Κυριακή, 20 Μαΐου 2018, 8:37:48 μμ

Αγροτικά νέα

Δευτέρα, 29 Ιανουάριος 2018 12:18

Μέχρι στιγμής στο Κιλκίς διαμαρτύρονται τα ...τρακτέρ

Γράφτηκε από τον

Αντιπροσωπείες αγροτοσυνδικαλιστών του νομού συμμετέχουν στις συναντήσεις που γίνονται για συντονισμό δράσης με τελευταία, όπως αναφέραμε, αυτή της Λάρισας. Ωστόσο το κλίμα απέχει πολύ για να χαρακτηριστεί κι όχι μόνο στο Κιλκίς ως "αγωνιστικό" καθώς η βάση παραμένει μέχρι τώρα επιφυλακτική έως σε πλήρη ακινησία.

Το χρέος των δυο Ενώσεων Συνεταιρισμών του νομού προς το ΕΦΚΑ , κοινώς ασφαλιστικά ταμεία,  ξεπερνά τα έξι εκατομμύρια ευρώ. Εκ των οποίων τη μερίδα του λέοντος, κάπου 6 εκατ. ευρώ οφείλει η υπό εκκαθάριση ΕΑΣ Κιλκίς και κάτι παραπάνω από 100.000 ευρώ η Ένωση Αξιούπολης, μετεξελιχθείσα ήδη σε Αγροτικό Σύλλογο Παιονίας, αλλά διάδοχο της Ένωσης στα χρέη.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΣΕΤ σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας, την στήριξη του Επιμελητηρίου Λάρισας και τις ευγενικές χορηγίες του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Επαρχίας Ελασσόνας, των τυροκομείων Μπίζιος Α.Ε και «ΒΟΣΚΟΣ», της Οινοποιίας Ελασσόνας, του παραγωγού του Αζωρίτικου μελιού Βουρονίκου Δημητρίου και του Αμυγδαλοπαραγωγού κωνσταντίνου Βουρονίκου του Σπύρου Αναγνωστάκη και όλων όσων συνέβαλλαν στη δημιουργία ενός καταπληκτικού ολιγόλεπτου video, των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης- εφημερίδες ραδιόφωνα-ιστοσελιδες θα διοργανώσουν μια συνάντηση στην Ελασσόνα, με θέμα: «οι εμπορικές συμφωνίες CETA και Ν. Αφρικής κοστίζουν την απώλεια της προστασίας της Φέτας».

Πέμπτη, 18 Ιανουάριος 2018 20:06

Μεταξύ κούρασης και απόγνωσης οι αγρότες

Γράφτηκε από τον

Η αντίδρασή τους φαντάζει μονόδρομος ύστερα από όσα δεινά υφίστανται . Αλλά  η εμφανής κούραση  από τις πολυετείς και αναποτελεσματικές όπως αποδείχθηκαν  μορφές αντίδρασης (μπλόκα, δρόμοι, συλλαλητήρια) αποτελούν το φρένο. Το δίλημμα λοιπόν στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι αγρότες και του ν. Κιλκίς είναι: Θα τολμήσουν να βγουν στους δρόμους για άλλη μια χρονιά και τι θα κερδίσουν;

Τρίτη, 09 Ιανουάριος 2018 21:28

Νηνεμία πριν την έκρηξη

Γράφτηκε από τον

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Εμπρός η εφορία και τα ασφαλιστικά μαζί με  την  πολιτική της αγοράς  και τις γαλακτοβιομηχανίες ανεξέλεγκτες να εξαφανίζουν το εισόδημά τους και πίσω το ρέμα της αδυναμίας οποιαδήποτε εναλλακτικής λύσης.
Το έλεγε κτηνοτρόφος του Κιλκίς από τους πλέον νοικοκύρηδες: Αν βρίσκαμε έναν αγοραστή να πουλήσουμε τη μονάδα και τις εγκαταστάσεις μας έστω σε μισή τιμή, σε ένα μήνα δεν θα υπήρχε κτηνοτροφική μονάδα στο νομό.

Δευτέρα, 08 Ιανουάριος 2018 20:37

Εκδήλωση στην Ελασσόνα για την Φέτα

Γράφτηκε από τον

Οι δημοσιογράφοι της ΕΣΕΤ σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας, διοργανώνουν μια συνάντηση στην Ελασσόνα, με θέμα :«οι  εμπορικές συμφωνίες CETA και Ν. Αφρικής κοστίζουν την απώλεια της προστασίας της Φέτας»
 Στις 19 Ιανουαρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 5 μ. στο Δημαρχείο της Ελασσόνας, θα διεξαχθεί ομιλία για τους κινδύνους που διατρέχει το εθνικό μας προϊόν, η ΠΟΠ ΦΕΤΑ μας.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την  χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) σε κτηνοτρόφους αιγοπροβάτων και βοοειδών από περιοχές που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 1408/2013 της Επιτροπής (EEL352./4.12.2013).
Λόγω του ειδικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η απόφαση για τους κτηνοτρόφους του νομού καταχωρίζουμε το πλήρες κείμενό της.

Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2017 22:25

Ψηφιακή Υπηρεσία καταχώρησης Γεννήσεων Βοοειδών

Γράφτηκε από τον

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την Δευτέρα 18/12/2017 θα λειτουργήσει η νέα ψηφιακή υπηρεσία του Υπ.Α.Α.Τ. με τίτλο «Γεννήσεις Βοοειδών». Μέσω αυτής, ο κάτοχος βοοειδών θα μπορεί να καταχωρεί (και κατ’ επέκταση να κοινοποιεί) τις γεννήσεις των βοοειδών της εκμετάλλευσής του,

Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2017 12:05

Πληρώθηκαν πριν την ώρα τους οι επιδοτήσεις στους αγρότες

Γράφτηκε από τον

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά- τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας- καταβλήθηκε η εξόφληση ενιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες της χώρας, και μεταξύ αυτών σε 11.000 Κιλκισιώτες. Την περασμένη Πέμπτη και παρότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε ανακοινώσει ως ημέρα πληρωμής τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου,  πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των πανελλαδικά 600.000 δικαιούχων με περίπου 1 δισ. ευρώ που αναφέρονται στο 30% της βασικής ενίσχυσης και το 100% του "πρασινίσματος".

Η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπολογίζεται περί το 1 δισ ευρώ και αφορά πάνω από 600.000 δικαιούχους παραγωγούς. Η πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης χωρίζεται στο 30% της βασικής ενίσχυσης και του 100% του «πρασινίσματος»