Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 2:43:05 μμ
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 09:04

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

pinelis


Ώστε μαζί τα φάγαμε κ. Πάγκαλε; Για να δούμε τι λένε τα δικά σας επίσημα στοιχεία:
_  Το 1990 το ΑΕΠ της χώρας ήταν 38 δισ. Ευρώ. Το 2007 ανήλθε στα 208 δισ. Ευρώ. Αυξήθηκε δηλαδή κατά 5,5 φορές!
_  Το 1990 –σύμφωνα με τα στοιχεία της «ICAP» τα κέρδη των επιχειρήσεων (ΑΕ και ΕΠΕ) ήταν 575 εκ. ευρώ. Το 2007 τα κέρδη είχαν εκτιναχθεί στα 16 δισ. Ευρώ! Δηλαδή, αυξήθηκαν κατά 28 φορές!
_  Το 1990 το ποσοστό των κερδών των επιχειρήσεων σε σχέση με το ΑΕΠ ήταν 1,5%. Το 2007 το ποσοστό των κερδών ανήλθε στο 7,7% του ΑΕΠ. Αυξήθηκε δηλαδή πάνω 5 φορές, ισόποσα προς την αύξηση του ΑΕΠ!
(και δεν βάζουμε τα κέρδη του τραπεζικού κεφαλαίου)
_ Αντιθέτως το μεροκάματο το 2007 έφτανε στα 30 ευρώ μεικτά!
Δεν τα φάγαμε λοιπόν μαζί κ. Πάγκαλε. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι μια χούφτα οικονομικά ισχυροί γέμισαν τα θησαυροφυλάκια από τη ληστρική εκμετάλλευση εκατομμυρίων εργαζομένων με όπλο τη νομοθεσία που τους εξασφάλισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Π
Μάλιστα κ. Πάγκαλε τα φάγανε κάποιοι σαν αυτούς,  με τους οποίους συναγελάζεσαι στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, οι  πλουτοκράτες και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, με τους οποίους «αντάμα τρώτε και πίνετε, κι αντάμα τραγουδάτε», που λέει και ένα ακριτικό τραγούδι.
Π
Την ίδια ώρα απ’ το ΠΑΣΟΚ και τα μεγαλοκανάλια λένε: τι να τον κάνεις μωρέ τον Πάγκαλο; Τον ξέρουμε όλοι. Αθυρόστομος είναι. Μάλιστα αυτό μόνο, αθυρόστομος ο λασπολόγος, ο, πολιτικά  καιροσκόπος και  σαλτιμπάγκος (ο, θα κάνουμε πόλεμο για μια σημαία που έπεσε μόνη της;) μάλιστα.
Π
Θα το επαναλάβουμε. Οι τοπικές εκλογές έχουν γενικό πολιτικό χαρακτήρα. Διεξάγονται σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, εφαρμογής του βάρβαρου αντιλαϊκού Μνημονίου και του «Καλλικράτη» που θα συμπληρώσει το Μνημόνιο. Οι περιφέρειες και οι δήμοι θα υλοποιούν πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, αλλαγές στον τομέα Υγείας , Πρόνοιας, Παιδεία, χρήσεων γης, κ.λ.π.
Π
Κριτηριο λοιπόν για την ψήφο στις 7 Νοέμβρη πρέπει να είναι οι θέσεις που παίρνουν οι υποψήφιοι απέναντι στην εφαρμογή του Μνημονίου σε συνδυασμό με τον «Καλλικράτη», τι θα κάνουν από την επόμενη των εκλογών, αλλά όχι μόνο, γιατί προεκλογικά μπορούν να πουν ότι θέλουν. Κριτήριο πρέπει να είναι και τι θέσεις πήραν μέχρι σήμερα και ποια ήταν η στάση τους στα προβλήματα που βασανίζουν τον κόσμο από την εφαρμογή βάρβαρων επιλογών.
Π
Με το ίδιο κριτήριο πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι διάφοροι ανεξάρτητοι και οι λεγόμενοι αντάρτες ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ, οι χρόνια «άφωνοι»και παρατηρητές  που καλλιεργούν αυταπάτες ότι κάποιος πρέπει να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ να βρει τον καλό εαυτό του για να σωθεί ο λαός.
Π
Οι εργαζόμενοι, όλα τα λαϊκά στρώματα έχουν πια εμπειρίες μπόλικες και έχουν την ευθύνη της επιλογής τους.
Π
Και τους προειδοποιούμε για μια ακόμη φορά έγκαιρα και πριν από εκλογές. Έχουν έτοιμα νέα μέτρα. Μετράτε:
Αύξηση του ΦΠΑ - Επιβολή πράσινων τελών - Νέα τεκμήρια φορολόγησης -Αύξηση φορολογικών συντελεστών ακινήτων – Περικοπές πόρων των ΟΤΑ – Μείωση μισθών στο δημόσιο μέσω νέου ενιαίου μισθολογίου – Μείωση των δημοσίων δαπανών – Τέλος για ημιυπαίθριους – Φορολόγηση των αυθαιρέτων – Ξεπούλημα Δημόσιας περιουσίας.
Π
Πάει πολύ να το παίζουν αγωνιστές εκείνοι που πουλάνε κάλπικο ενδιαφέρον στους εργαζόμενους το ίδιο κάλπικο με τους ταξικούς αντιπάλους τους.  Εκείνοι που εδώ και χρόνια καλλιεργούν όλες τις αυταπάτες που χρειάζεται η  πλουτοκρατία για να πετύχει τα σχέδιά της. Που  «βγάζουν σπυράκια» στις προτάσεις για κλιμάκωση των αγώνων. Να το καταλάβουν οι εργαζόμενοι: η ΑΔΕΔΥ είναι αντίπαλός τους.
Π
Οι υποψήφιοι τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» τη στιγμή που κόβονται οι πόροι στους δήμους και στις περιφέρειες. Και τη στιγμή που οι περισσότεροι δήμοι είναι καταχρεωμένοι.
Π
Πως το είπε; «Μεγάλη ελκυστική πρόκληση ο δήμος Παιονίας». Αμ δεν το καταλάβαμε εμείς; Ρεκόρ υποψηφίων επιχειρηματιών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μυρίστηκαν φιλέτα.
Π
Σατυρικό αριστούργημα του παρελθόντος που μοιάζει με γεγονός του παρόντος;
«Λοιπόν κανένας πρόστυχος κεφάλι μη σηκώσει,
για τόσα νομοσχέδια μη βγάλει τσιμουδιά.
Εις της πατρίδος τον βωμόν το αίμα του ας δώσει,
Χωρίς ν’ αφήσει στεναγμό η μαύρη του καρδιά.
Κι’ αν τώρα πάλι έπεσε επάνω του ο κλήρος
Πρέπει και πάλι να φανεί γενναίος, μάρτυς, ήρως!»
(Γ. Σουρής – Ιανουάριος 1883).