Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019, 12:28:07 μμ

Απόψεις

«Όλοι μαζί μπορούμε», λοιπόν, από το κανάλι, το ΣΚΑΙ του Αλαφούζου, που όλη μέρα προπαγανδίζει την ευλογία των μνημονίων ώστε να μην έχει κανείς σταθερή δουλειά, δικαιώματα, παιδεία, υγεία. Με τον Νιόνιο και την Φαραντούρη! «Που  ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα του αφεντικού γιατί από καιρό είναι με τ' αφεντικά κι όχι με το λαό!»

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017 20:27

Κώστας Πινέλης : Σχολιασμοί

Γράφτηκε από τον

Αυτοκτόνησε 42χρονη εργαζόμενη του «Καρυπίδη»
επί 15 μήνες απλήρωτη

Η εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και τα επιχειρηματικά παιχνίδια βιώνουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι. Ενώ οδηγούν στο «κόκκινο» επιχειρήσεις,

Σάββατο 17 Μαΐου η πόλη του LUDWI GSHAFEN υποδέχεται τα ξενιτεμένα νιάτα του ποντιακού ελληνισμού, τους συλλόγους των Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη στο καθιερωμένο εδώ και χρόνια συναπάντεμά τους. Ο παλμός, η δυναμική συμμετοχή και το πάθος των συλλόγων της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης παραμένει ο ίδιος. 

Προκαταβολικά να αναφέρω ότι αυτή η ιστορία με τα Ποντιακά Ζητήματα και Κινήματα έχει κουράσει κόσμο. Όχι μόνο τους μή πόντιους συμπατριώτες μας (οι οποίοι διαβλέπουν πίσω από παρόμοιες συμπεριφορές περίεργα κίνητρα) αλλά και αυτούς τους ποντίους

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 09:45

Θεόδωρος Παυλίδης: Το σχόλιό μας

Γράφτηκε από τον

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΣ
ΕΙΚΟΝΑ  
Μπορεί να μην ανήκει στις αρμοδιότητες του Δήμου Κιλκίς η αρμοδιότητα ασφαλτόστρωσης των  τελευταίων 300 μέτρων του δρόμου  προς Σκόπια στο τελωνείο Δοϊράνης. Ο δρόμος είναι σε κακό χάλι και δεν είναι η πρώτη καλή εντύπωση των ξένων τουριστών που εισέρχονται στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ.

Του Κώστα Πινέλη.

Έχετε φανταστεί πως είναι… (Προσωπική μαρτυρία εργαζόμενου στην καθαριότητα)
Από herko στο Ιούλ 3, 2017 Κοινωνία
Θα κάνω μια προσωπική αναφορά, που κανονικά θα έπρεπε να τους αφορά όλους
Δούλεψα 8 μίνες σε δήμο πίσω από απορριμματοφόρο
Όχι καμπόσα χρόνια ή και μια ζωή, όπως άλλοι
Έχω όμως την στοιχειώδη εμπειρία να ρώτησε
Έχετε φανταστεί πως είναι τα υγρά από κάθε λογής σκουπίδια να περνάνε μέσα από τα πολυχρησιμοποιημένα γάντια?

Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 10:48

Η θεσμική μνήμη ΔΕΝ λειτουργεί

Γράφτηκε από τον

Ο αείμνηστος Βασίλης Σεργιαννίδης προσέφερε τεράστιες υπηρεσίες στο ν. Κιλκίς.  Χωρίς υπερβολή αποτέλεσε την πατριαρχική μορφή της βιομηχανίας στο νομό, από τις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν γεννήθηκε, ανδρώθηκε και μεγαλούργησε η ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου.

Το σκηνικό δεν είναι καινούργιο, καθώς επαναλαμβάνεται κάθε φορά που οι εργαζόμενοι σε έναν κλάδο αποφασίζουν να αντιδράσουν στην αντιλαϊκή πολιτική με σχετικά πιο ανεβασμένες μορφές,

Στην πρώτη έκδοση της εφημερίδας «γνώμη» του Κιλκίς  το 2004 μου ζητήθηκε, από τον φίλο Κώστα Χαραλαμπίδη,  να γράψω ένα άρθρο-σχόλιο. Ανταποκρίθηκα και έγραψα το άρθρο «Το Κιλκίς της πίκρας μας των ψευδαισθήσεων και των οραμάτων μας». Το θέμα αναφερόταν στα πολλά προβλήματα του Κιλκίς που εξαγγέλλονται και δεν αρχίζουν ή όταν αρχίζουν δεν λένε να τελειώσουν και για την υποκρισία των αιρετών αρχόντων της κεντρικής εξουσίας και της αυτοδιοίκησης.

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 19:48

Θ. Παυλίδης: Το σχόλιό μας

Γράφτηκε από τον

ΠΡΟΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ
ΤΣΑΝΤΑΚΗ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙΛΚΙΣ

Αγαπητέ Αντιδήμαρχε Τσαντάκη, ακόμη να μπει στην διασταύρωση Ακρίτα η οδική πινακίδα ΠΡΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ. Δεν χρειάζεται να επισημάνει κανείς, πόσο χρήσιμη είναι η πινακίδα, ιδίως για τους Κύπριους αδελφούς επισκέπτες.