Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 4:35:40 πμ
Τρίτη, 06 Ιουλίου 2010 15:30

Κώστας Πινέλης : Βολές κατα ριπάς

pinelis


Όσοι βουλευτές ψήφισαν το «Μνημόνιο» (μάλιστα, όπως αποδείχθηκε,  σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς καν να το διαβάσουν), θα γραφούν με το πιο μελανά, κεφαλαία  γράμματα, στη μαύρη Βίβλο των εχθρών του λαϊκού κινήματος και της κατεδάφισης δικαιωμάτων και κατακτήσεών του, μετά από αγώνες δεκαετιών.
Π
Και όσοι βουλευτές ψηφίσουν το ασφα-ληστρικό και το εργασιακό, επίσης θα καταγραφούν ως οι «εφιάλτες» και «νεκροθάφτες» του λαϊκού κινήματος και των δικαιωμάτων και κατακτήσεών του.
Π
Δεν το λέμε μόνο εμείς. Διαβάστε τι είπαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας: «Τα μέτρα αυτά δε βρίσκονται ιδεολογικά πλησίον του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησής τους, γιατί δεν έχουν εξαγγελθεί προεκλογικά, ενώ πρέπει πολύ σύντομα η κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τι θα κάνει την επόμενη ημέρα».
Π
Το θέμα είναι τι θα κάνουν τα στελέχη αυτά, σε αντίθετη περίπτωση; Μήπως βγάζουν «κραυγές και ψιθύρους για «λαϊκή κατανάλωση και κατευνασμό»;

Και αλήθεια: τι θα κάνουν οι βουλευτές του νομού Κιλκίς; Μετά το μνημόνιο, θα ψηφίσουν και το ασφα-ληστρικό και το εργασιο-κατεδαφιστικό; Ξαναρωτάμε…θα ψηφίσουν τα 40 χρόνια δουλειάς; θα ψηφίσουν να πάει στο απόσπασμα η σύνταξη, στην αγορά η υγεία; Θα ψηφίσουν τον εργασιακό μεσαίωνα;
Π
«Στην Ελλάδα, ως γνωστόν, για όλα φταίει το κράτος. Είναι επίσης  γνωστό ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος. Έτσι για όλα φταίει κάτι που δεν υπάρχει»!!!  τάδε έγραψε ο κ. Στέλιος Σοφιανός στο περιοδικό «ΒΗΜαγκαζίνο» της εφημερίδας «το Βήμα». Βολικό αυτό, έτσι κ. Σοφιανέ; Μόνο που στην Ελλάδα υπάρχει και παραυπάρχει Κράτος, και μάλιστα, Κράτος που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.
Π
Θεμελίωσα δικαίωμα συνταξιοδότησης, αλλά θα πάρω σύνταξη όταν έχω και την ηλικία: είναι σα να λέμε παντρεύτηκα, αλλά δεν πήρα ακόμη «τράχωμα» που λέμε και εμείς οι Θρακιώτες.
Π
Τελευταίοι στις αποδοχές-πρώτοι στις εισφορές-τελευταίοι στις συντάξεις. Ασφαλιστικο-λήσταρχοι!!!
Π
Και μας κοροϊδεύουν και λένε ψέματα. Λέει ψέματα ο κ. Κουτρουμάνης (ο συνδικαλιστής ντε), όταν λέει ότι υπάρχουν Ταμεία που δεν πληρώνουν επικουρικές. Δεν υπάρχει τέτοιο ταμείο και δεν πρέπει να υπάρξει. Γιατί οι επικουρικές είναι καθαρά ανταποδοτικές και για να εξαντληθεί το ποσό που καταβάλει ο κάθε εργαζόμενος, πρέπει να ζήσει ως συνταξιούχος 30 χρόνια!
Π
Κοροϊδία και με τις εξαγορές. Κατ’ αρχήν η εγκυμοσύνη, η επαπειλούμενη γέννα, η λοχεία, η ανατροφή του παιδιού θεωρείται πραγματική  υπηρεσία με απολαβές και συντάξιμη. Η στρατιωτική υπηρεσία αναγνωρίζεται  με ή χωρίς εξαγορά. Με το νέο ασφαλιστικό, εάν υποθετικά κάποιος αναγνωρίσει μέχρι 7 χρόνια που δικαιούται, θα καταβάλει περίπου 17.000 ευρώ! Για να πάρει τι;
Π
Τις πιο μαύρες μέρες που πέρασε ο τόπος θυμίζει η λυσσαλέα επίθεση, που έχει εξαπολύσει, εξόφθαλμα οργανωμένα, το μαύρο μέτωπο της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της σε βάρος του ΚΚΕ, με προφανή στόχο να πλήξουν κάθε δύναμη αντίστασης στην αντιλαϊκή λαίλαπα.
Π
Πρώτος το χορό σέρνει ο πρωθυπουργός της χώρας που είπε ότι «τα στελέχη του Περισσού κινούνται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας»!!!
Π
Από κοντά, σέρνουν τον αντιΚΚΕ χορό, οι σύμμαχοί του, του ΛΑΟΣ ως γνήσιοι υπηρέτες φανερών και άδηλων συμφερόντων. ( μας τη βγαίνει και ο «μπουμπούκος» τώρα. Άσε μας ρε «Μανωλίδη».
Π
Στον βρώμικο αυτό πόλεμο έχουν επιστρατευτεί οι πάντες, όλα τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια του συστήματος, όπως οι «μεγαλοδημοσιογράφοι Τρέμη, Μακρή, Λυριτζής, Οικονόμου, Πρετεντέρης, Καψής, Τσίμας, Καμπουράκης, Πολίτης, Παπαδημητρίου, η πρώην  «Πανδώρα του Βήματος» ο κ. Κασιμάτης, ο οποίος μάλιστα πρότεινε να σταματήσει η κρατική επιχορήγηση στο ΚΚΕ!
Π
Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι στην παρουσία και στη δράση του ΚΚΕ οφείλεται ότι τα σκληρά μέτρα δεν περνούν τόσο εύκολα όπως σε άλλες χώρες. Ενοχλεί το ότι τη στιγμή που η πλουτοκρατία θέλει «σιγήν ιχθύος» για να περάσει τον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα, οι εργαζόμενοι, όλα τα λαϊκά στρώματα με πρωτοπορία τους κομμουνιστές, αντιστέκονται, οργανώνουν κινητοποιήσεις, αποκτούν αγωνιστική εμπειρία για παραπέρα αγώνες.
Π
Να τους το πούμε για άλλη μια φορά και καθαρά: το ΚΚΕ με όπλο και οδηγό την ιστορία του και την προσφορά του θα συνεχίσει να είναι μπροστά στους αγώνες του λαού μας. ότι κερδήθηκε ή χάθηκε με πολύ αίμα δεν μπορεί να σβηστεί με βρώμικο μελάνι και να αλλοιωθεί με στημένες υστερικές και παραπλανητικές εκπομπές.
Π
Και να πάψουν να επικαλούνται τη σωτηρία της πατρίδας και να κάνουν τους υπερπατριώτες οι πατριδοκάπηλοι, οι «πατριδεμπόροι». Αυτοί που υπέγραψαν όλες τις αποικιοκρατικές συμφωνίες, που έφεραν τη χώρα σ’ αυτή την κατάντια.
Π
Ο λαός όμως πρέπει να επαγρυπνεί. Όταν ανεβαίνει ο αντικομουνισμός είναι για να περάσουν τα σκληρότερα μέτρα που έρχονται. Με δυνάμωμα της ενιαίας του πάλης να δώσει τον αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια..
Π
Και ακόμη,να σταματήσουν να λένε ψέματα ότι το ΚΚΕ δεν έχει προτάσεις, δεν έχει πρόγραμμα. Κατ΄αρχήν δεν υπάρχει λαϊκή κατάκτηση που να μην έχει τη σφραγίδα του ΚΚΕ στον ένα περίπου αιώνα ύπαρξής του.
Π
Αλλά να το πούμε καθαρά: «Η Βασιλεία η δική μας δεν είναι του κόσμου τούτου» (του καπιταλιστικού). Χωρίς να παύουμε να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη βελτίωση της ζωής μέσα στα πλαίσια του συστήματος, εμείς θέλουμε να τον ανατρέψουμε τον καπιταλισμό και όχι να τον εξωραΐσουμε. Θέλουμε να ανατρέψουμε το σάπιο σύστημα των πολέμων, της εκμετάλλευσης και της δυστυχίας. Θέλουμε να φέρουμε το Σοσιαλισμό.
Π
«Η σύγχρονη Ελλάδα είναι ένα ανοιχτό πρόβλημα, του οποίου τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειστές…η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν έχουν σκέψη. Μήπως δεν την χρειάζονται;…μήπως τελικά η νεότερη Ελλάδα είναι ένα ιστορικό λάθος;» (συνέντευξη του σημαντικού Έλληνα φιλοσόφου Κ. Αξελού που «έφυγε» πρόσφατα. Από το βιβλίο του Γ. Πηλιχού «Δέκα σύγχρονοι Έλληνες». Εκδόσεις Αστερίας 1974).
Π
«Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών…» (άρθρο 22, παρ. 1 του Συντάγματος).
Π
«Με νόμο καθορίζονται οι γενικοί όροι εργασίας, που συμπληρώνονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας συναπτόμενες με ελεύθερες διαπραγματεύσεις…» (άρθρο 22, παρ. 2 του Συντάγματος).
Π
Τις παραπάνω διατάξεις του Συντάγματος ποιος τις παραβιάζει; Το ΚΚΕ;
Π
Υπάρχει και η ακροτελεύτια διάταξη: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
Π
«Έτσι ήρθαν τα πράγματα μα έτσι δε θα πάνε». Να μην υποτιμούν τον Ελληνικό λαό. Υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση που κάποια στιγμή θα ξεσπάσει…κάποιες φορές, δυστυχώς και κανιβαλισμούς…