Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 6:50:11 πμ
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 18:16

Θεόδωρος Παυλίδης : Επισημάνσεις

paulidis
ΤΟΤΕ ΤΑ ΛΕΜΕ
Γιώργο Φλωρίδη
Αν ποτέ γράψεις το βιβλίο της ζωής σου, σίγουρα ο τίτλος του θα είναι «οι 72 ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ 2011».
Όλοι μας υποψιαζόμαστε ότι στον κρίσιμο αυτό χρόνο παίχτηκαν παιχνίδια που δεν ήταν απλώς καθοριστικά για την τύχη του Παπανδρέου ή του Φλωρίδη, αλλά για το μέλλον της χώρας.
Τελικά φαίνεται να νίκησε ο Γ. Παπανδρέου. Δεν ξέρουμε όμως αν νίκησε η πατρίδα.
Γι’ αυτό σου λέγω Γιώργο, τίποτε δεν πάει χαμένο.  Και προ πάντων το πολιτικό σου μέλλον. Η πολιτική έχει γυρίσματα. Και δεν εννοώ τα τυχοδιωκτικά. Υπάρχουν γυρίσματα «σταθμοί» που ανατρέπουν κατεστημένες νοοτροπίες και ισορροπίες.
Η χώρα αναζητά το καινούριο και ο Λαός είναι ώριμος γι’ αυτό. Είμαστε ένα βήμα πριν την Αλλαγή.
Αρκεί να το έχετε  χωνέψει κάποιοι πατριώτες.
Και τότε τα λέμε.

Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
Τοπική εφημερίδα ΕΙΔΗΣΕΙΣ 15-6-2011:  «Ένα βήμα πριν την παραίτηση ο Θ. Παραστατίδης». Πρόκειται για τον βουλευτή Κιλκίς, ο οποίος εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε στον συνομιλητή του δημοσιογράφο, τον οξύ προβληματισμό του για τις συνέπειες της κρίσης στο λαό που έφτανε μέχρι παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα.
Τοπική εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ 17-6-2011:  Ο Θεόδωρος Παραστατίδης αναφερόμενος στις παραιτήσεις των συναδέλφων του βουλευτών Φλωρίδη – Νασιώκα, δήλωσε σχετικά: «Δυστυχώς η συμπεριφορά  κάποιων συναδέλφων βουλευτών υπό τις  σημερινές συνθήκες και συγκυρίες ουσιαστικά αποτελεί διατεταγμένη υπηρεσία υπονόμευσης του συνολικού έργου του ΠΑΣΟΚ, της ηγεσίας του και του ιδίου του Πρωθυπουργού».
Η πρώτη δήλωση έγινε προ της παραίτησης του βουλευτή Κιλκίς Γ. Φλωρίδη. Τότε δηλ. που και ο ίδιος ο κ. Παραστατίδης σκεφτόταν σοβαρά να παραιτηθεί.
Η δεύτερη δήλωση έγινε μετά την παραίτηση του Γ. Φλωρίδη.
Ξέρεις Θεόδωρε, δεν είμαι Πασόκος, αλλ’ η αντιφατικότητα των δηλώσεών σου με εξέπληξε. Και το βαρύ περιεχόμενο της καταγγελίας σου, γιατί αρνούμαι να πιστέψω ότι η παραίτηση του Φλωρίδη οφείλεται σε «διατεταγμένη υπηρεσία υπονόμευσης του συνολικού έργου του ΠΑΣΟΚ, της ηγεσίας του και του ίδιου του Πρωθυπουργού».
«Διατεταγμένη»  από ποιους; Ο Λαός του Κιλκίς περιμένει διευκρινήσεις.

ΜΑΛΛΟΝ ΦΥΑΡΙΕΣ ΘΑΛΕΓΕ
Διαβάζοντας χθες την «Καθημερινή» είδα ένα ημισέλιδο άρθρο του Προκόπη Παυλόπουλου. Δεν άντεξα να διαβάσω ούτε τον τίτλο του.
Ο ανίκανος, ανήμπορος και τραγικός Υπουργός των Δεκεμβριανών του 2008, δεν μπορώ να φανταστώ ότι θάγραφε στο άρθρο του χρήσιμα πράγματα για τον Λαό μας και τον τόπο.
Φλυαρίες μάλλον θάλεγε. Επενδυμένες με κύρος καθηγητού.


ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑ
ΔΕΚΑΕΤΙΑ
Η Κοινή Γνώμη έχει αισθητήριο. Και μάλιστα αλάνθαστο.
Δέκα χρόνια πριν αντιλήφθηκε ότι ο Τσοχατζόπουλος είναι «εχθρός του Λαού» (τον χαρακτηρισμό τον δανείστηκα από τους κομμουνιστές) και τον καταδίκασε με την ψήφο του στον ευτελισμό και την αφάνεια.
Το ίδιο έγινε και με τους μεγαλοσχήμονες του ποδοσφαίρου. Εδώ και δέκα χρόνια ο Λαός μας γνωρίζει ότι «παράγοντες» τύπου Μπέου, Ψωμιάδη κ.λπ. είναι οι νεκροθάφτες του ποδοσφαίρου και  τα λαμόγια της οικονομίας.
Όμως οι επίσημες Ελληνικές Αρχές και η Δικαιοσύνη (Βουλή, Αστυνομία, Δικαστήρια) δέκα χρόνια μετά αποφάσισαν να βάλουν χέρι στα αποστήματα.
Με τέτοια νοοτροπία, φυσικά και δεν μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος. Το άλογο δεν μπορεί είναι πίσω από το κάρο.


ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ
Μου το αφηγήθηκε χθες συντοπίτης μας.
Συγγενής του πήγε σε Γερμανική Τράπεζα να καταθέσει τα χρήματα του και οι τραπεζικοί τον συμβούλεψαν να αγοράσει ελληνικά ομόλογα γιατί είχαν μεγαλύτερη απόδοση (επιτόκιο 5%).
Όλοι πια καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό για τους  Γερμανούς.
-    «Να ξεφορτωθούμε τα βρωμο-ομόλογα των Ελλήνων και μετά τους δίνουμε μια κλωτσιά στο βάραθρο».
Σας ευχαριστούμε θερμά για την… αλληλεγγύη σας Γερμανοί ευρωσύντροφοι.

ΕΠΑΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΙΛΚΙΣ
Πριν 15 ημέρες από την είσοδο της πολυκατοικίας άγνωστοι έκλεψαν το ποδήλατο του εγγονού μου. Όταν ο γιός μου κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία, οι Αστυνομικοί του ζήτησαν να μην κάνει καν γραπτή καταγγελία διότι σε μία ώρα το ποδήλατο θα είχε βρεθεί.
Πράγματι σε λιγότερο από μια ώρα οι Αστυνομικοί έφεραν το ποδήλατο στην είσοδο της οικοδομής απ’ όπου είχε κλαπεί!...
Στο όνομα του εγγονού μου Θοδωρή, εκφράζω τις ευχαριστίες μου στους άνδρες της Αστυνομικής Δ/νσης Κιλκίς. Και συνάμα εύχομαι: Όχι στα μικρά, αλλά και στα μεγάλα.

ΚΑΛΟ Ε;
Όταν ένας Λαός αποφασίσει να γίνει ολοκαύτωμα, τότε το πρόβλημα δεν το έχει ο Λαός, αλλά ο κατακτητής.
Ανώνυμος