Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017, 12:00:58 μμ

Αγροτικά νέα

Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2017 21:51

Βεργίδης: Δίκαιος ο αγώνας σας, είμαι μαζί σας

Γράφτηκε από τον

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Σε συμβολικό αποκλεισμό της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς προχώρησαν σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου αγρότες του νομού που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2017 21:49

Μπλόκα σε τελωνείο Ευζώνων και διόδια Μαλγάρων από το Σάββατο

Γράφτηκε από τον

Μπλόκα στο τελωνείο των Ευζώνων, αλλά και στα διόδια των Μαλγάρων στήνουν από το Σάββατο αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνέλευση της αρμόδιας συντονιστικής επιτροπής την Παρασκευή στο Πολύκαστρο.

Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής τη Δευτέρα θα στήσουν μπλόκο σε περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2017 10:04

Το μεγάλο μπλόκο στους Ευζώνους

Γράφτηκε από τον

Επιβεβαιώνονται οι αρχικές πληροφορίες που δημοσιεύσαμε πριν δυο εβδομάδες ότι το τελωνείο Ευζώνων προορίζεται για το κύριο θέατρο των αγροτικών κινητοποιήσεων σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας.

Την Παρασκευή στις 5 μ.μ. πρόκειται να συνεδριάσει στο Πολύκαστρο η 18μελής συντονιστική επιτροπή των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας για τη λήψη της τελικής απόφασης. Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων Παιονίας και μέλος της επιτροπής Θωμάς Καρυπίδης, η συντονιστική προσανατολίζεται πλέον στην χωροθέτηση τριών σημείων συγκέντρωσης των τρακτέρ με «αιχμή» το Τελωνείο Ευζώνων.

Σάββατο, 21 Ιανουάριος 2017 21:50

Έτοιμοι για τα μπλόκα οι αγρότες

Γράφτηκε από τον

Σάρκα και οστά φαίνεται ότι λαμβάνει η προσπάθεια συντονισμού των μπλόκων που επιχειρείται σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, αφού στη σημερινή τους συνάντηση οι περισσότεροι από 50 συμμετέχοντες εκπρόσωποι αγροτών από διάφορες περιοχές συγκρότησαν και επίσημα πλέον 18 μελή συντονιστική επιτροπή, η οποία και έχει την ...ευθύνη ενόψει κινητοποιήσεων.

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε.Κιλκίς σας ενημερώνει ότι:
1.Σε συνέχεια του από 23-11-2016 Δελτίου Τύπου που εκδόθηκε από την υπηρεσία μας και εξαιτίας του γεγονότος ότι στις 23-12-2016 ανιχνεύτηκε ο υπότυπος Η5Ν8 του ιού της γρίπης των πτηνών σε κύκνο στο Δέλτα του Έβρου και στις 12-1-2017 ανιχνεύτηκε ο ιός της γρίπης των πτηνών Η5Ν8 τύπου Α (με εκτίμηση ότι πρόκειται για ιό υψηλής παθογονικότητας) σε εκμετάλλευση 28.000 ορνίθων αυγοπαραγωγής στην Αρκαδία με 100% θνησιμότητα, σας επισημαίνεται η αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων βιοασφάλειας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλες τις εκτροφές πουλερικών (οικόσιτες και συστηματικές) (περιορισμός των ατόμων που εισέρχονται στις εκτροφές, απολυμάνσεις κατά την είσοδο και έξοδο από αυτές, καλό πλύσιμο των χεριών, προστασία των πουλερικών ώστε να μην έρχονται σε άμεση ή έμμεση επαφή με τα άγρια πτηνά κλπ.)

Το Τελωνείο Ευζώνων  θα αποτελέσει το «θέατρο» των αγροτικών κινητοποιήσεων όλης της Κεντρικής Μακεδονίας ύστερα από την αναπροσαρμογή της στρατηγικής των αγροτών.
Στη σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι των αγροτών αποφάσισαν να μην στήσουν μπλόκα στο εσωτερικό οδικό δίκτυο, αλλά να αποκλείσουν τελωνεία, λιμάνια και αεροδρόμια.

Τη δίκαιη απαίτησή τους να ενταχθούν και αυτοί σε πρόγραμμα αποζημιώσεων σε πληγέντες κτηνοτρόφους της Εύβοιας εκφράζουν οι κτηνοτρόφοι του Κιλκίς και της Παιονίας με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Εύβοια.
Ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης με αφορμή τις δηλώσεις αυτές αλλά και τη γενική εικόνα στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο της περιοχής ευθύνης του συλλόγου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Σε άλλους καιρούς θα γράφαμε πως έγινε μια πετυχημένη  ενημερωτική ημερίδα  για αγρότες.  Δεν είναι και λίγα τα 120 άτομα που ανταποκρίθηκαν  μέσα στο καταχείμωνο και έσπευσαν στο Συνεδριακό Κέντρο για να ακούσουν  τον βουλευτή -  τομεάρχη αγροτικής ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας  Γιώργο Κασαπίδη, τον αναπληρωτή τομεάρχη οικονομικών, επίσης βουλευτή Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον ειδικό  σύμβουλο του γραμματέα Λ. Αυγενάκη επί αγροτικών θεμάτων Χρήστο Γιαννακάκη.

Την προκήρυξη, την άλλη εβδομάδα, του μέτρου «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 ανήγγειλαν σε συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Γιάννης Τσιρώνης και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής  & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης.

Πέμπτη, 29 Δεκέμβριος 2016 19:15

Πληρωμές για νιτρικά

Γράφτηκε από τον

Ανακοινώνεται ότι έχουν αναρτηθεί από 27/12/2016 στον πίνακα ανακοινώσεων της Δ/νσης  Περιφερειακής  Ενότητας  Κιλκίς οι καταστάσεις πληρωμής του έτους 2014 στη δράση 2.1 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών»,  προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι και κάθε τρίτος που έχει έννομο συμφέρον να μπορούν να καταθέσουν τυχόν ενστάσεις εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της πρώτης ανάρτησης δηλαδή από την 28/12/2016 έως και 03/01/2017.