Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019, 9:55:18 μμ

Αγροτικά νέα

Με προτάσεις, όπως η σταδιακή εξάλειψη των ποσοστώσεων γάλακτος, η αποσύνδεση της υποστήριξης για την παραγωγή συγκεκριμένου προϊόντος και άλλους περιορισμούς πληρωμών, η Κομισιόν προωθεί περικοπές στις αγροτικές ενισχύσεις, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της ΚΑΠ. Αναπτύσσοντας τα προτεινόμενα μέτρα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η αρμόδια επίτροπος για θέματα γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης της ΕΕ Μάριαν Φίσερ Μπόελ δήλωσε: «Ο Διαγνωστικός Έλεγχος αποσκοπεί στην απλοποίηση, την κωδικοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της ΚΑΠ, καθώς και στην παροχή των απαραίτητων μέσων στους αγρότες για να αντιδρούν άμεσα στα μηνύματα της αγοράς και να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις, όπως την αλλαγή κλίματος και την αυξημένη ζήτηση σε τρόφιμα».
Το Τμήμα Χωροταξίας Περιβάλλοντος και Εγγειοδιάρθρωσης της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Κιλκίς ανακοινώνει στους ενταγμένους δικαιούχους του «Μέτρο 3.1 – Βιολογική Γεωργία» ότι μετά την πληρωμή των πρώτων 160 παραγωγών , η οποία ολοκληρώθηκε πριν το Πάσχα  με την καταβολή  στους λογαριασμούς τους συνολικού  ποσού 1.100.000 Ευρώ ,συνεχίζεται  η εκκαθάριση των αιτήσεων πληρωμής έτους 2007.
Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008 05:42

Άμεση επέμβαση για τα προβλήματα στις καλλιέργειες

Γράφτηκε από τον
Ιδιαίτερα προβλήματα δημιούργησαν σε δενδρώδεις καλλιέργειες του νομού μας (όπως βερίκοκα, κεράσια, δαμάσκηνα και αμύγδαλα) τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ειδικότερα εμφανίστηκαν προβλήματα καρπόδεσης καθώς και σοβαρές προσβολές από μονίλια.
Δευτέρα, 12 Μαΐου 2008 04:36

“Παγώνει” τα τιμολόγια προς τους αγρότες

Γράφτηκε από τον
Με την παρουσία των τριών νέων συμβούλων Κωνσταντίνου Υφαντίδη, Φίλιππου Κοτανίδη, Ανδρέα Ιασονίδη, οι οποίοι διαδέχθηκαν του προσφάτως παραιτηθέντες πρώην πρόεδρο Ν. Πογέλη και Λ. Παρχαρίδη, Θ. Μουρατίδη συνεδρίασε την Παρασκευή 2 Μαϊου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ Κιλκίς.
Ο πρόεδρος   Χαράλαμπος Παυλίδης καλωσόρισε τους νέους διοικητικούς συμβούλους και ευχήθηκε να έχουν μια καλή γόνιμη συνεργασία για την περαιτέρω πορεία της Ένωσης.
Δευτέρα, 12 Μαΐου 2008 04:07

Πάνω από μισό ευρώ φέτος το στάρι!

Γράφτηκε από τον
Οι νέες συνθήκες στην παγκόσμια αγορά με την εκρηκτική άνοδο των τιμών και των τροφίμων προκαλεί ευφορία στα πολύπαθα νοικοκυριά των σιτοπαραγωγών του ν. Κιλκίς. Οι τιμές στο στάρι ακολουθούν μια ξέφρενη κούρσα, και ήδη είναι πολλαπλάσιες των περσινών. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι η ΕΑΣ Κιλκίς πέτυχε την υψηλότερη, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, τιμή πώλησης με 23,5 λεπτά / κιλό τον Ιούλιο, όταν οι έμποροι μπήκαν στην αγορά προσφέροντας 17 λεπτά.
Δευτέρα, 12 Μαΐου 2008 04:04

Στα 75 ευρώ/στρέμμα η επιδότηση για το βαμβάκι

Γράφτηκε από τον
Όπως είναι γνωστό η νέα πρόταση σχετικά με το καθεστώς για το βαμβάκι ξεκίνησε από την απόφαση του Ε. Δικαστηρίου με την οποία ακυρώθηκε η μεταρρύθμιση που είχε αποφασιστεί το 2004 από το Συμβούλιο. Στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια ο κ. Γκλαβάκης  επεσήμανε ότι "τα τελευταία χρόνια  παρατηρήθηκε μείωση της παραγωγής βαμβακιού κατά 20% στην Ελλάδα και κατά 50% στην Ισπανία, ενώ οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις μειώθηκαν κατά 11% στην Ελλάδα και κατά 25% στην Ισπανία.
Τρίτη, 06 Μαΐου 2008 12:30

Συμβολαιακή γεωργία με καλλιέργεια ροδιού

Γράφτηκε από τον
 Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης εγκαινίασε την Παρασκευή 2 Μαΐου τη λειτουργία της ιδιωτικής μονάδας πολλαπλασιαστικού υλικού δενδρυλλίων ροδιάς Agronet E.E. στο Δυτικό ν. Πέλλας. Σε σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κιλτίδης συνεχάρη τον ιδιοκτήτη της νέας σύγχρονης μονάδας κ. Στέφανο Κασίδη για το όλο εγχείρημα ενώ τόνισε ότι το ρόδι, προϊόν που έχει συνδεθεί διαχρονικά με τη γονιμότητα και την καλή τύχη, συνιστά μια προσοδοφόρα εναλλακτική καλλιέργεια που ανοίγει νέους δρόμους στην αγροτική μας οικονομία.
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2008 05:55

Οι κτηνοτρόφοι πούλησαν από 5-6 Ευρώ στο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον
Η οπερετική και εντελώς συμβολική «κατάληψη» του τελωνείου Ευζώνων το μεσημέρι του Σαββάτου από λιγότερους από 20 κτηνοτρόφους  κυριάρχησε, όπως κατ’ έθιμον συμβαίνει άλλωστε σε προπασχαλινή περίοδο, στα τηλεοπτικά δελτία, αλλά η πραγματική μάχη τακτικής των κτηνοτρόφων με τους εμπόρους δόθηκε στις παρυφές της λαϊκής αγοράς του Κιλκίς.
Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008 06:51

Ζουν από τον μόχθο μας αλλά δεν μας σέβονται

Γράφτηκε από τον
 Με τον κτηνοτρόφο Γιώργο Λασκάκη  τα λέγαμε από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ - δεν είχε εκδοθεί η ΠΡΩΙΝΗ- δημοσιεύαμε τα ρεπορτάζ για το καρτέλ των εταιρειών σε βάρος των κτηνοτρόφων. Κτηνοτρόφος με γνώσεις, αγωνιστής και σήμερα πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των αγροτών του νομού.
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 05:34

Επιδότηση δικαιούχων βιολογικής γεωργίας

Γράφτηκε από τον
Από τη Διεύθυνση Γεωργίας της νομαρχίας Κιλκίς ανακοινώνεται στους ενταγμένους δικαιούχους του «Μέτρο 3.1 – Βιολογική Γεωργία», ότι  βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκαθάριση των αιτήσεων πληρωμής έτους 2007 και οι καταστάσεις διαβιβάζονται στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε προς πληρωμή.
Ήδη η υπηρεσία έχει στείλει τα ονόματα 163 δικαιούχων προκειμένου να πιστωθούν οι λογαριασμοί τους με συνολικό ποσό πληρωμής  ύψους άνω των 1,1 εκατομμυρίων ευρώ.