Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 9:42:30 πμ

Αγροτικά νέα

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 06:00

Πως θα ενταχθείτε στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων

Γράφτηκε από τον

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς ενημερώνει για τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις προθεσμίες ένταξης ως προς την  Υποβολή Αιτήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής Αμπελώνων  περιόδου 2008–2009, που ανακοίνωσε το Υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης.

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 10:46

Πληρώνονται τις προκαταβολές

Γράφτηκε από τον

Το «πράσινο φως» για να πιστωθούν οι λογαριασμοί των 1550 δικαιούχων αγροτών του Κιλκίς «άναψε» από την Αθήνα η κεντρική διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας. Έτσι σήμερα Παρασκευή, 40 μέρες  μετά την άλλη Ελλάδα και παραπάνω από τρεις μήνες μετά την πρωθυπουργική εξαγγελία (14 Νοεμβρίου), θα δουν και οι αγρότες σιτοπαραγωγοί του νομού το χρώμα του χρήματος, ήτοι 15 λεπτά στο σκληρό στάρι και 12 λεπτά στο μαλακό, καθώς θα παρακρατηθούν υπέρ της ΕΑΣ Κιλκίς δυο λεπτά / κιλό.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 03:43

Από σήμερα οι αποζημιώσεις. Από αύριο οι προκαταβολές

Γράφτηκε από τον

Το σίριαλ με τις προκαταβολές και τις διαδικασίες από πλευράς Αγροτικής, Ένωσης και Υπουργείου Οικονομικών ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με την αποστολή - κοινοποίηση στο Κιλκίς και στην ΈΑΣ Κιλκίς της φορολογικής ενημερότητας που εξέδωσε το Υπουργείο οικονομικών. Η  διοίκηση της Ένωσης κατόρθωσε να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ με τη δέσμευση ότι θα καταβάλει 170.000 ευρώ στο ίδρυμα.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 03:42

Πότε και πόσα θα πληρωθούν οι αγρότες

Γράφτηκε από τον

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης ανακοινώνει ότι ξεκινά από τις 17 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 10 Απριλίου η καταβολή επιδοτήσεων συνολικού ύψους 350 εκ. ευρώ σε 200.000 και πλέον δικαιούχους αγρότες.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 03:42

Με αγρότες του Κιλκίς και πάσης Ελλάδος ο Κ. Κιλτίδης

Γράφτηκε από τον

Ύστερα από παρέμβασή του στο υπουργείο Οικονομικών δόθηκε η φορολογική ενημερότητα στην ΕΑΣ Κιλκίς και θα συναφθεί το δάνειο για να πληρωθούν οι αγρότες τις προκαταβολές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κ. Κιλτίδη.
Στην ίδια ανακοίνωση καταγράφονται οι πρόσφατες δραστηριότητες του κ. Κιλτίδη, ως εξής:

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 03:41

Ασφάλεια υγείας αγροτικού πληθυσμού

Γράφτηκε από τον

Ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού για τα μέτρα προστασίας από τη γρίπη των πτηνών, θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση, το Σάββατο 14 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Ειδικοί Δημόσιας Υγείας θα πληροφορήσουν και θα δώσουν συμβουλές στο κοινό για τα μέτρα πρόληψης από τη γρίπη των πτηνών, και θα μιλήσουν για την ασφάλεια υγείας των αγροτών, των γεωργών, των κτηνοτροφών και των αλιέων. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 03:15

Προκαταβολές όχι Αποζημιώσεις ναι

Γράφτηκε από τον

Είχαμε δεν είχαμε το καταφέραμε και αυτό. Στο Κιλκίς θα πληρωθούν πρώτα οι αποζημιώσεις κι ύστερα οι προκαταβολές στους παραγωγούς δημητριακών. Το σίριαλ με τις προκαταβολές και τις διαδικασίες από πλευράς Αγροτικής, Ένωσης και Υπουργείου Οικονομικών είχε κι άλλα επεισόδια. Την Παρασκευή ο Νομάρχης Ευάγ, Μπαλάσκας ενημέρωσε τους αγρότες, αφού τον ενημέρωσαν από το Υπουργείο, ότι η απόφαση Μπέζα για κατ΄εξαίρεση έκδοση φορολογικής ενημερότητας «καθαρογράφεται» και οσονούπω αποστέλλεται. Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας χθες δεν είχε ολοκληρωθεί το «καθαρογράψιμο» και φυσικά δεν είχε αποσταλεί. Αντίθετα η διοίκηση της Ένωσης κατόρθωσε να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ με τη δέσμευση ότι θα καταβάλει 170.000 ευρώ στο ίδρυμα.

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:59

Περιμένουν τον Μπέζα Εμπλοκή με το ΙΚΑ

Γράφτηκε από τον

Οι αγρότες περίμεναν από τις 10 το πρωί χθες να βρεθεί η λύση και ο Υφυπουργός Οικονομικών Αντ. Μπέζας να επιτρέψει την πληρωμή τους. Μια ώρα νωρίτερα έκλεισαν με τα παραταγμένα τρακτέρ τους την οδό Αγ. Γεωργίου, μπροστά από το υποκατάστημα της ΑΤΕ το οποίο και απέκλεισαν. Παρέταξαν επίσης και έξι τρακτέρ μπροστά από τα γραφεία της ΕΑΣ Κιλκίς, για τη διοίκηση της οποίας εκτιμούν ότι δεν επέδειξε την επιμέλεια και την αγωνιστικότητα που όφειλε για να καταστεί δυνατή η πληρωμή τους.

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:45

Ή ο Μπέζας ή τα τρακτέρ θα δώσουν τη λύση

Γράφτηκε από τον

Από τον Διοικητή της ΑΤΕ Δ. Μηλιάκο αντί της προκαταβολής του διαβόητου πλέον δανείου, εισπράττουν ολόκληρο τον κυβερνητικό εμπαιγμό. Γραπτώς οι υπηρεσίες του επιτάσσουν στο υποκατάστημα του Κιλκίς να ζητήσει φορολογική ενημερότητα από την ΕΑΣ Κιλκίς προκειμένου να μοιράσει τα χρήματα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και κουμπάρος του κ. Μηλιάκου Κ. Καραμανλής ότι δίνει στους αγρότες.

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 04:24

Πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των αγροτών

Γράφτηκε από τον

Τα πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των αγροτών από την πλευρά της διοίκησης της ΑΤΕ προκαλούν την οργή του αγροτικού κόσμου ενώ συνιστούν και υποτίμηση της νοημοσύνης του. Ο Διοικητής της Αγροτικής κ. Μηλιάκος, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης, διατυμπανίζει ότι «αφού το δάνειο είναι με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου δεν χρειάζονται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα». Τούτ’ αυτό δήλωσε και ο κ. Κιλτίδης με την επισήμανση ότι το δάνειο αποτέλεσε πολιτική απόφαση της κυβέρνησης οπότε δεν χρειάζονται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα».