Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009 04:57

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

Το φαινομενικά «καινούργιο» σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία είναι ο προκλητικός διαγκωνισμός μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το ποιος από τους δύο θα παρουσιάσει, και μάλιστα στο προεκλογικό πρόγραμμα του, τα πιο σκληρά αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα και ταυτόχρονα ποιος θα αποδείξει ότι διαθέτει τη βούληση και την αποφασιστικότητα να τα επιβάλλει. Ασφαλώς δεν πρόκειται για τυχαία εξέλιξη. Κυρίως όμως δείχνει ότι η πλουτοκρατία και τα κόμματά –διαχειριστές της πολιτικής της προσπαθούν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα αδιαπραγμάτευτης πυγμής στην εφαρμογή της πολιτικής που επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Π
Και μπορεί, οι αόριστες εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου για «μέτρα» υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά να ηχούν εύηχα. δεν είμαστε όμως ιθαγενείς να ξεγελιόμαστε με «χάνδρες και καθρεφτάκια». Γιατί για παράδειγμα η εξαγγελία για αυξήσεις στα χαμηλά εισοδήματα στο ύψος του πληθωρισμού, με τον πληθωρισμό να κινείται, όπως αναμένεται πολύ χαμηλά, η αύξηση μεταφράζεται σε 0,33 λεπτά! Είναι σαν εκείνη την «τεράστια» αύξηση του 1,00 ευρώ την ημέρα, που συμφώνησαν πριν τρία χρόνια  οι πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και μάλιστα ,πανηγύριζαν κιόλας.
Π
Οι εκλογές έχουν αντικειμενικά το χαρακτήρα μιας γενικευμένης πολιτικής αναμέτρησης σε δύο βασικές γραμμές. Η μια γραμμή εκφράζεται από τη στρατηγική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για την ενίσχυση του αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης  σε όφελος του κεφαλαίου. Η άλλη γραμμή είναι η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, του αντιιπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης για τη λαϊκή εξουσία. Μόνο σ’ αυτή τη ρότα οι λαϊκοί αγώνες μπορεί να βάλουν φρένο, να έχουν κατακτήσεις. Στις εκλογές ο λαός μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα για να δυναμώσει το δικό του αντίβαρο. Με τη ψήφο του να καταφέρει ένα καίριο πλήγμα στο δικομματισμό και τη στρατηγική του, μειώνοντας έτσι την ικανότητά του να προωθεί απρόσκοπτα την αντιλαϊκή  πολιτική του. Ψηφίζοντας μαζικά ΚΚΕ, θεμελιακή προϋπόθεση για τη λαϊκή συμμαχία, για ακόμη πιο ισχυρό λαϊκό κίνημα.
Π
Καραμανλέοι, Παπανδρέοι (όπως λέει και Μητσικώστας). Οικογένειες-γνήσιοι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας, θεματοφύλακες της κυρίαρχης πολιτικής και εγγυητές των συμφερόντων των μεγάλων μας «φίλων και συμμάχων».
Π
Πάντως όποιος από τους δύο (Καραμανλής ή Παπανδρέου) γίνει πρωθυπουργός, ο Αλμούνιας  «θα κάνει κουμάντο». Γιατί θα τους καλέσει (όπως ο ίδιος είπε) μετά τις εκλογές για να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους. Και να τους δώσει και «τη λυπητερή» για τον λαό…
Π
Οι κομμουνιστές (αγαπητέ μου κ. Χ. Τουτουντζίδη), δεν περιμένουν νυχθημερόν έξω από το Μαυσωλείο του Λένιν την νεκρανάστασή του. Είναι καθημερινά στους κάθε λογής αγώνες, έτη και έτη, έχουν δώσει θυσίες και αίμα,  αφιερώνουν  όλο το χρόνο τους για να ζήσει ο κόσμος καλύτερα. Έτσι βελτιώθηκε και η δικιά σου ζωή για να μπορείς να  ασκείς τη δικηγορία και να μην είσαι «δουλοπάροικος» και να δουλεύεις  «ήλιο με ήλιο».
Π
Και ο Μάκης Μαίλης δεν «είναι καλό παιδί επειδή κάνει οικονομία στο Κόμμα» κύριε Bart,Simpson «δράστη» της στήλης «έξω από τα δόντια» της εφημερίδας «Gratis». Είναι γιατί είναι ένας άνθρωπος με ήθος, χαμηλών τόνων, σταθερός στις απόψεις του και πιστός στην ιδεολογία του, με υψηλό ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο, τρυφερός  και με χιούμορ. Ναι αυτός ο «αποκρουστικός» σαν τηλεοπτική παρουσία (τι να κάνουμε κ.  Bart, δεν μπορεί να είμαστε όλοι όμορφοι σαν εσάς) έχει ένα ιδιαίτερο χιούμορ. Διαβάστε, για παράδειγμα, τη στήλη του «Τηλε..πάθη» στην τελευταία σελίδα του Ριζοσπάστη…
Π
Εν πάση περιπτώσει όλοι αυτοί  οι «γραφικοί» που βγάζουν τα εσώψυχά τους, θα ήταν πιο «αληθινοί» εάν έκαναν κριτική πάνω στις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ. Αλλά επειδή δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στις θέσεις του ΚΚΕ, γράφουν με ύφος «ελαφρύ», κάνουν λαϊκισμό και κουτσομπολίστικες στήλες για να διαβάζονται. Ακόμη, και όταν, τάχα, θέλουν να σατιρίσουν το ΚΚΕ, δεν κάνουν χιούμορ (που εμάς μας αρέσει) , αλλά «πλάκα».
Π
Κάποια «κολλητήρια» αναλαμβάνουν  επικουρικό ρόλο στον αντιΚΚΕ «Καραγκιόζ Μπερντέ» μέσα σε μια γενικότερη ατμόσφαιρα..
Π
Επικεφαλής και «αρχιβεληγκέκας» είναι, βέβαια, ο κ. Πάγκαλος… στόχος; Να χάσει το ΚΚΕ την τρίτη θέση και να μειωθεί η προσφορά του και να λασπολογηθεί η ιστορία του.
Π
ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Μια συμμαχία, 11 συνιστώσες, 22 πολιτικές, 102 απόψεις. Και ποιος ο Μεσσίας; Ωραίο κόμμα!
Π
Δεν έχει υπόψη του ο κ. Καρατζαφέρης τι σημαίνει «άκρα δεξιά»!!!  Φαίνεται δεν έχει κρατήσει καμιά φωτογραφία απ’ την υπέροχη συνάντησή του με τον Παττακό στο τηλεοπτικό πλατό του σταθμού του, όταν χαριεντίζονταν με τον αρχιπραξικοπηματία. Ούτε από την παρουσία του στις εκδηλώσεις της «Χρυσής Αυγής»…
Π
Και για όσους λένε ότι το ΚΚΕ δεν ανανεώνεται και μένουν πάντα οι ίδιοι…και οι ίδιοι...  Από τους 424 υποψηφίους βουλευτές πανελλαδικά, οι 150 είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά. Οι 153 είναι γυναίκες. Οι υποψήφιοι από 20 έως 30 ετών είναι το 12,5%, από 30 έως 40  ετών 17,45% και οι 40 έως 50 ετών 27,12%..
Επίσης τους πληροφορούμε ότι η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, στα δύο τελευταία Συνέδρια (δηλαδή εδώ και 5 χρόνια), έχει ανανεωθεί κατά 48% . Αυτά.