Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 22:39

Eπίκαιροι σχολιασμοί

Γράφει ο Κώστας Πινέλης.

 

Το νέο εθνικιστικό συλλαλητήριο
Ένα ακόμη συλλαλητήριο έγινε για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας» με διοργανωτές διάφορους φορείς και με την παρουσία-στήριξη της ΝΔ, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Τζιτζικώστα, της φασιστικής-ναζιστικής Χρυσής Αυγής, των ΑΝΕΛ του επί 4 χρόνια κολλητού του ΣΥΡΙΖΑ ακροδεξιού εταίρου Καμένου, της Ένωσης Κεντρώων, εκπροσώπων της Εκκλησίας και άλλων που εμφανίζονται ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών. Το εθνικιστικό θέατρο επαναλήφθηκε την Κυριακή στο Σύνταγμα, με ανιστόρητα συνθήματα και αλυτρωτικές κραυγές., συνθήματα που προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στην κυβέρνηση, που προσπαθεί να παρουσιάσει «προοδευτική» τη συμφωνία των Πρεσπών.

 

 

Συγκάλυψη της ΑμερικανοΝΑΤΟικής σφραγίδας της συμφωνίας
Όπως ήταν φυσικό καμιά αμφισβήτηση -ούτε στο ελάχιστο, των ΑμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων που εξυπηρετεί η Συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ, αφού οι διοργανωτές όχι μόνο δεν αμφισβητούν αυτά τα επικίνδυνα σχέδια, αλλά συγκαταλέγονται στους ένθερμους υποστηρικτές της αμερικανικής πολιτικής. Τσιμουδιά για το ότι υπογράφτηκε με βάση τις προθεσμίες και τα χρονοδιαγράμματα που καθόρισαν αυτοί οι οργανισμοί, για να προχωρήσει η "ευρωατλαντική ολοκλήρωση" στα Δυτικά Βαλκάνια. Αυτός ο στόχος προκύπτει ξεκάθαρα από το κείμενο της συμφωνίας και δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτοι που έσπευσαν να τη χαιρετίσουν ήταν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

 

Η έκθεση για τους στόχους της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα
Και όσοι δεν ξέρουν ή καμώνονται ότι δεν ξέρουν, ας αναζητήσουν και να διαβάσουν την ολοκληρωμένη έκθεση για τους στόχους της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται : «Αναχαίτιση της επιρροής Ρωσίας και Κίνας στην Ελλάδα. Ανάληψη ακόμα πιο ενεργού ρόλου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας ως αμερικανοΝΑΤΟικού χωροφύλακα στην ευρύτερη περιοχή. Πλήρης διευθέτηση του Σκοπιανού, ως όχημα και άλλων διευθετήσεων στα Δυτικά Βαλκάνια. Διεύρυνση των μπίζνες για το αμερικανικό κεφάλαιο στην Ενέργεια και άλλους κλάδους, εκτοπίζοντας από τη χώρα ανταγωνιστές του. Αξιοποίηση ΜΚΟ και ΜΜΕ για την εξάλειψη του «αντιαμερικανισμού» στην Ελλάδα».

 

Και ο απαραίτητος αντικομμουνισμός
Καμιά αναφορά και στη Βουλή κατά τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης και στο συλλαλητήριο και παντού για τις ευθύνες των αστικών κυβερνήσεων και στον χωρισμό της Μακεδονίας με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου (Βενιζέλος) και γενικά στην πολιτική που εφαρμόστηκε διαχρονικά στο λεγόμενο «Μακεδονικό Ζήτημα». Αντίθετα, για το ζήτημα της ΠΓΔΜ φταίνε οι κομμουνιστές… ξεθάβοντας θέσεις που καταδικάστηκαν και διορθώθηκαν από το ίδιο το ΚΚΕ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τότε που διατυπώθηκαν. Που στο κάτω-κάτω το ΚΚΕ δεν κυβέρνησε ποτέ για να εφαρμόσει τις λαθεμένες θέσεις του.


Παπαγαλάκια Συριζαίϊκα και… άλλα έχουν γεμίσει το διαδίκτυο για την τάχα αλλαγή, προς εθνικιστική κατεύθυνση, θέσης του ΚΚΕ και συμμετοχή στο εθνικιστικό συλλαλητήριο.
Το ΚΚΕ, από το 1991 που προέκυψε το θέμα με την διάλυση της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας μέχρι σήμερα δεν συμμετείχε ποτέ και δεν θα συμμετάχει σε εθνικιστικά συλλαλητήρια. Έχει την ίδια σταθερή και κρυστάλλινη θέση, που είναι σε όλους γνωστή να μην την επαναλάβω. Σήμερα δε θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών γιατί:
Η συμφωνία αυτή με την ολοφάνερη αμερικανοΝΑΤΟική σφραγίδα υπηρετεί επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που διαχρονικά στηρίχτηκαν στο «διαίρει καιβασίλευε» στη Βαλκανική, με την Μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα, διατηρεί το σπέρμα του εθνικισμού και του αλυτρωτισμού, για κάθε μελλοντική χρήση, ανάλογα με το τι εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που ανταγωνίζονται για αγορές, σφαίρες επιρροής, αγωγούς και δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων στην ευρύτερη περιοχή εξάπτοντας τους εθνικισμούς στη μια και στην άλλη χώρα..

 

Ο «πατριωτισμός» των Φασιστών-Ναζιστών της Χρυσής Αυγής
Δες ποιοι μας κάνουν μαθήματα για το πώς πολεμούσαν λέει οι αρχαίοι Έλληνες! Ποιοι; Οι ιδεολογικοί-πολιτικοί απόγονοι που έγιναν συνεργάτες των Γερμανών, πρωθυπουργοί, ταγματασφαλίτες, μαυραγορίτες και καταχραστές εβραϊκών περιουσιών, που στην κατοχή φόρεσαν κουκούλες, που θαύμαζαν τον Χίτλερ, που πρωτοστάτησαν σε μπλόκα, κρεμάλες, σφαγές και αντίποινα σε βάρος αμάχων, γυναικών, γέρων και παιδιών; Που έκαιγαν τα Δίστομα τους Χορτιάτες και τις Κανδάνους; Που βασάνιζαν λαϊκούς αγωνιστές ποιητές κι επιστήμονες στους παρθενώνες της εθνικοφροσύνης (Μακρόνησος). Εργολάβοι πατριωτισμού κι αλυτρωτισμού που δεν πολέμησαν ποτέ.
Να θυμίσω τι είπε ο Μάνος Χατζηδάκης (που πάντως δεν ήταν κομμουνιστής όπως δήλωσε ο ίδιος): «Ο πατριωτισμός των φασιστών έχει τόση σχέση με την πατρίδα, όση σχέση μπορεί να έχουν με τον πατριωτισμό τα άλογα επειδή συμμετέχουν στις παρελάσεις».
Πως το έγραψε ο Μάνος Δούκας στην katioysa;
Μόνο ένας φασίστας έχει πολεμήσει ηρωικά για την ελευθερία της πατρίδας: ο Πρέκας … στο σινεμά !
21-1-2019