Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 12:52:12 μμ
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 06:29

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Γερμανοί στο Αεροδρόμιο, τα Ναυπηγεία, στον ΟΤΕ. Κινέζοι και Άραβες στα λιμάνια, Ρώσοι αγοράζουν στις καλύτερες τουριστικές περιοχές. ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ; Τη θυμάστε εκείνη την αφίσα πριν από αρκετά χρόνια έτσι; Και ποιος την κυκλοφόρησε έτσι;
+
Θα βάλουν τάξη, είπαν, οι Γερμανοί στον ΟΤΕ. Ναι όπως στην διάρκεια της κατοχής!! Μόνο που τώρα έχουμε να κάνουμε με οικονομική κατοχή όχι με τανκ. Με χειρότερη δηλαδή κατοχή όσον αφορά την αντιμετώπιση.
+
Πάντως για τον ΟΤΕ κάποιοι από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  θα καθίσουν μια μέρα στο σκαμνί. Να το θυμάστε.
+
Αυξημένα κονδύλια για την αντιπυρική προστασία δίνονται φέτος σε Δήμους και Νομαρχίες, σύμφωνα με εξαγγελία του κ. Κιλτίδη. Να δούμε θα χρησιμοποιηθούν πράγματι για το σκοπό αυτό για να πάψουμε να βλέπουμε επιτέλους τα ξερόχορτα στα αστικά και περιαστικά άλση που φθάνουν στο ύψος των δέντρων -όσων- έχουν επιζήσει και αναπτυχθεί.
+
Υπάρχει τρόπος να καθαριστούν τα δασύλλια. Εάν δεν ξέρουν, μπορούμε να τους ορμηνέψουμε.  
+
Για τον εθελοντισμό τα είπαμε. Είναι θεμιτός όταν πρώτα συνοδεύεται από αγώνα για την διεκδίκηση όσων δικαιούμαστε και μας ανήκουν. Ακόμη και η αιμοδοσία που είναι  εθελοντική πράξη πρέπει να συνοδεύεται από αγώνα για δημόσια, δωρεάν Υγεία υψηλού επιπέδου και ίδια  για όλους.
+
Ο Συνήγορος του πολίτη διεκπεραιώνει κάθε χρόνο 8.000 αναφορές πολιτών και 100.000 συνολικά στα 10 τελευταία χρόνια λειτουργίας του. Από την άλλη, οι αναφορές πολιτών που ζητούν το δίκιο τους στο Σ.τ.Ε. ανέρχονται σε 10.611 το χρόνο. Αυτό, λένε, είναι το κράτος. Τάχα δεν το ξέρουμε..
+
Τρία είναι τα  στιγμιαία αδικήματα. Η Αποστασία του Μητσοτάκη το 1965, το πραξικόπημα της Χούντας και η 20χρονη διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ…

Κατά 70.000 τόνους θα είναι μικρότερη από την ποσόστωση η ποσότητα  αγελαδινού γάλακτος. Την ίδια στιγμή η πάλαι ποτέ  «Γη της Επαγγελίας» η Ελλάδα, κάνει εισαγωγή 1.100.000 τόνου σταριού. Αυτά τα αποτελέσματα έχει η ευρωλαγνία, η πλήρης εφαρμογή της Συνθήκης του Μάαστριχτ και των ΚΑΠ.
+
Υπόγραψε η κ. Πετραλιά την απόφαση με την οποία αυξάνεται κατά 6 μήνες η άδεια εγκυμοσύνης στις ασφαλισμένες στο ΙΚΑ, για να χρυσώσει το χάπι της παράτασης του εργάσιμου χρόνου που προβλέπει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Το θέμα είναι αν θα εφαρμοστεί στους χώρους δουλειάς γιατί ξέρουμε πως πιέζονται και εκβιάζονται στο θέμα αυτό οι εργαζόμενες από την εργοδοσία.
+
 Η ισχυρή και πλούσια Ελλάδα, όπως ισχυρίζονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχει ελλείμματα 150 δις!!! Πλούσια είναι. Μόνο για το κεφάλαιο.
+
Να γυρίσει το 51% του ΟΤΕ στο Δημόσιο ζήτησε ο κ. Αλαβάνος. Για το υπόλοιπο 49%, βούβα. Το ξέρουμε, το ξέρουμε. Δεν έχει πρόβλημα όταν το 49% του Δημόσιου πλούτου ξεπουλιέται σε ιδιώτες. Είδες η «Αγωνιστική Αριστερά»;
+
Κυκλοφόρησαν οι αναλυτικές θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία. Είναι ένα πολύτιμο και αναγκαίο όπλο στα χέρια των εργαζομένων για πλατιά συσπείρωση και αγώνα.