Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, 6:39:04 μμ

Αγροτικά νέα

H Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής με τη δέσμευσή της για ολοκληρωμένη υποστήριξη του αγροτικού κόσμου και της αγροτικής επιχειρηματικότητας, συμφώνησε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία της έκδοσης της Κάρτας του Αγρότη.
Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου και τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γεώργιο Πουλόπουλο, Μνημόνιο Συνεργασίας, μέσω του οποίου εντάσσεται στην εν λόγω πρωτοβουλία η «Κάρτα Αγρότη» της Τράπεζας Πειραιώς, την οποία έχουν ήδη από πέρυσι χιλιάδες αγρότες.

Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 11:21

Εγκαινιάζει νέο κατάστημα στα Γιαννιτσά η Euroagro

Γράφτηκε από τον

Το νέο της κατάστημα στα Γιαννιτσά εγκαινιάζει η εταιρεία Euroagro του Κιλκίς, το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 18:30, στο 1ο χλμ Γιαννιτσών - Θεσσαλονίκης.

Η εκχώρηση της δυνατότητας του Καναδά να παρασκευάζει και να πωλεί τυρί με την ονομασία της φέτας, όπως πέρασε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκαλεί την οργή των κτηνοτρόφων του νομού.
«Αισθανόμαστε προδομένοι από την απόφαση που δυστυχώς ελήφθη με τη θετική ψήφο και οχτώ Ελλήνων Ευρωβουλευτών» δηλώνει ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης, εκ των πρωταγωνιστών της τελευταίας μεγάλης κινητοποίησης στους Ευζώνους.

Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 21:11

Πρόγραμμα Συμβολαιακής Αλιείας της Τράπεζας Πειραιώς

Γράφτηκε από τον

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει δυναμικά την ανάπτυξη του Προγράμματος της Συμβολαιακής Αλιείας. Μετά την πρώτη, πρόσφατη συνεργασία της στον τομέα της Θαλάσσιας Αλιείας, η Τράπεζα ανακοινώνει νέα συμφωνία με την εταιρεία ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ Φ. ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ  στον κλάδο της εμπορίας νωπών ψαριών.

Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 20:58

Ο 25χρονος πουλούσε κάτι που έμοιαζε με ελαιόλαδο!

Γράφτηκε από τον

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων που πραγματοποιούνται για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν έναν άντρα, που πουλούσε σε ανυποψίαστους πολίτες λάδι αμφιβόλου ποιότητας.
Πρόκειται για 25χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και παραβάσεις του Αγορανομικού Κώδικα.

Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 20:22

Εντείνουν την πίεση οι αγρότες κλείνοντας και τη Δοϊράνη

Γράφτηκε από τον

Εντείνουν την πίεσή τους προς την κυβέρνηση οι αγρότες του μπλόκου της Κεντρικής Μακεδονίας και του ν. Κιλκίς ενόψει του διαλόγου που προγραμματίζεται για σήμερα στην Αθήνα.
Σε αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης, στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, προχώρησαν στις 12 το μεσημέρι χθες Τρίτη το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που βρίσκονται στον κόμβο στο Χέρσο, από την Παρασκευή  10 Φεβρουαρίου, όταν και έκλεισαν ξανά το δρόμο που οδηγεί στη Δοϊράνη.

Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2017 12:55

Τρίωρος αποκλεισμός ΤΩΡΑ στον κόμβο του Χέρσου

Γράφτηκε από τον

Σε αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης, στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, προχώρησαν στις 12 το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που βρίσκονται στον κόμβο στο Χέρσο, από τις 10 Φεβρουαρίου.

Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 20:22

Την Τετάρτη τα σπουδαία

Γράφτηκε από τον

Στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες της Κ. Μακεδονίας  ενόψει του διαλόγου με την κυβέρνηση που τελικά συμφωνήθηκε για την Τετάρτη. Ώρα 3 μ.μ. στην Αθήνα υπό τον κ. Δραγασάκη.
Οι Εύζωνοι παραμένουν αποκλεισμένοι και μάλιστα την Δευτέρα το εκεί μπλόκο ενισχύθηκε με 30 τρακτέρ από την Χαλκηδόνα, ενώ από την περασμένη Παρασκευή αφόταν και απέκλεισαν επί δίωρο το δρόμο Κιλκίς – Δοίράνης, στη διασταύρωση Χέρσου, παραμένουν παραταγμένα στις άκρες του δρόμου περί τα 30 τρακτέρ.

Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2017 13:28

Κλειστός ΤΩΡΑ και ο κόμβος του Χέρσου από νέο μπλόκο αγροτών

Γράφτηκε από τον

Τον κόμβο του Χέρσου επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκη-Κιλκίς έκλεισαν οι αγρότες του νομού από τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής και για τρεις περίπου ώρες, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Περίπου 30 τρακτέρ από την περιοχή του Χέρσου αλλά και το μπλόκο των Ευζώνων δημιούργησαν το νέο αυτό μπλόκο, ως μια ενδιάμεση κίνηση πριν τον αποκλεισμό του τελωνείου της Δοϊράνης, όπως δήλωσαν στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ οι αγροτοσυνδικαλιστές.

Ωστόσο, η Αστυνομία δίνει λύσεις στην κίνηση των οχημάτων, εκτρέποντάς τα μέσω του δρόμου που ενώνει τα χωριά, Σταυροχωρίου-Ελευθεροχωρίου-Χέρσου-Καλίνδριας.

Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 20:39

Το Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Κιλκίς στηρίζει τους αγώνες των αγροτών

Γράφτηκε από τον

“Το Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Κιλκίς, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους αγρότες, που ξαναβγήκαν  στους δρόμους και τα μπλόκα του αγώνα,  για να αντισταθούν στην αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης.
Φέτος, εφαρμόζονται τα φορομπηχτικά μέτρα που ψήφισε πέρυσι η Κυβέρνηση, στα πλαίσια του 3ου μνημονίου, με εξοντωτικές επιπτώσεις στους μικρομεσαίους αγρότες, ενώ το νέο ασφαλιστικό τερατούργημα Κατρούγκαλου,  λειτουργεί ως ένα ακόμη βάρβαρο φορολογικό σύστημα αφαίρεσης πολύτιμων πόρων από την αγροτική οικογένεια.