Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 2:34:32 πμ
Δευτέρα, 23 Μαϊος 2011 19:30

Θεόδωρος Παυλίδης : Επισημάνσεις

paulidis
ΣΤΗΝ ΞΕΝΗΤΕΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ
Ύστερα από πρόσκληση του Σωματείου «ΡΩΜΑΝΙΑ», την Κυριακή 15-05-2011 μίλησα στους  Έλληνες της περιοχής Στουτκάρδης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Οι συμπατριώτες μας, φάνηκαν να ενθουσιάστηκαν από την παρουσίαση του θέματος και τις πληροφορίες που τους έδωσα, κυρίως από την τούρκικη πλευρά.
Κι εγώ όμως από την πλευρά μου, εντυπωσιάστηκα από το πόσο οργανωμένοι πειθαρχικοί κι εργατικοί είναι οι Έλληνες της ξενητειάς.
Συσπειρωμένοι γύρω από την εκκλησιά και τους Συλλόγους τους, ενωμένοι αντιμετωπίζουν τα ζητήματα της αλλοδαπής και το σπουδαιότερο ενωμένοι αντιδρούν σε κάθε κατηγορία κατά της χώρα μας, υπερασπιζόμενοι με θάρρος τα συμφέροντα της πατρίδας.
Ειλικρινά σ’ ένα περιβάλλον σαν αυτό των Ελλήνων της Στουτκάρδης, δεν νοιώθεις καθόλου μα καθόλου ξένος

ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ
Και μη μου λέτε ότι οι μεγάλες εφημερίδες των Αθηνών δεν κάνουν λάθη.
Στο ένθετο «ΙΣΤΟΡΙΑ» Της 14-5-2011, το κεφάλαιο «Δέκα χρόνια μαχών» είναι δικό μου. Δυστυχώς εμφανίζεται ανώνυμο.
Όπως και τα άλλα δύο κεφάλαια είναι δικά μου (Οι θρυλικοί καπετάνιοι του Ποντιακού Αντάρτικου και Άγνωστα ντοκουμέντα από τα Τούρκικα αρχεία) αλλά σ’ αυτά τουλάχιστον αναγράφεται το όνομα μου.
Συνολικά κατά τα ¾ το τεύχος γράφηκε από μένα, αλλά δυστυχώς η εφημερίδα με πέρασε …ανώνυμο.
Ο υπεύθυνος του σφάλματος μού ζήτησε τηλεφωνικά συγνώμη, αλλά δεν είχε νόημα αφού ήτανε κατόπιν εορτής.

ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ;
«Η ελπίδα έχει όνομα και πολιτική Διεύθυνση: Τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά» δήλωσε στις τοπικές εφημερίδες ο νέος πολιτευτής του Νομού μας, δικηγόρος Γιώργος Γεωργαντάς.
Δηλ. αν στείλω ένα γράμμα «Προς Νέαν Δημοκρατίαν, οδός Αντώνη Σαμαρά Ελλάς» θα πάει κύριε Γεωργαντά;.

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΗΘΙΚΗ
Μετακομίζει, λέει, ο βουλευτής Κων. Κιλτίδης στη Θεσσαλονίκη.
Και ο ίδιος δηλώνει ότι η Θεσσαλονίκη είναι στο «επίκεντρο της ζωής του» και «όμορφη πρόκληση».
Το παραπάνω κείμενο αφιερώνεται εξαιρετικά σε όσους στο Κιλκίς τον αγάπησαν, τον στήριξαν και έτρεξαν γι’ αυτόν.
Αφιερώνεται όμως και στην πολιτική ηθική των ημερών μας.
Που σημαίνει: Να προστατέψω εγώ το «τομάρι» μου και γαία πυρί μειχθήτω.

ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ
Ο γνωστός πολιτευτής του Κιλκίς, καταχώρησε σε εφημερίδα του Κιλκίς δήλωσή του, ότι δεν διεκδικεί τα αναδρομικά ως πρώην βουλευτής «μετά από το θέμα που προέκυψε».
Κι όλοι καταλαβαίνουμε ότι αν δεν προέκυπτε το θέμα, ο κύριος πρώην δεν σκεφτόταν να παραιτηθεί των αναδρομικών.
Κάτι είναι και αυτό.

ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Γνωστή είναι η θέση του Θεόδωρου Κουλούρη, ομότιμου καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο πανεπιστήμιο της Αθήνας ότι ένας έμπειρος βετεράνος Διπλωμάτης πρέπει να είναι μόνιμος Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος με ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων. Και προσθέτει ο κύριος καθηγητής: «Μια τέτοια κίνηση όχι μόνο θα ανέβαζε το ηθικό των Διπλωματών, αλλά και προσέθετε συνέχεια και ορθολογισμό στον σχεδιασμό και την προώθηση των συμφερόντων της Χώρας».
Στην Ελλάδα των αντιφατικών απόψεων όχι μόνο των Υπουργών μέσα στο ίδιο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και των πολιτικών του ιδίου Υπουργείου, όταν αλλάζει το πρόσωπο, μια πάγια και μόνιμη θέση στο καίριο Υπουργείο Εξωτερικών όχι μόνο θα διασφάλιζε την ενότητα και την συνέχεια μιας πολιτικής, αλλά θα άνοιγε και ορίζοντες σταθερής στρατηγικής, καθοριστικής για τα  μακροχρόνια συμφέροντα της χώρας. Με έναν τέτοιο Υφυπουργό η Ελλάδα δεν θα είχε προβλήματα έστω κι αν Υπουργός Εξωτερικών ήτανε ο εκάστοτε άσχετος και άπειρος ….κηπουρός.