Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 8:53:40 μμ
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 20:28

Θεόδωρος Παυλίδης: Το σχόλιό μας

ΤΟ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑ
Διάβασα και ξαναδιάβασα τις απαντήσεις που έστειλε στον συμπολίτη μας  Χρυσάφη (μέσω της παρούσης εφημερίδος) ο επίσης συμπολίτης μας Θεόδωρος Αγγελίδης, γιός του αείμνηστου Δημάρχου Κιλκίς Νίκου Αγγελίδη.


Δεν θα κρίνω το περιεχόμενο των δύο δημοσιευμάτων, με  τα οποία εν πολλοίς  συμφωνώ.
Αυτό που θαύμασα, αυτό που με εντυπωσίασε είναι η γλώσσα του Θεόδωρου. Είναι η πλοκή του λόγου του. Είναι η γλαφυρότητα της έκφρασης. Είναι τα σχήματα που χρησιμοποιεί. Είναι η άνεση της περιγραφής του. Είναι η ευστοχία των χαρακτηρισμών του....
Τι να πω; Μπράβο του.Το Κιλκίς διαθέτει έναν λογοτέχνη που πάση θυσία πρέπει να εκμεταλλευθεί. Τέτοια ταλέντα του λόγου δεν πρέπει να πάνε χαμένα.
Από τον περυσινό Μάιο (2016) οπότε και δημοσιεύθηκαν οι επιστολές του, χρωστούσα αυτό το "εύγε" στον Θόδωρο και μόλις αξιώθηκα να το κάνω. Έστω και αργά....

 ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ  ΓΚΡΟΥΓΚΜΑΝ
  Διάλογος Παραστατίδη  Paul Krugman,είναι ο τίτλος είδησης της παρούσας εφημερίδος. (21-4-2015) Δεν θα το πιστέψετε, αλλά από τότε κρατάω το φύλλο στο αρχείο μου για σχολιασμό. Διότι μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Δεν είναι λίγο πράμα ένας διάλογος με τον Γρούγκμαν!!!!!!!
 Όταν ζηλόφθονα διάβασα παρακάτω να μάθω  το αντικείμενο του διαλόγου ,πληροφορήθηκα ότι αυτός συνίστατο σε δύο ερωτήσεις (προφανώς μέσω διερμηνέως) που έκανε ο Θόδωρος στον παγκόσμιας κλάσης καθηγητή οικονομικών, στα πλαίσια εκδήλωσης φορέα των Αθηνών.
Κι εγώ νόμισα ότι ..........

ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΤΑ ΒΕΛΗ
  Η Κυβέρνηση Τσίπρα, είναι η χειρότερη  κυβέρνηση των μνημονιακών χρόνων. Πολύ απλά διότι αυτά που προωθούν, αυτά που ψηφίζουν, τα έργα και τα πεπραγμένα τους, ωχριούν μπροστά στα όσα ψήφισαν, όλες μαζί οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Τα μέτρα επί ημερών της κοινοπραξίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν θα τολμούσε να τα φέρει ούτε προς συζήτηση, οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση γνωρίσαμε.
( Εφημερίδα ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Σάββατο 21-5-2016)
Ουδέν σχόλιο.

ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Πήρα προ ετών στεγαστικά δάνεια από την Εθνική Τράπεζα και τα εξόφλησα ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ.
Όταν όμως ζήτησα εξοφλητική βεβαίωση (τι το ποιό λογικό) μου ζήτησε 150 ευρώ!......
Δεν το πιστεύετε ε; Κι όμως -το επαναλαμβάνω-για να σου δώσω μου λέει η Τράπεζα εξοφλητική απόδειξη θα μου πληρώσεις 150 ευρώ. (απο 50 ευρώ για κάθε δάνειο δεδομένου ότι είναι 3).
 Η υπόθεση είναι στον Συνήγορο του Καταναλωτή και περιμένω το αποτέλεσμα της παρέμβασής του. Θα σας ενημερώσω εν καιρώ.
 Η άδικη, αβάσιμη και παράνομη αυτή συμπεριφορά της τράπεζας έχει τους λόγους της. Είναι αποτέλεσμα του χαϊδέματος των τραπεζών από τα πολιτικά κόμματα τα οποία με την σειρά τους έπαιρναν τα θαλασσοδάνεια από αυτές.