Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017, 2:42:53 μμ

Αγροτικά νέα

Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2016 22:00

Πληρωμές για το πρόγραμμα «Βιολογική Γεωργία» του 2013

Γράφτηκε από τον

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ενημερώνει τους δικαιούχους παραγωγούς και κάθε ενδιαφερόμενο ότι την Τετάρτη 23/11/2016 θα αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων της Δ.Α.Ο.Κ ΠΕ Κιλκίς η Αναλυτική Κατάσταση Πληρωμής Δικαιούχων Βιοκαλλιεργητών έτους 2013 και  η Κατάσταση Απορριπτόμενων της Δράσης 1.1 ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να ενημερωθούν σχετικά.

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει δυναμικά μέσω του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας  την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία.
Ειδικότερα, η Τράπεζα  προχώρησε σε μία νέα συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας με την εταιρεία Β.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ.

Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2016 20:53

Συμπληρωματικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων

Γράφτηκε από τον

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Π. Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι θα υλοποιηθεί το «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελώνων περιόδου 2016–2017». Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για ένταξη στο ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ

Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016 22:27

Σοφία Σανίδα : ΚΤΕΟ ΨΕΚΑΣΤΙΚΩΝ Η επιθεώρηση και τα οφέλη της

Γράφτηκε από τον

Χρησιμοποιώντας τον όρο «ΚΤΕΟ ΨΕΚΑΣΤΙΚΩΝ» αναφερόμαστε στην ουσία σ’ έναν έλεγχο οπτικό και μετρικό της λειτουργικής κατάστασης των ήδη χρησιμοποιούμενων ψεκαστικών.
Η επιθεώρηση των ψεκαστικών ορίστηκε, σύμφωνα με τον Νόμο 4036/2012, «υποχρεωτική» και «επαναληπτική» και αφορά όλους τους τύπους ψεκαστικών.

Σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, ολοκληρώνεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2016, ύψους περίπου 770.000.000 ευρώ σε 567.000 δικαιούχους, όπως έχει ανακοινωθεί, επιστρέφοντας στην ομαλή ροή του προγραμματισμού των πληρωμών. Οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει το κινητό τους τηλέφωνο στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2016, θα λάβουν ειδοποίηση για την πληρωμή τους μέσω SMS.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) έχει καθιερώσει την 15η Οκτωβρίου σαν ημέρα κατά την οποία εορτάζεται και αναδεικνύεται η Γυναίκα της Υπαίθρου.
Με βάση τα στοιχεία από το Παγκόσμιο Ίδρυμα Κορυφής για τις Γυναίκες ισχύουν τα εξής:
Οι αγρότισσες αποτελούν πάνω από το ¼ του παγκόσμιου πληθυσμού.

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η απόφαση που αναφέρει το πως θα κατανεμηθούν τα κονδύλια της αναδιάρθρωσης αμπελώνων για την περίοδο 2016 - 2017. Η εν λόγω απόφαση είχε προαναγγελθεί στις 9/9/2016 από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκο Μπόλαρη.

Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2016 19:42

Π. ΤΑΤΣΗΣ: Καλή ποιοτικά η σοδειά για το ξινόμαυρο Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον

Μια διαφορετική άποψη από τα στοιχεία που καταγράψαμε πριν από δυο εβδομάδες για τον τρύγο στην ποικιλία του ξινόμαυρο της Γουμένισσας και την αρνητική του πορεία λόγω των βροχοπτώσεων παρουσιάζει ο γνωστός αμπελουργός-οινοποιός της Γουμένισσας Περικλής Τάτσης.

H Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής με τη δέσμευσή της για ολοκληρωμένη στήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας, μέσω της θυγατρικής της Πειραιώς Leasing, ανέπτυξε πρόγραμμα χρηματοδότησης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που είναι εγκατεστημένες ή δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.

Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2016 20:42

Δηλώσεις συγκομιδής για σταφύλια οινοποίησης

Γράφτηκε από τον

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Κιλκίς ενημερώνει πως οι κάτοχοι των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του Υπ.Π.Α.Α.Τ. δηλώσεις συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους.