Τρίτη, 22 Μαΐου 2018, 5:39:59 πμ

Αγροτικά νέα

Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 21:17

Αναδιάρθρωση αμπελώνων

Γράφτηκε από τον

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι θα υλοποιηθεί το «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελώνων περιόδου 2017–2018». Το Πρόγραμμα εφαρμόζεται κάθε χρόνο σύμφωνα με την ΥΑ 3714/110476/15-09-2014 (ΦΕΚ 2443Β)  για την «Αναδιάρθρωση και Μετατροπή των Αμπελουργικών Εκτάσεων στην Ελλάδα [(άρθρο 46) Καν.(ΕΕ) 1308/2013] και  Το ύψος των κονδυλίων και η σχετική έκταση του προγράμματος καθορίζεται ανά οικονομικό έτος σύμφωνα με το Εθνικό «Πρόγραμμα στήριξης του αμπελοοινικού τομέα 2014-2018 όπως κάθε φορά ισχύει».

Έχουμε ένα κακό κι ένα καλό νέο για το ν. Κιλκίς και την προσφορά εργασίας σε ανέργους, έστω αλλοδαπούς πολίτες τρίτων χωρών.

Να ξεκινήσουμε από το καλό. Στο Κιλκίς καταγράφεται η μικρότερη ζήτηση αλλοδαπών εργατών γης – κτηνοτροφίας σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας. Όταν άλλοι γειτονικοί νομοί ζητούν να απασχολήσουν πέντε και έξι χιλιάδες αλλοδαπούς, στο Κιλκίς η προσφορά εργασίας (και οι αντίστοιχες εγκριθείσες θέσεις) ανέρχονται μόλις σε 280!

H Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής με τη δέσμευσή της για ολοκληρωμένη υποστήριξη του αγροτικού κόσμου και της αγροτικής επιχειρηματικότητας, συμφώνησε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία της έκδοσης της Κάρτας του Αγρότη.
Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου και τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γεώργιο Πουλόπουλο, Μνημόνιο Συνεργασίας, μέσω του οποίου εντάσσεται στην εν λόγω πρωτοβουλία η «Κάρτα Αγρότη» της Τράπεζας Πειραιώς, την οποία έχουν ήδη από πέρυσι χιλιάδες αγρότες.

Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 11:21

Εγκαινιάζει νέο κατάστημα στα Γιαννιτσά η Euroagro

Γράφτηκε από τον

Το νέο της κατάστημα στα Γιαννιτσά εγκαινιάζει η εταιρεία Euroagro του Κιλκίς, το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 18:30, στο 1ο χλμ Γιαννιτσών - Θεσσαλονίκης.

Η εκχώρηση της δυνατότητας του Καναδά να παρασκευάζει και να πωλεί τυρί με την ονομασία της φέτας, όπως πέρασε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκαλεί την οργή των κτηνοτρόφων του νομού.
«Αισθανόμαστε προδομένοι από την απόφαση που δυστυχώς ελήφθη με τη θετική ψήφο και οχτώ Ελλήνων Ευρωβουλευτών» δηλώνει ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης, εκ των πρωταγωνιστών της τελευταίας μεγάλης κινητοποίησης στους Ευζώνους.

Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 21:11

Πρόγραμμα Συμβολαιακής Αλιείας της Τράπεζας Πειραιώς

Γράφτηκε από τον

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει δυναμικά την ανάπτυξη του Προγράμματος της Συμβολαιακής Αλιείας. Μετά την πρώτη, πρόσφατη συνεργασία της στον τομέα της Θαλάσσιας Αλιείας, η Τράπεζα ανακοινώνει νέα συμφωνία με την εταιρεία ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ Φ. ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ  στον κλάδο της εμπορίας νωπών ψαριών.

Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 20:58

Ο 25χρονος πουλούσε κάτι που έμοιαζε με ελαιόλαδο!

Γράφτηκε από τον

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων που πραγματοποιούνται για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν έναν άντρα, που πουλούσε σε ανυποψίαστους πολίτες λάδι αμφιβόλου ποιότητας.
Πρόκειται για 25χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και παραβάσεις του Αγορανομικού Κώδικα.

Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 20:22

Εντείνουν την πίεση οι αγρότες κλείνοντας και τη Δοϊράνη

Γράφτηκε από τον

Εντείνουν την πίεσή τους προς την κυβέρνηση οι αγρότες του μπλόκου της Κεντρικής Μακεδονίας και του ν. Κιλκίς ενόψει του διαλόγου που προγραμματίζεται για σήμερα στην Αθήνα.
Σε αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης, στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, προχώρησαν στις 12 το μεσημέρι χθες Τρίτη το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που βρίσκονται στον κόμβο στο Χέρσο, από την Παρασκευή  10 Φεβρουαρίου, όταν και έκλεισαν ξανά το δρόμο που οδηγεί στη Δοϊράνη.

Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2017 12:55

Τρίωρος αποκλεισμός ΤΩΡΑ στον κόμβο του Χέρσου

Γράφτηκε από τον

Σε αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης, στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, προχώρησαν στις 12 το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που βρίσκονται στον κόμβο στο Χέρσο, από τις 10 Φεβρουαρίου.

Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 20:22

Την Τετάρτη τα σπουδαία

Γράφτηκε από τον

Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες της Κ. Μακεδονίας  ενόψει του διαλόγου με την κυβέρνηση που τελικά συμφωνήθηκε για την Τετάρτη. Ώρα 3 μ.μ. στην Αθήνα υπό τον κ. Δραγασάκη.
Οι Εύζωνοι παραμένουν αποκλεισμένοι και μάλιστα την Δευτέρα το εκεί μπλόκο ενισχύθηκε με 30 τρακτέρ από την Χαλκηδόνα, ενώ από την περασμένη Παρασκευή αφόταν και απέκλεισαν επί δίωρο το δρόμο Κιλκίς – Δοίράνης, στη διασταύρωση Χέρσου, παραμένουν παραταγμένα στις άκρες του δρόμου περί τα 30 τρακτέρ.