Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, 6:38:49 μμ

Αγροτικά νέα

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε.Κιλκίς σας ενημερώνει ότι:
1.Σε συνέχεια του από 23-11-2016 Δελτίου Τύπου που εκδόθηκε από την υπηρεσία μας και εξαιτίας του γεγονότος ότι στις 23-12-2016 ανιχνεύτηκε ο υπότυπος Η5Ν8 του ιού της γρίπης των πτηνών σε κύκνο στο Δέλτα του Έβρου και στις 12-1-2017 ανιχνεύτηκε ο ιός της γρίπης των πτηνών Η5Ν8 τύπου Α (με εκτίμηση ότι πρόκειται για ιό υψηλής παθογονικότητας) σε εκμετάλλευση 28.000 ορνίθων αυγοπαραγωγής στην Αρκαδία με 100% θνησιμότητα, σας επισημαίνεται η αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων βιοασφάλειας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλες τις εκτροφές πουλερικών (οικόσιτες και συστηματικές) (περιορισμός των ατόμων που εισέρχονται στις εκτροφές, απολυμάνσεις κατά την είσοδο και έξοδο από αυτές, καλό πλύσιμο των χεριών, προστασία των πουλερικών ώστε να μην έρχονται σε άμεση ή έμμεση επαφή με τα άγρια πτηνά κλπ.)

Το Τελωνείο Ευζώνων  θα αποτελέσει το «θέατρο» των αγροτικών κινητοποιήσεων όλης της Κεντρικής Μακεδονίας ύστερα από την αναπροσαρμογή της στρατηγικής των αγροτών.
Στη σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι των αγροτών αποφάσισαν να μην στήσουν μπλόκα στο εσωτερικό οδικό δίκτυο, αλλά να αποκλείσουν τελωνεία, λιμάνια και αεροδρόμια.

Τη δίκαιη απαίτησή τους να ενταχθούν και αυτοί σε πρόγραμμα αποζημιώσεων σε πληγέντες κτηνοτρόφους της Εύβοιας εκφράζουν οι κτηνοτρόφοι του Κιλκίς και της Παιονίας με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Εύβοια.
Ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης με αφορμή τις δηλώσεις αυτές αλλά και τη γενική εικόνα στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο της περιοχής ευθύνης του συλλόγου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Σε άλλους καιρούς θα γράφαμε πως έγινε μια πετυχημένη  ενημερωτική ημερίδα  για αγρότες.  Δεν είναι και λίγα τα 120 άτομα που ανταποκρίθηκαν  μέσα στο καταχείμωνο και έσπευσαν στο Συνεδριακό Κέντρο για να ακούσουν  τον βουλευτή -  τομεάρχη αγροτικής ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας  Γιώργο Κασαπίδη, τον αναπληρωτή τομεάρχη οικονομικών, επίσης βουλευτή Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον ειδικό  σύμβουλο του γραμματέα Λ. Αυγενάκη επί αγροτικών θεμάτων Χρήστο Γιαννακάκη.

Την προκήρυξη, την άλλη εβδομάδα, του μέτρου «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 ανήγγειλαν σε συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Γιάννης Τσιρώνης και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής  & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης.

Πέμπτη, 29 Δεκέμβριος 2016 19:15

Πληρωμές για νιτρικά

Γράφτηκε από τον

Ανακοινώνεται ότι έχουν αναρτηθεί από 27/12/2016 στον πίνακα ανακοινώσεων της Δ/νσης  Περιφερειακής  Ενότητας  Κιλκίς οι καταστάσεις πληρωμής του έτους 2014 στη δράση 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών»,  προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι και κάθε τρίτος που έχει έννομο συμφέρον να μπορούν να καταθέσουν τυχόν ενστάσεις εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της πρώτης ανάρτησης δηλαδή από την 28/12/2016 έως και 03/01/2017.

Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2016 21:41

Με τη νέα χρονιά στους δρόμους οι αγρότες

Γράφτηκε από τον

Στη συνάντηση της Λάρισας μεταξύ των εκπροσώπων των 90 μπλόκων που αποφάσισαν κινητοποιήσεις πανελλαδικά στις 23 Ιανουαρίου 2017 ήταν εκ μέρους  των αγροτών της Παιονίας ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης.
«Από εκείνη την ημέρα και την απόφαση που λάβαμε τα 90 μπλόκα να βγούμε στους δρόμους εμείς στην Παιονία ξεκινήσαμε σειρά επισκέψεων και προετοιμασίας της δικής μας κινητοποίησης. Φυσικά από τότε δεν άλλαξε τίποτε παρά την προσπάθεια του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  να φανεί διαλλακτικός και δήθεν αν ζητά διάλογο.

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 και ώρα: 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς (Δημαρχείο Κιλκίς) θα πραγματοποιηθεί από τη ΝΟΔΕ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κιλκίς ενημερωτική εκδήλωση για θέματα που απασχολούν τους αγρότες και θα γίνει ανάλυση για  το ασφαλιστικό  των αγροτών.

Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2016 21:27

«Έβρεξε χρήμα» χθες σε 12.000 αγρότες μας

Γράφτηκε από τον

Κράτησε το λόγο του ο Αποστόλου, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, και από χθες το απόγευμα της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των δικαιούχων της ενιαίας ενίσχυσης αγροτών.

Οργή προκάλεσαν στους αγρότες όσα ανέφερε στη Βουλή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου τον οποίο ευθέως κατηγορεί ως ψεύτη ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης. Μάλιστα προσκαλεί τους αγρότες του νομού σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.