Κυριακή, 20 Μαΐου 2018, 8:38:31 μμ

Αγροτικά νέα

Πέμπτη, 01 Μάρτιος 2018 21:19

Αδειες για νέες αμπελοφυτεύσεις

Γράφτηκε από τον

Σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αριθμ. 609/16822/14-02-2017 (ΦΕΚ 600/Β/24.2.2017) θεσπίζονται τα αναγκαία συμπληρωματικά μέτρα σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις για το έτος 2017.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
• Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ, από   27 Φεβρουαρίου έως 27 Μαρτίου του 2018.
Η αίτηση είναι αποδεκτή όταν σ’ αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας.

Τετάρτη, 28 Φεβρουάριος 2018 21:40

Διαμαρτύρονται τα τρακτέρ;

Γράφτηκε από τον

Από τον κ. Δημήτριο Βαφειάδη, ως πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα,  λάβαμε και δημοσιεύσουμε την ακόλουθη επιστολή με την οποία σχολιάζει και επικρίνει την αναφορά στον τίτλο δημοσιεύματός μας αναφορικά με την πρόσφατη κινητοποίηση των αγροτών του ν. Κιλκίς. Ιδού τι αναφέρει:
Επειδή το σχετικό σχόλιο της εφημερίδας σας το θεωρούμε ελαφρώς προσβλητικό για τον Αγροτικό κόσμο του Κιλκίς είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Πέμπτη, 22 Φεβρουάριος 2018 21:23

Ημερίδα για τα επιτραπέζια σταφύλια Crimson

Γράφτηκε από τον

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς και το  Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνουν και προσκαλούν  στην ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ  με θέμα ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΣΤΑΦΥΛIA CRIMSΟΝ (SEEDLESS).

Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνει:

Εσείς ποιες «8 γυναίκες» ξέρετε;

Μάλλον ο νους σας πάει στην Κατρίν Ντενέβ, τη Φανί Αρντάν, την Ιζαμπέλ Υπέρ και τις άλλες 5 υπέροχες Γαλλίδες που πρωταγωνιστούσαν στη μαύρη κωμωδία μυστηρίου «8 Femmes».

Κυριακή, 11 Φεβρουάριος 2018 20:39

Δεν φτάνουν πια τα τρακτέρ. Χρειάζονται νέες μορφές αγώνα

Γράφτηκε από τον

Κινητοποίηση με τους αγρότες ουσιαστικά να παρακαλούν να τους δεχθούν στην Αθήνα υπουργοί και κόμματα, δεν είναι νοητή.
Ούτε συνιστά κινητοποίηση η μάζωξη 15 τρακτέρ στην είσοδο μιας πόλης, του Κιλκίς εν προκειμένω, με παντελή απουσία τρακτέρ στους δρόμους της Παιονίας.

Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2018 22:34

“8 Γυναίκες” από το Γυναικόκαστρο

Γράφτηκε από τον

Μια συλλογική πρωτοβουλία γυναικών από ένα χωριό του Κιλκίς κυκλοφορεί με τη βοήθεια γαλακτοβιομηχανίας ένα γάλα με ονομασία προέλευσης
8 Γυναίκες (γαλλικά: 8 Femmes) ένας τίτλος μιας επιτυχημένης ταινίας, μιας μαύρης κωμωδίας μυστηρίου, που «βγήκε» στις ελληνικές αίθουσες στις 5 Απριλίου 2002. Στη ταινία που βρήκε ανταπόκριση στο κοινό πρωταγωνιστεί η αφρόκρεμα των γυναικών του γαλλικού σινεμά, ανάμεσα στις οποίες οι Κατρίν Ντενέβ, Φανί Αρντάν, Ιζαμπέλ Υπέρ και Εμμανουέλ Μπεάρ.

Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018 22:31

Δυναμική η παρουσία της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στην AGROTICA 2018

Γράφτηκε από τον

Μεγάλη προσέλευση είχαν οι πολυθεματικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, κατά τη διάρκεια της 27ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων Agrotica 2018.

Τρίτη, 06 Φεβρουάριος 2018 21:52

Αναζητούν δεσμεύσεις και απεμπλοκή

Γράφτηκε από τον

Αποκλίνουσες είναι οι προτεραιότητες των αγροτών του Κιλκίς και της Παιονίας, καθώς οι πρώτοι απηυδισμένοι από τις μέχρι τώρα θέσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης αναζητούν τρόπο να μεταφέρουν στη Βουλή τα αιτήματά τους σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν κάποιες δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 22:09

Με πλήθος κόσμου ξεκίνησε η Agrotica των ρεκόρ

Γράφτηκε από τον

Πλήθος κόσμου συρρέει ήδη στην 27η Agrotica, που άνοιξε πριν από λίγη ώρα τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου. Το ενδιαφέρον του αγροτικού κλάδου είναι από την πρώτη στιγμή έντονο, ενώ η κίνηση εντός της έκθεσης είναι ήδη μεγάλη.

Η φετινή Agrotica είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών και σημειώνει νέα ρεκόρ τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.

Δευτέρα, 29 Ιανουάριος 2018 21:41

Σύγχρονα γεωργικά μηχανήματα από τον “Σανίδα” στην Agrotica

Γράφτηκε από τον

Μηχανήματα δοκιμασμένα σε διάφορες καλλιέργειες για την μέγιστη απόδοση και εργονομία των καλλιεργειών σας υπόσχεται η εταιρία ΣΑΝΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ να παρουσιάσει στην φετινή Αgrotica 01-04/02/2018.
Εξειδικευμένα μηχανήματα για αμπελουργία, δενδροκομία, λαχανικά και αρωματικά φυτά θα βρίσκονται στο Περίπτερο 10, stand 9 της επιχείρησης με στόχο να γνωρίσει ο κάθε επισκέπτης τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις για την κάθε καλλιέργεια.