Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 3:59:46 μμ

Αρθρογραφία

Ζήσαμε πρόσφατα την πολλά υποσχόμενη συνάντηση κορυφής μεταξύ Ταγίπ Ερντογάν και Αλέξη Τσίπρα.
Όλοι ελπίζαμε πως θα βελτίωνε τις τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών. Οι ελπίδες μας διαψεύστηκαν από τις πρώτες εικόνες και τοποθετήσεις του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας αφενός και αφετέρου από τον διάλογο με τον  πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 23:15

«Στόχος η δίκαιη ανάπτυξη και η εργασιακή σταθερότητα»

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Άννα Ριζάκη
Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής
ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς. 

 

Από το 2010 η ελληνική κοινωνία βιώνει μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία υποβαθμίστηκε σε οικονομικό, κοινωνικό αλλά και θεσμικό επίπεδο. Ένας σημαντικός τομέας όπου υπήρξαν σημαντικές υπαναχωρήσεις είναι ο εργασιακός. Οι βασικότερες αλλαγές που επιβλήθηκαν σε βάρος των θεμελιωδών δικαιωμάτων  των  εργαζομένων στα χρόνια 2010-2015 ήταν οι εξής:

Τώρα που το θέμα του ονόματος της  γείτονας  χώρας είναι επίκαιρο νομίζω ότι είναι σκόπιμο να δούμε πως φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση.  Με το παρών  άρθρο  ίσως μπορέσουμε να καταλάβουμε πως έφτασε η γειτονική  βόρεια περιοχή να γίνει Κράτος και «Έθνος»   .

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 23:13

Εσύ, πρώτα ο Θεός, θα πιάσεις τα ογδόντα πέντε...

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη..

 

Ο χρόνος επιβίωσης πάντα ενδιέφερε τους ανθρώπους, όλων των εποχών, όλων των κατηγοριών, όλων των βαλαντίων, επωνύμων αλλά και ανωνύμων! Το διαισθανόμουν εγώ ως ιατρός κατά την εξέταση γι’ αυτό και φρόντιζα πάντα να έχω έναν καλό λόγο, για το μέχρι που μπορεί να φτάσει βιολογικά ο οργανισμός ενός τον οποίο εξέταζα, την ώρα που έπιανα τον σφυγμό του και ζύγιζα τις αντοχές του.

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 23:11

Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Ανέστης Σπυρίδης, Ρευματολόγος. 

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια χρόνια αυτοάνοση, φλεγμονώδης , προοδευτική και συστηματική νόσος. Η συχνότητά της είναι 0,67% επί του γενικού πληθυσμού και προσβάλλει 3 φορές συχνότερα τις γυναίκες από τους άνδρες. Η μέση ηλικία έναρξης των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας είναι 35 με 55 έτη.

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 23:10

Δύο γάϊδαροι μάλλωναν σε ξένη αχυρώνα

Γράφτηκε από τον

Του Νίκου Σιάνα.

 

Πιστεύω πως η παραπάνω φράση ταιριάζει απόλυτα σ’ αυτά που ακούσαμε και είδαμε από τις οθόνες μας την επόμενη ημέρα του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης.
Η απρόσμενη μεγαλειώδης, συγκλονιστική και ακηδεμόνευτη λαοσύναξη αποσυντόνισε τα δύο γαϊδ… συγνώμη κυβέρνηση και λοιπά κόμματα ήθελα να πω. Δεν το περίμεναν, ξαφνιάστηκαν, τάχασαν, είχαν σχεδόν πειστεί πως οι Έλληνες γονάτισαν.

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 23:09

"Στην μακεδονική γλώσσα"

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη. 

 

Ο ρόλος ενός αρθρογράφου που πηγαίνει κόντρα στο κοινό περί δικαίου αίσθημα είναι άχαρος. Κάποιοι θα σπεύσουν να τον χαρακτηρίσουν “προδότη”. Κάποιοι άλλοι “γραφικό”. Κάποιοι τρίτοι, μπορεί και να σκεφτούν υπόγειες διαδρομές του, εξαρτήσεις, οικονομικές απολαβές. Το πιο εύκολο είναι να σιωπήσει. Το δικαιούται όμως;

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 22:32

Μάκης Ιωσηφίδης : Νώντας ο Μακεδονομάχος

Γράφτηκε από τον

Ο Νώντας γεννήθηκε στη Σαλονίκη το 1977 και μεγάλωσε στα πούπουλα. Κολέγια, γλώσσες, σπουδές στας Ευ

ρώπας και…και …και… Μεγάλωσε σε ένα ωραίο πατριωτικό και χριστιανικό περιβάλλον. Δεν έχει παράπονο. Από τους γονείς και τους παππούδες του πήρε σωστές αρχές.

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 22:25

Αναστάσιος Αμανατίδης: " Το Κιλκίς κάποτε.."

Γράφτηκε από τον

Θα πρέπει να βρισκόμασταν στα τέλη της δεκαετίας του ’70, με τον Κιλκισιακό να μάχεται γερά στην κατηγορία της Β’ Εθνικής, όπου αγωνίζονταν τότε! Διέθετε πολύ καλή ομάδα, ίσως την καλύτερη όλων των εποχών, αλλά έπαιζε και με εξ ίσου καλές και ιστορικές ομάδες (Δόξα, Σέρρες, Καλαμαριά, Πιερικό, Βέροια, Λάρισα, Λαμία, Πανθρακικό, όπως και με άλλες λιγότερο δυνατές, όπως Αλμωπό, Μακεδονικό, Νάουσα, Εδεσσαϊκό, Γιαννιτσά, Επανωμή, Φοίνικα Πολίχνης κ.ά.). Πολλοί οι ‘μουστερήδες’ για άνοδο, οι περισσότερες ομάδες νοιάζονταν για την παραμονή, αλλά και αρκετές κινδύνευαν με υποβιβασμό

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 21:43

Κάντο όπως θες, όπως σ’ αρέσει!

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Κωνσταντίνα Γεράκη.

 

Δεν σου αρέσει τίποτα από το σήμερα, φτιάξε το αύριο όπως σ΄αρέσει.
Δεν μπορείς να ανεχτείς τον εαυτό σου; άλλαξέ τον.
 
Μην αρκείσαι στα λίγα όταν είσαι φτιαγμένος για τα πολλά.