Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 09 Νοεμβρίου 2010 16:16

Θεόδωρος Παυλίδης : "Επισημάνσεις"

paulidis


1. Η «ΦΙΛΟ – ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ»  ΣΤΡΟΦΗΑπό μικρό παιδί με μάθανε να πιστεύω ότι το Ελληνικό κράτος, ανεξαρτήτως δηλαδή κυβερνήσεως, είναι με τους Άραβες και ενάντια στους Ισραηλίτες.Και προσωπικά, αν θέλετε, είμαι συναισθηματικά δεμένος με τους Άραβες γιατί τους θεωρώ αδικημένους.Όμως, μ’ αυτή τη λογική είδα ότι υπολείπομαι των Άγγλων, αφού εκείνοι πιστεύουν ότι «η Αγγλία δεν έχει ούτε μόνιμους φίλους, ούτε μόνιμους εχθρούς.  Απλώς έχει μόνιμα συμφέροντα».
Τόσα χρόνια η Ελλάδα δεν είδε χαΐρι από τους Άραβες.  Αντιθέτως αραβικές και μουσουλμανικές χώρες, σε δικές τους Συνδιασκέψεις, τάσσονται στο πλευρό της Τουρκίας: ειδικά στο θέμα της Κύπρου.
Διερωτώμαι λοιπόν: αν το άνοιγμα της Ελλάδος προς το Ισραήλ και το πανίσχυρο λόμπυ του στις ΗΠΑ αποφέρει τακτικά και στρατηγικά οφέλη στη Χώρα μου, γιατί να μη χειροκροτήσω την αλλαγή στάσης του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου;  
Αρκεί, βέβαια, το άνοιγμα να έχει συνέχεια και ορατά οφέλη για την Ελλάδα, γιατί αλλιώς θα πρόκειται για ένα ποδοσφαιρικό παιγνίδι, μεταξύ Αμερικανών και Ισραήλ, με μπάλα το κεφάλι του Ερτογάν.

2. Η «ΦΙΛΟ – ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ» ΣΤΡΟΦΗ
Σχόλιο στο παραπάνω….σχόλιο
Είδατε στην τηλεόραση την χειραψία Νετανιάχου – Παπανδρέου;  
Ο Ισραηλινός  Πρωθυπουργός χούφτωσε με όλη τη δύναμη του το χέρι του Παπανδρέου και επί πέντε λεπτά το έσφιγγε και το κουνούσε δεξιά κι αριστερά.  Για την ακρίβεια, έσερνε όπου ήθελε το άβουλο χέρι του Γιωργάκη.
Αν η χειρονομία είναι σημειολογική…φοβού τους Εβραίους και δώρα φέροντες.
Γι αυτό ας κρατήσουμε και μια…«πισινή» με τους Άραβες.

3. ΟΙ…..ΦΟΡΕΙΣ
Οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις, μανούλες στα μπλα – μπλα και τα επικοινωνιακά, όταν καλούσαν τους Συνδικαλιστές (εργατών – υπαλλήλων) και τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων σε Σύσκεψη, τους αποκαλούσαν κοινωνικούς…εταίρους.  Δηλαδή του κερατά, συνεταιράκια είμαστε, συνεταιρικά αποφασίζουμε.
Τελευταία όμως, όπου τα συνεταιράκια σήκωσαν κεφάλι κι άρχισαν να απειλούν την Κυβέρνηση ότι θα κλείσουν δρόμους, θα κατεβάσουν τους διακόπτες και θα κάψουν το πρώτο ιδιωτικό βαγόνι του ΟΣΕ, τα πράγματα άλλαξαν.
Προσέξτε τα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.
Στις Συσκέψεις δεν καλούνται πλέον από την Κυβέρνηση οι κοινωνικοί εταίροι, αλλά οι….φορείς.
Αυτή, άλλωστε, είναι και η ορθή προσφώνηση και έτσι θα έπρεπε εξ αρχής  να αποκαλούνται.  Όμως, είπαμε: Ο λαϊκισμός και τα επικοινωνιακά τρικ των σοσιαλιστών ανέκαθεν περίσσευαν στην Ελλάδα.

4. ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ;
Και οι άλλοι;  Άστα να πάνε!  Δεν ήξεραν τι τους γίνεται..
Με ποιους κυβερνούσες ρε Μεγάλε;  Με τον Σπηλιοτόπουλο και τον Παπαληγούρα;  Τον Βουλγαράκη και τον Μπασιάκο; Και ποιος είσαι βρε Άρχοντα που , κατά πως λένε, δούλευες ελάχιστες ώρες την μέρα και πετούσες σοβαρότατες καταγγελίες στα συρτάρια;  Και δεν ήξερες τίποτα για τη SIEMENS, το Βατοπέδι, τα ομόλογα;  Και ποιοι είναι οι Στυλιανίδης και Χατζηγάκης που όταν ήταν Υπουργοί δεν διακρίθηκαν σε τίποτε και τώρα από τηλεοράσεως δίνουν οδηγίες για το πώς θα σωθεί η Χώρα;
Αλίμονο όχι μόνο στη ΝΔ, αλλά κυρίως στον τόπο.
Είναι ηλίθιο κύριοι της ΝΔ να κατηγορείτε την Κυβέρνηση για την παρούσα κατάσταση, διότι γνωρίζετε ότι αυτή είναι απότοκος της δικής σας προηγούμενης συμπεριφοράς.  Όχι ότι δεν φταίνε οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος, αλλά αν ήσασταν σοβαροί και υπεύθυνοι, αν ήσασταν ικανοί και δουλευταράδες, πολλά θα μπορούσατε να είχατε προλάβει στα προηγούμενα 5,5 χρόνια της διακυβέρνησης σας.  Δυστυχώς, αποδειχτήκατε ανίκανοι.  Και τώρα οι διάδοχοι σας, τρέχουν και δεν προλαβαίνουν.

5. ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ
ΜΑΣ ΤΟΥΡΚΟΙ
Σε ανταπόδοση της θερμής φιλοξενίας που έτυχαν προ διετίας τα μέλη του Συλλόγου μας (Σύλλογος Ποντίων Δυτικού Πόντου Ν.  Κιλκίς «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ») από τους Σαμψούντιους Τούρκους πολίτες, στις 9 και 10.10.2010 φιλοξενήσαμε εμείς, εγκάρδια, αντιπροσωπεία 51 Σαμψούντιων εκδρομέων στο Κιλκίς.
Επειδή κάποιοι εκτρέφονται ακόμη με το ιδεολόγημα της Μεγάλης Ιδέας (το οποίο αγνοούν) και δείχνουν ενοχλημένοι από τις επαφές μας με τους Τούρκους, χρήσιμο είναι να μάθουν ότι εμείς (δηλ. τα μέλη του Συλλόγου μας) δεν έχουμε ούτε έρωτα, ούτε αγάπη με την Τουρκία και Τουρκικό Κράτος.
Αγαπάμε, όμως, και εκτιμάμε απεριόριστα τον Saffet, τον Cavit, τον Fethι, τον Ferhat, τον Ya_ar, τον Husni, τον Mustafa, τον Ali σαν πρόσωπα και σαν άτομα ξεχωριστά γιατί γνωριζόμαστε προσωπικά  και λειτουργούν μέσα στα πλαίσια της Οσμανικής κουλτούρας (ανθρωπισμός, φιλοξενία, αλληλοεκτίμηση).
Αυτοί οι άνθρωποι είναι η γέφυρα μέσω της οποίας επικοινωνούμε με τα χώματα που σκέπασαν τα κόκαλα των προγόνων μας.
Αυτοί οι άνθρωποι μας συνδέουν με το παρελθόν και την ιστορία των προγόνων μας.  Μπορεί να είναι τα αδέλφια μας, μπορεί και παρα-δέλφια.  Αιώνες βλάστησε εκεί ο Ελληνισμός.  Σε κάθε περίπτωση, είναι οι άνθρωποι με τους οποίους σήμερα ασκούμε τη Διπλωματία των Λαών για έναν καλύτερο κόσμο με Ειρήνη, με Ασφάλεια, με Φιλία και Συνεργασία.
Και κάτι ακόμα.  Δεν ξεχνάμε ότι οι πρόγονοι μας (ειδικά οι δικοί μας Μπαφραίοι) υπέστησαν τα πάνδεινα από το Τουρκικό Κράτος.  Από το Κράτος, όμως, κι όχι από τους συγκεκριμένους φίλους μας.  Γι αυτό και τους ξεχωρίζουμε από την Τουρκία και την Τουρκοσύνη.  Τον Recep τον εκτιμάμε και του ΄χουμε εμπιστοσύνη.  Δεν μπορούμε, όμως, να πούμε το ίδιο και για την Τουρκία (ως κρατική – πολιτειακή οντότητα) γιατί αυτή ακόμα μας χρωστάει ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο: ΤΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ για τα όσα βάρβαρα διέπραξε σε βάρος των προγόνων μας.

6. ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΛΩΡΙΔΗ
Φίλε Γιώργο Φλωρίδη. Ανθ’ ημών………Ντίνα!  Και καλά κάνεις που δεν τα βάζεις με τις……..σαρδέλες.  Ξέρεις πολύ καλά ότι όταν κριτικάρεις την «περαίωση», χτυπάς τα λαβράκια.  Εσένα, έναν τέως Υπουργό και κορυφαίο κομματικό Στέλεχος, τα λαβράκια πρέπει να σε σέβονται και να σε φοβούνται κι όχι οι σαρδέλες.  Να είσαι όμως προσεκτικός στις κινήσεις σου γιατί τα λαβράκια αφενός είναι οργανωμένα, κι αφετέρου άμα μυριστούν κίνδυνο μετατρέπονται σε σκυλόψαρα.  Αυτοί, τη λέξη «διαγραφή» δεν την έχουν για τίποτα.
Στην πολιτική χρειάζεται υπομονή.  Και όσο να ΄ναι είσαι η χρυσή εφεδρεία.

7. Η ΚΥΡΑ – ΕΥΤΕΡΠΗ
ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ;
Αυτόν τον Φώτη Κουβέλη ανέκαθεν τον εκτιμώ ως άνθρωπο, νομικό και πολιτικό.  Αυτό που δεν κατανοώ είναι η γλώσσα του.  Λέει, λέει, λέει, λέει και στο τέλος άμα ρωτήσεις τον ακροατή: «τι είπε ρε ο άνθρωπος;», θα πάρεις την απάντηση: «Ξέρω γώ..;».
Κάποιος πρέπει να πει στον Φώτη ότι πριν κάνει δηλώσεις ή βγάλει ομιλία, πρέπει πρώτα να κάνει πρόβα με την γειτόνισσα του Κυρά – Ευτέρπη.  Αν εκείνη του πει ότι τον κατάλαβε (κατανόησε) τότε και μόνο τότε να εκφωνήσει δημόσιο λόγο.  Διαφορετικά, θα λέει, θα λέει, θα λέει και θα μένουν στο τέλος στο μαντρί (κόμμα), αυτός κι ο κούκος (του).

8. ΤΑ ΑΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Εκείνη τους λέει: «Ντροπή σας ρε, δεν φοράτε παντελόνια», κι εκείνοι λένε «ποιο σκάνδαλο; Δεν υπάρχει σκάνδαλο, το δημόσιο δεν ζημιώθηκε».
Ούτε στο Χάρβαρντ, ούτε στο Γιέηλ, ούτε στο Ήττον, ούτε σε κανένα άλλο πανεπιστήμιο διδάσκεται η ντροπή.  Ούτε και η ηθική φυσικά.  Οι νόμοι διδάσκονται κι αυτοί ξέρουν τρόπους για να τους καταπατούν.  Οι άχρηστοι, οι ελεεινοί, οι απάτριδες, οι αχρείοι, οι εχθροί του Λαού, οι ξεφτιλισμένοι.

9. Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΚΥΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
Στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ (Πέμπτη 2.9.2010 ώρα 15:30) ο Θεοφάνης Παπακωνσταντίνου, σε ανταπόκριση του από την Τουρκία, αναφέρθηκε και στο γνωστό ζήτημα του CASUS BELI, το οποίο (δήθεν) μελετά να άρει η Τουρκική Κυβέρνηση.  Ως γνωστόν οι Τούρκοι θεωρούν αιτία πολέμου τυχόν απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να επεκτείνει (όπως άλλωστε το δικαιούται) τα χωρικά ύδατα της Ελλάδος στα 12 ναυτ. μίλια.
Η τηλεπαρουσιάστρια έδειξε να παραξενεύεται από την πληροφορία γιατί, κατά την άποψη της (το τόνισε μάλιστα δύο φορές), δεν υπάρχει τέτοιο θέμα (δηλ. επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδος) και ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο δημιουργούν οι Τούρκοι εκ του μη όντος.
Μπράβο κυρά Σταυρούλα (αυτό είναι το όνομα της τηλεπαρουσιάστριας). Τώρα καταλάβαμε γιατί σε απομάκρυνε η προηγούμενη κυβέρνηση από το κανάλι και σε επανέφερε η νέα. Προφανώς για να χαράξεις την εξωτερική πολιτική της χώρας. Γιατί εγώ ο χαζός πολίτης αυτής της χώρας κατάλαβα από τα λεγόμενά σου ότι το Ελληνικό κράτος εσένα πρέπει να ρωτήσει αν υπάρχει ή δεν υπάρχει ζήτημα επέκτασης των χωρικών του υδάτων.