Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 3:30:41 μμ
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 19:36

Κώστας Πινέλης : Βολές κατά ριπάς

pinelis


Κοπρίτες, Πιτσικόκοι, Κολλητήρια χρόνια πολλά, καλή χρονιά (πούντη;) Ο Πάγκαλος με την καλλιέπεια του λόγου που τον διακρίνει μίλησε υβριστικά για τους δημοσίους υπαλλήλους, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να προωθήσει το «διαίρει και βασίλευε» ανάμεσα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Λασπολογεί τους δημόσιους υπαλλήλους , που διόρισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (κύρια) και της ΝΔ, επιχειρώντας να κτίσουν πάνω στο δικαίωμα για δουλειά πολιτική πελατεία.
Π
Ο Πάγκαλος που διόρισε την κόρη του κάνοντας χρήση του ευεργετικού νόμου για τους εργαζόμενους σε γραφεία βουλευτών. Που διόρισε, επί υπουργίας του το 1998, την κ. Γιάννα Αγγελόπουλου-Δασκαλάκη (τη γνωστή) στο Υπουργείο Εξωτερικών που ακόμη συνεχίζει να αμείβεται με μισθό 55.000 ευρώ!!!. Τα δίνει λέει σε αγαθοεργίες!!! Και επειδή πράγματι δεν μπορεί να αρνηθεί μισθό γιατί δεν κάνει μια αξιοπρεπή πράξη, να παραιτηθεί;
Π
Αμ το άλλο που είπε ο Πάγκαλος; «αυτοί που έκαναν την επανάσταση ήταν αγράμματοι και αδαείς χωριάτες που ούτε καν μιλούσαν ελληνικά και ο πατριωτισμός τους αμφισβητείται»!!! για τον συγκεκριμένο «πρακτοράκο» που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία,  αυτοί που σήκωσαν το λάβαρο της Επανάστασης και ελευθέρωσαν με το αίμα τους την Ελλάδα, δεν ήταν πατριώτες. Ενώ αυτοί που κατέβασαν τη σημαία στα Ίμια και είπαν ότι «την έριξε ο αέρας», είναι γνήσιοι πατριώτες!!!
Ο Πάγκαλος, ο λαγός του συστήματος και του ΠΑΣΟΚ.
«Όξω ρε ….. απ’ την παράγκα».
Π
Πάντως, όσοι διορίστηκαν  στο δημόσιο, έστω και με το ρουσφέτι, να μην νοιώθουν ενοχές. Βέβαια εμείς πάντα λέγαμε ότι οι κενές θέσεις πρέπει να καλύπτονται με διαγωνισμούς και αξιοκρατικά κριτήρια. Όμως  έστω και εάν διορίστηκαν, με «μέσον» να μην νοιώθουν τις ενοχές του «μαζί τα φάγαμε». Η εργασία είναι δικαίωμα από το Σύνταγμα και πρέπει η πολιτεία να μεριμνά να έχουν όλοι οι Έλληνες δουλειά. Εξ άλλου οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι οι πιο κακοπληρωμένοι της ΕΕ (το 80%  έχουν αποδοχές από 880 έως 1500 ευρώ τη στιγμή μάλιστα που το 50% είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης) και το ποσοστό  τους σε σχέση με το σύνολο των εργαζομένων της Ελλάδας, είναι ένα από τα 4 χαμηλότερα στην Ευρώπη.
Π
Α, παραλίγο να το ξεχάσω το άλλο του Πάγκαλου. «Ο μόνος ουσιαστικός συνομιλητής είναι ο ΛΑΟΣ, οι μόνοι που κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση», είπε. Σιγά το νέο! Λες και δεν το ξέραμε ότι «χέρι - χέρι  με τον Καρατζαφέρη τσακίζεται ο λαός. Αφού ίδια πολιτική έχετε. Νεοφιλελεύθερη. Με το ΚΚΕ τι δουλειά έχετε…
Π
Τελειώνοντας «το κεφάλαιο Πάγκαλος», του αφιερώνω ένα τραγούδι του 1972 για να δει πως ο ανεπάγγελτος που ζούσε τόσα χρόνια από το δημόσιο χρήμα, πως βγάζει ο λαός το μεροκάματο. Το αφιερώνω επίσης και σε όλο τον ηγετικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ. Είναι σε ρυθμό ζεϊμπέκικου. Για να χορέψει και ο «μερακλής» ο πρωθυπουργός.
Π
Στίχοι: Κώστας Βίρβος
Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Καλατζής

Μικρά λουστράκια, κουλουράδες
ξυπόλυτα μεσ' τους χιονιάδες
τα κολλητήρια στη ζωή
Σκληρά παλεύουν όλη μέρα
μα πάντοτε τα βγάζουν πέρα
σωστοί λεβέντες στη ψυχή
---------------------------------
Τη μέρα στο βοριά, στο κρύο
μα σαν βραδιάσει στο σχολείο
πηγαίνουν το νυκτερινό
Μέσα στη φτώχεια ζυμωμένοι
γίνονται άντρες μεστωμένοι
με νου καθάριο φωτεινό

Όσα κι αν πιουν πικρά ποτήρια
δε σκιάζονται τα κολλητήρια
Π
Ήταν λοιπόν καλεσμένος σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, ο καθηγητής Εργατικού δικαίου του ΑΠΘ  κ. Καζάκος και τη στιγμή που έλεγε ότι όλες οι χώρες έχουν χρέος και ελλείμματα και ήταν έτοιμος να  πει ότι φταίει ο καπιταλισμός, τον διέκοψαν γιατί δεν είχαν άλλο χρόνο!!!
Π
Οι Παπαδάκηδες του ΑΝΤ1 και οι Λυριτζήδες του Αλαφουζέικου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ έχουν ψηλά τον αντεργατικό και αντιΚΚΕ αμανέ, δημοσιογραφώντας στο χαβά των καπιταλιστών. Είναι ψυχή τε και σώματι δοσμένοι στο σύστημα.
Π
Γιατί δημοσιεύει ο φίλος βουλευτής τις ομιλίες του στη Βουλή; Είναι τόσο περήφανος για τις θέσεις που παίρνει και ψηφίζει; Άκου, λέει, ο προϋπολογισμός είναι αξιόπιστος και δίκαιος!
Π
Μήπως είναι καλύτερα να μην μιλάνε καθόλου οι δήθεν «οργισμένοι» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; Που τα  ψηφίζουν όλα; Ας μην μας δουλεύουν τουλάχιστο. Γιατί κάποια στιγμή ο λαός θα αρπάξει την «μαγκούρα του Μπάρμπα Γιώργη και θα δέρνει μια βδομάδα».
Π
Και αλήθεια τι λένε οι βουλευτές για την «περίπτωση Πάγκαλου»; Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ξέραμε…
Π
Προς τους αιρετούς της τοπικής διοίκησης που ορκίστηκαν, εγκαταστάθηκαν και ανέλαβαν καθήκοντα. Καλή θητεία κατ’ αρχάς.  Όμως σε ασφυξία τα οικονομικά των Δήμων λέει η ΚΕΔΚΕ.  Το πολυδιαφημισμένο καράβι του «Καλλικράτη» κινδυνεύει να βυθιστεί, ενώ ακόμη δεν ξεκίνησε. Εμείς το ξέραμε και το λέγαμε. Εσείς να δούμε τώρα…έχουμε χρόνο να τα λέμε, γεροί νάμαστε.
Π
Από την κατάργηση των δώρων στους συνταξιούχους, η κυβέρνηση «κέρδισε» περίπου 1.600.000.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν πάνω από 1.800.000.000 ευρώ από τη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, των εργαζόμενων σε ΔΕΚΟ, από την εκτόξευση της ανεργίας, από την μερική απασχόληση και ανασφάλιστη εργασία. Έτσι για να μην μας δουλεύουν…
Π
Τι να κάνουν κι αυτοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ; Κάποτε είχαν ήσυχο το κεφάλι τους. Έπαιρνε ο γέρος τη σύνταξή του στα εξήντα πέντε, αφού πλήρωνε μια ολόκληρη ζωή το ένα τρίτο του μισθού του σε κρατήσεις, και τα τίναζε από καρδιά μια ωραία πρωία στα εξήντα έξι. Κέρδος για το σύστημα. Σήμερα όμως τι είναι μια καρδιά; Τη βάζεις στον πάγκο, κόβεις, ράβεις, επισκευάζεις και αναβάλλεται έτσι η ημερομηνία λήξης. Μας έχουν βάλει στο μυαλό ότι αυτό είναι κακό. Ότι ανέβηκε το προσδόκιμο ζωής. Έτσι σου κάνουν ένα νόμο, να θέλεις σαράντα χρόνια δουλειάς για να πάρεις σύνταξη. Το αποτέλεσμα πάλι το ίδιο μόλις συνταξιοδοτηθείς, ( το πιο πιθανό είναι να μην προλαβαίνεις), τα κακαρώνεις και να πάλι το κέρδος για το κράτος, για το σύστημα…   όχι που θα μας άφηναν να χαρούμε τις συντάξεις μας…
Π
Παπάρες μας λένε. Με τα δάνεια δεν πληρώνουν μισθούς και συντάξεις. Από την περικοπή τους πληρώνουν τα δάνεια. Ξυπνήστε ρε αδέλφια!
Π
«Δε λυπάμαι τα γηρατειά που φεύγουν - τα μωράκια που έρχονται άθελά τους να ζήσουν σκλάβοι, να πεθάνουν σκλάβοι, σ' έναν κόσμο ελεύθερων αφεντάδων. Θα τους μαθαίνουν: η σκλαβιά τους χρέος εθνικόν και σοφία του Πανάγαθου!... Πότε θ' αναστηθούν οι σκοτωμένοι;» ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗΣ 20.10.1973
Π
«Οδηγίες για την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου των επιχειρησιακών συμβάσεων, που καταργούν τις κλαδικές για να διασφαλίζεται η κερδοφορία του κεφαλαίου, έδωσε χτες η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνοντας άλλη μια φορά ότι είναι ο ισχυρός μοχλός του κεφαλαίου στο εργατικό κίνημα προκειμένου να εφαρμόζονται τα πιο βάρβαρα αντεργατικά μέτρα. Και μάλιστα μία μέρα μετά την υπογραφή τέτοιας σύμβασης στη ΝΕΟΓΑΛ από τους εκπροσώπους του εργοδοτικού σωματείου (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), που αποκαλύπτει ότι οι λόγοι εφαρμογής που επικαλείται ο αντεργατικός νόμος είναι απλώς πρόσχημα για τη γενικευμένη εφαρμογή του. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έκανε ό,τι μπορούσε για να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων για το αντεργατικό τερατούργημα. Όταν δίνονταν οι μάχες των ταξικών συνδικάτων ενάντια στον αντεργατικό νόμο οι εργοδοτικοί της ΓΣΕΕ δήλωναν ότι «δε θα υπάρξει συνδικαλιστής που θα υπογράψει τέτοιες συμβάσεις» ή ότι ακόμα και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο «θα το καταργήσουμε στην πράξη»(!). Τώρα κάνουν ακριβώς το αντίθετο: Το εφαρμόζουν στην πράξη βγάζοντας εγκυκλίους για την εφαρμογή του. Άρα κοινώς μας δούλευαν. Οι φραστικές ενστάσεις που ψελλίζει στην ανακοίνωσή της όπως ότι «αυτό είναι το έσχατο μέτρο που μπορεί να αποδεχθεί ένα συνδικάτο», αποκαλύπτουν την απάτη. Εγκαταλείψτε τις δυνάμεις της εργοδοτικής - κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Τώρα συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, συστράτευση με το ταξικό κίνημα. Ενισχύει την ταξική ενότητα, είναι μονόδρομος για αποτελεσματικούς, κόντρα στο κεφάλαιο, αγώνες». (Από σχόλιο στο «Ριζoσπάστη».