεστραμμένων σιτοπαραγωγών και την ανάληψη πρωτοβουλιών ενίσχυσης της κτηνοτροφίας.

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 21:22

Πλατινένιο βραβείο στο Κτήμα Χατζηβαρύτη

Γράφτηκε από τον

Πλατινένιο βραβείο απέσπασε το Κτήμα Χατζηβαρύτη της αμπελοοινικής ζώνης Γουμένισσας και ειδικό βραβείο καλύτερου οινοποιού 2017 στο Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων, που πραγματοποιήθηκε στο Divani Caravel της Αθήνας, στις 27-29 Μαΐου, όπου συμμετείχαν 170 διαφορετικοί οίνοι από όλη την ελληνική επικράτεια.
Ο Διαγωνισμός απένειμε τα βραβεία Wine Olymp Awards για τις κατηγορίες:

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 23:52

Πρόλαβε να ...θερίσει η ανομβρία

Γράφτηκε από τον

Τα πράγματα είναι απλά και φάνηκαν από τις πρώτες δυο - τρεις ημέρες του θερισμού την περασμένη εβδομάδα. Χωράφια με σιτηρά που ποτίστηκαν  - ελάχιστο το ποσοστό των αρδευόμενων δημητριακών, αλλά υπαρκτό- έπιασαν αποδόσεις μέχρι και 400 κιλά στα πεδινά του Κιλκίς όπου παραδοσιακά αρχίζει πρώτα ο θερισμός.

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017 23:43

Κτηνοτρόφοι: Μόνοι εναντίον όλων

Γράφτηκε από τον

Είναι μόνοι τους οι κτηνοτρόφοι κι έχουν απέναντί τους κυβέρνηση και τους ισχυρούς της αγοράς. Φωνάζουν και διαμαρτύρονται ότι υφίστανται τις συνέπειες της παράνομης σύμπηξης καρτέλ εκ μέρους των βιομηχανιών γάλακτος, αλλά εκείνοι που οφείλουν να τους προστατεύσουν σφυρίζουν αδιάφορα. Κυβέρνηση και Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν ασχολούνται. Κι όσοι ασχολούνται είναι απέναντί τους. Πρόκειται για τα "παπαγαλάκια" των ισχυρών παικτών της αγοράς  που ζητούν ανερυθρίαστα από τους κτηνοτρόφους να αποδείξουν  νομικά την κατηγορία τους περί καρτέλ!

Από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με έγγραφη οδηγία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αντώνογλου, όσοι αγρότες εκμισθώνουν και καλλιεργούν κοινόχρηστες εκτάσεις (Αρθ. 168 Ν4099/12 και Αρθ 37παρ.14 εδ. γ Ν 4235/14), μπορούν να τις συμπεριλάβουν στην δήλωση ΟΣΔΕ της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου.

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 21:56

Καταστράφηκαν τα σιτηρά. Ζημιές άνω του 50% στις ελιές

Γράφτηκε από τον

Η ανομβρία "θέρισε" τα σιτηρά του νομού σύμφωνα και με εκτιμήσεις  γεωπόνων της Π.Ε. Κιλκίς που "βγήκαν στα χωράφια" την περασμένη εβδομάδα.
Η παρατεταμένη  ανομβρία που διάρκεσε πέραν των 90 ημερών στον κρίσιμο χρόνο του "δεσίματος" του καρπού  επέφερε καταστροφές που μένει να αποδειχθούν επακριβώς με τον επικείμενο θερισμό αλλά εκτιμώνται πολύ πάνω και από το 50%.