Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 9:43:26 πμ
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 04:58

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Αστρονομικά ποσά διαθέτουν αφειδώς οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ στο πλαίσιο του κρατικομονοπωλιακού  καπιταλισμού για την ενίσχυση των τραπεζιτών και των μεγαλοστελεχών του συστήματος. Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί. Από την κρίση της δεκαετίας του 1970 μέχρι σήμερα. Το είδαμε και στην Ελλάδα, το 1976, με την κυβέρνηση της ΝΔ να κρατικοποιεί τις επιχειρήσεις του ομίλου Ανδρεάδη και την «Ολυμπιακή» του Ωνάση, τότε που ο Κων/νος Καραμανλής και ο Παναγής Παπαληγούρας είχαν κατηγορηθεί για «σοσιαλμανία»!!
Στην πραγματικότητα πρόκειται για αποφάσεις κρατικομονοπωλιακού χαρακτήρα, με έναν και μοναδικό στόχο: τη στήριξη των συμφερόντων των μονοπωλίων,  των πολυεθνικών και της πλουτοκρατίας. Αυτών, δηλαδή,  που κερδοσκοπούν ασύστολα προκαλώντας διεθνείς κρίσεις (ενεργειακή κρίση, κρίση της τιμής των τροφίμων κ.λ.π. και τώρα τη χρηματοπιστωτική), αυτών που ιδιοποιούνται τα κέρδη και «κοινωνικοποιούν» τις ζημίες, έχοντας ως πυξίδα τη μετακίλυση των ζημιών στα λαϊκά στρώματα, ενώ ταυτόχρονα εξαφανίζουν κάποιους ανταγωνιστές τους. Έτσι οι πλούσιοι γίνονται λιγότεροι και πλουσιότεροι και οι φτωχοί περισσότεροι και φτωχότεροι.
Αυτή είναι η βάρβαρη λειτουργία ενός συστήματος, αυτός είναι ο καπιταλισμός.
Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται παλιομοδίτικο, αλλά θα θυμίσουμε τι έγραψε ο Μαρξ. «Αυτό το σύστημα ούτε βελτιώνεται, ούτε διορθώνεται, ούτε ρυθμίζεται. Ανατρέπεται..»
+
Αδύναμος να κυβερνήσει ο Καραμανλής, είπε ο κ. Τσίπρας. Προφανώς δεν εννοούσε σωματικά, αφού είναι ολοφάνερο ότι «τα έχει τα κιλά του» αλλά και την υγεία του ο άνθρωπος, αλλά εννοούσε πολιτικά.. Τώρα, «αδύνατος ων», και εφαρμόζει τέτοιες αντιλαϊκές πολιτικές, φανταστείτε τι θα έκανε εάν ήταν «δυνατός». Γιατί, τα δομημένα ομόλογα, οι «κουμπάροι», οι επαύλεις-αναψυκτήρια, οι βόλτες με στελέχη της Ζήμενς, το ξεπούλημα του ΟΤΕ, η εκποίηση των λιμανιών, η ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, το Βατοπέδι, η κατάργηση του οκτάωρου, της πλήρους εργασίας, η αυξανόμενη φτώχεια κ.λ.π. έργα του κ Καραμανλή και της κυβέρνησής του είναι, έτσι κ. Τσίπρα μας; Εκτός εάν εννοούσατε ότι είναι «αδύνατος» να πάρει φιλολαϊκά μέτρα. Αλλά και πάλι δεν το κάνει γιατί είναι «αδύνατος», αλλά γιατί πρόκειται για συγκεκριμένη πολιτική που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ντόπια ολιγαρχία. Αλλά εσείς ξέρω, δεν λέτε «κακά» λόγια για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
+
Και εξ άλλου αυτός είναι ο Οπορτουνισμός. Αυτά διακηρύσσει. Αθώος ο Καπιταλισμός, ένοχοι οι ο Μπους και οι άλλοι ηγέτες των καπιταλιστικών χωρών. Αθώα η Ευρωπαϊκή Ένωση, ένοχοι «οι διάφοροι επίτροποι που εισηγούνται μέτρα και μας υπαγορεύουν τι να κάνουμε»! δεν είναι η πρώτη φορά που Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί σαν αμορτισέρ του συστήματος για την απορρόφηση των κραδασμών του, που ενεργεί σαν στρατολόγος εργατών για λογαριασμό της αστικής τάξης, λειτουργώντας ως πολιτικός χαμαιλέων και κόλακας της νεολαίας…
+
Δεν έχουν τελειωμό τα «ναζάκια», οι «τσαχπινιές», τα «πεισματάκια», και οι «γλύκες», ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποτυπωθούν, να  περιγραφούν δηλαδή παραστατικά, μόνο στην Ποντιακή διάλεκτο απ’ όλες τις άλλες διαλέκτους..
- Αγαπάς με;
- Αγαπώ σε πολλά.
- Κακαλί μαλλία, κι’ αγαπάς με ξάι..
- Ντο λες, αγαπώ σε. Εδέκα σε και έξι σουμάδια «επαφής». .Αγαπώ σε κι’ α πέρω σε..
- Ντο έμορφα λέσα τα, άμον τεμόν άνθρωπος …
+
«Λόφος Αγίου Γεωργίου Κιλκίς. Ένας Επίγειος Παράδεισος». Με αυτόν τον τίτλο κυκλοφόρησε έκδοση του Δήμου Κιλκίς. θα μπορούσε να ήταν. Θα μπορούσε να ήταν με τις ανάλογες παρεμβάσεις και πρώτα απ’ όλα με μαζική δενδροφύτευση και αύξηση του πράσινου γενικά. Έτη και έτη έχει να φυτευτεί ένα δένδρο.. από τη  μια πλευρά του, ο λόφος από μακριά φαντάζει «κρανίου τόπος». Δεν είναι αργά, μπορούμε και σήμερα κύριοι της Διοίκησης του Δήμου να αρχίσουμε… είναι και φθινόπωρο, η κατάλληλη δηλαδή εποχή..
+
Και με την ευκαιρία.. δεν ξέρω γιατί υπάρχει τέτοια «εχθρότητα» για το πράσινο στο Κιλκίς. έχει ανοικοδομηθεί η πόλη και τα πεζοδρόμια παραμένουν χωρίς πράσινο και δένδρα. Και δεν είναι δικαιολογία ότι, ο κόσμος ..δεν θέλει δένδρα, έτσι φίλε κ. Δήμαρχε; δεν είναι δικαιολογία…
+
Αλήθεια τι γίνεται με την πεζοδρόμηση της 21ης Ιουνίου; Ένα έργο που θα αναβαθμίσει την πόλη και θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των κατοίκων; Ξέρουμε ότι θέλει θάρρος και πιθανόν να συγκρουστείτε με κάποιους. Τολμήστε όμως. Ακόμη και αυτοί που στην αρχή θα αντιδράσουν, θα σας ευγνωμονούν μετά.. έτσι έγινε παντού. Τολμήστε. Γι αυτό σας ψηφίζει ο κόσμος για να παίρνετε αποφάσεις που έχουν κόστος και να τις υλοποιείτε προς όφελος του γενικού συνόλου.   
  +
Μεγάλα ταλέντα αποδεικνύει ο Ηγούμενος Εφραίμ. Θα μπορούσε μέχρι ταινία να γυρίσει, δακρύβρεχτη. Όπως, ας πούμε. «Αμάρτησα για το Βατοπαίδι μου"..