Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 1:02:16 πμ
Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2008 10:04

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλες
Με την τελευταία κρίση και την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να σωθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα εκείνο που έχει καταρρεύσει είναι το διαχρονικό παραμύθι που μας πουλούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ότι λεφτά δεν υπάρχουν για να ασκήσουν πιο φιλολαϊκή πολιτική. Όχι μόνο υπάρχουν αλλά είναι και πολλά. Τόσο πολλά που  μπορούν να διαθέσουν 28 δις ευρώ για τη στήριξη των τραπεζιτών.


Αφού λοιπόν υπάρχουν ας κάνουμε κάποιους απλούς υπολογισμούς.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κράτους, στην Ελλάδα έχουμε 1,4 εκατομμύρια συνταξιούχους (πλην ΟΓΑ). Η μηνιαία δαπάνη για τις συντάξεις που παίρνουν ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ περίπου. Εάν λοιπόν το κράτος διέθετε 1 δισ. ευρώ από τα πολλαπλάσια που θεωρητικά προτίθεται να διαθέσει για τη στήριξη της αναξιοπαθούσας τάξης των τραπεζιτών δεν θα υπήρχε συνταξιούχος που να ζει με λιγότερα από 1.300 ευρώ κύρια σύνταξη.
Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ δεν ξεπερνούν τις 850.000 εξαθλιωμένους συνταξιούχους. Η μηνιαία δαπάνη για τη συνταξιοδότησή τους ανέρχεται σε 350 εκατ. Ευρώ. Εάν από το «χονδρό πακέτο» της «σωτηρίας» των τραπεζιτών, δινόταν 350 εκατ. Τότε δεν θα υπήρχε συνταξιούχος ΟΓΑ με σύνταξη μικρότερη από 800 ευρώ.
Οι μισθωτοί στην Ελλάδα (πλην εκείνων που εργάζονται σε τεχνικά έργα) ανέρχονται σε 2,2 εκατ. Και οι μέσες μηνιαίες αποδοχές τους σε 1,76 δισ. ευρώ εάν λοιπόν δινόταν από το ίδιο παχυλό πακέτο της «σωτηρίας» των τραπεζών, δεν θα υπήρχε εργαζόμενος στην Ελλάδα που να αμείβεται με μισθό μικρότερο από 1500. ευρώ.
Χονδρά-χονδρά δηλαδή για τη σημαντική βελτίωση της ζωής εργαζομένων και συνταξιούχων απαιτούνται 3 δισ. ευρώ που προφανώς υπάρχει, αλλιώς δεν θα έταζαν πολλαπλάσια ποσά στους τραπεζίτες.
Και επειδή θα βγουν και θα πουν: «καλά και όταν τελειώσουν αυτά τα χρήματα τι θα γίνει»; Η απάντηση είναι πάλι απλή. Τα κέρδη μόνο των τραπεζών είναι ετησίως ύψους 6 δισ. ευρώ. Χώρια των βιομηχάνων, εφοπλιστών, εργολάβων κ.λ.π. θα μπορούσε λοιπόν απρόσκοπτα να συνεχιστεί ι ικανοποιητική ανατροφοδότηση μισθών και συντάξεων.
Αυτά βέβαια ξεπερνούν κατά πολύ την πολιτική των κομμάτων εξουσίας και το σύστημα που υπηρετούν. Έτσι κ. Καραμανλή και Παπανδρέου;
+
Πατριωτισμός είναι: «Να μπεις σε ένα γραφείο όπου είναι ανοιχτό το αιρ κοντίσιον και ταυτόχρονα το παράθυρο και να καρπαζώσει τον υπάλληλο που το έκανε!!!». Τάδε έφη   ο ταγός της εθνικοφροσύνης Κ. Καρατζαφέρης!. Όχι ότι είναι σωστό επειδή δεν πληρώνουμε την δαπάνη να έχουμε ταυτόχρονα ανοικτό παράθυρο και αιρ κοντίσιον. Αλλά από εκεί και πέρα .. Αλλά έτσι αντιλαμβάνονται εκεί στο ΛΑΟΣ την εθνικοφροσύνη. Με επίδειξη πατριδοκαπηλίας, εθνικισμού, ρατσισμού και ξενοφοβίας και κάνοντας μπόλικο λαϊκισμό. 
+
Να εκσυγχρονιστούμε σαν ΚΚΕ, ζητάνε τα «ξύπνια παιδιά» από την εκπομπή «Ράδιο αρβύλα» του Αντένα, «να σταματήσουμε τα ρομποτίστικα ποιηματάκια, να κάνουμε ένα άλμα στο 2008 γιατί, λέει, μας χρειάζονται έτσι εκσυγχρονισμένους.. εντάξει καταλάβαμε, καταλάβαμε.. μόνο που τέτοιο κόμμα έχει ο λαός. «Κόμμα όμορφο, χαρούμενο, αισιόδοξο, πολύχρωμο, καινοτόμο» όπως έλεγε ο Πρόεδρος του. Και αριστερούλικο. Η αριστερά του καπιταλισμού. Για το ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται εάν δεν το καταλάβατε..
+
Τι έγινε; Πέρασαν δύο συναπτά έτη και ακόμη ο κ. Πάγκαλος δεν μας έχει αναφέρει έστω μία από εκείνες τις «κοινές επιχειρήσεις ΚΚΕ-ΝΔ(!) όπως έλεγε ότι υπάρχουν. Ο ίδιος είπε σε μια παλιότερη ατάκα του. «Τελικά υπάρχει κάποιο όριο κάτω από το οποίο κάτω από το οποίο μπορεί να πέσει ένας δημόσιος άνδρας». Υπάρχει άραγε;
+
Τελικά εκεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, πρέπει να νοιώθει μεγάλη μοναξιά ο σ. Κώστας Χαλίτσιος. Σαν τον Λούκι Λούκ. «ένας φτωχός και μόνος κάου μπόυ». Άσε που όσα λέει , δεν προβάλλονται από τις ντόπιες εφημερίδες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. «Μόνος του τα λέει, μόνος του τα’ ακούει» που έλεγε και ο Βουτσάς. Γιατί ομιλεί σε ώτα μη ακουόντων..
+
Πως κατάντησε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο που οικοδόμησαν τα κόμματα της εξουσίας! Στο ματς ΠΑΟΚ-ΑΡΗ, η κάθε ομάδα χρησιμοποίησε συνολικά από 14 παίκτες. Από τον ΑΡΗ κανένας δεν ήταν Έλληνας! Από τον ΠΑΟΚ οι Έλληνες ήταν 6 εκ των οποίων οι χρησιμοποιήθηκαν ως 2 αλλαγές. Πάλι καλά.. Και αυτό βέβαια γίνεται σε όλες τις ομάδες της σούπερ-ληγκ. Δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο…
+
ΠΑΟΚ και ξερό ψωμί, ΠΑΟΚ και γαλέτα!! (να γελάσει και λίγο το χειλάκι των Παοκτσίδων).