Σάββατο, 25 Μαΐου 2019, 9:12:08 πμ

Αρθρογραφία

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 22:33

Συμπεριφορές δασκάλων

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Βίκυ Καλφοπούλου, Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος , Δημητράκου 21 Α Κιλκίς, τηλ. 2341028087, facebook: Βίκυ Καλφοπούλου.

Έχει τύχει να ακούσω εκπαιδευτικούς να απευθύνονται σε παιδιά, και πραγματικά ο λόγος τους με εξέπληξε θετικά. “Σήμερα η αυλή μας έχει νερά. Παρακαλώ οι μεγαλύτεροι να έχουν την προσοχή τους στα μικρότερα παιδιά,”.

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 21:32

Ο ιδρώτας του θανόντος

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

 

Ήταν πρωί Τετάρτης. Μεγάλης Τετάρτης. Ώρα κοντά οκτώ. Κτυπά το τηλέφωνο στο σπίτι. Ήταν ο φίλος μου από παλιά, από την εποχή του γυμνασίου, του πανεπιστημίου και του στρατού, ο Θανάσης. Από βραδύς έμαθα, πως ο εξάδελφός του, 39 χρονών, πέθανε την προηγουμένη αιφνιδίως, στο χωριό.

Οι αλυσίδες λαιμού είναι ένα πολύ κομψό κόσμημα που μεταμορφώνει το στυλ κάθε γυναίκας. Τα τελευταία χρόνια αποτελούν μία από τις βασικότερες τάσεις της μόδας στα κολιέ, αφού στολίζουν το λαιμό και το μπούστο με διακριτικό αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακό τρόπο, ειδικά να συνδυάζονται πολλές μαζί. Έτσι, διαλέξαμε για εσάς πέντε διαχρονικά σχέδια σε αλυσίδες, για να τις φορέσετε και να μη χορταίνετε να βλέπετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Αν, μάλιστα, σας αρέσει το layering, μπορείτε να τις πάρετε σε διαφορετικά μήκη και να τις φορέσετε όλες μαζί!

Όσοι οδηγείτε σίγουρα γνωρίζετε ότι το αυτοκίνητο είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ο οποίος χρειάζεται συνεχή φροντίδα ώστε να σας παρέχει ασφάλεια και να οδηγείτε ξέγνοιαστοι. Συχνά βέβαια παρατηρούνται κάποια προβλήματα τα οποία μπορεί να μη γνωρίζετε πού ακριβώς οφείλονται. Ένα συνηθισμένο πρόβλημα που πολλοί οδηγοί μπορεί να έχετε αντιμετωπίσει είναι η αυξημένη κατανάλωση καυσίμων λόγω των φθαρμένων ελαστικών. Θα δούμε λοιπόν όλες τις ενδείξεις που πρέπει να ξέρετε ώστε να αντιμετωπίσετε το φαινόμενο αυτό άμεσα χωρίς να έχετε δώσει μία περιουσία για καύσιμα.

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 21:39

Με αιχμή του δόρατος την θρησκεία

Γράφτηκε από τον

Του Νίκου Σιάνα.

 

Ένα από τα επιχειρήματα των Συριζαίων, αλλά και όσων τελικά ψήφισαν την ταπεινωτική για την πλειοψηφία των Ελλήνων Συμφωνία των Πρεσπών, ήταν ό,τι έτσι θα σταματήσει η διείσδυση της Τουρκίας στα Σκόπια και τον ευρύτερο βαλκανικό χώρο. Μια τέτοια προσδοκία φοβάμαι πως είναι αβάσιμη. Άλλωστε τα παραδείγματα που αποδεικνύουν το αντίθετο είναι πολλά και όσοι πιστεύουν ότι η Τουρκία θα αλλάξει τα σχέδια της, μάλλον τρέφουν αυταπάτες.

Του Στέφανου Παραστατίδη, Υποψ. βουλευτή ΚΙΝ.ΑΛ.

 

Μετά την ουτοπία του αντιμνημονίου και την πλήρη εφαρμογή κάθε μνημονιακής απαίτησης ως κυβέρνηση, ο κος Τσίπρας σχεδιάζει το επόμενο πολιτικό του βήμα, το οποίο ορίζει ως «προοδευτικό μέτωπο».
Το 2010-2015 ο εχθρός ήταν το μνημόνιο. Μόλις πάρθηκε η εξουσία και ο εχθρός αποδείχθηκε προϊόν κατασκευής, αντικαταστάθηκε με τον όρο «Θεσμοί» ούτως ώστε να υπερκεραστεί η υποσυνείδητη σύνδεση του λαού με τον «εχθρό» που οι ίδιοι δημιούργησαν· έτσι, πήγαν στον επόμενο εχθρό, «το παλιό».

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 19:28

Ανανεώστε το καθιστικό σας γρήγορα και οικονομικά

Γράφτηκε από τον

Αναμφίβολα πολλοί από εσάς έχετε σκεφτεί αρκετές φορές να ανακαινίσετε το σπίτι σας και να διορθώσετε όλα όσα δε σας αρέσουν σε αυτό. Όταν όμως συνειδητοποιείτε το κόστος που θα έχει μία ανακαίνιση σπιτιού, επανέρχεστε στην πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι βέβαια κάπου στη μέση, καθώς με κάποιες μικρές αλλαγές μπορείτε να αναδιαμορφώσετε τους χώρους τους σπιτιού σας σε μεγάλο βαθμό, ώστε αυτό να ανανεωθεί, αλλά και εσείς μαζί του. Θα δούμε λοιπόν τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε γρήγορα και ανέξοδα στον αγαπημένο χώρο του σπιτιού σας, το καθιστικό, όπου όλοι περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 19:28

Φάκελος Αδέσποτα!

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Παναγίτσα Μιχαήλου.

 

Εδώ περίπου κι ένα μήνα στην πυλωτή της πολυκατοικίας που μένω είδα μιαν εικόνα που ακόμα με στοιχειώνει. Τρεις αδέσποτους σκύλους, από τους οποίους ο ένας με αστραπιαία ταχύτητα σβέρκωσε μια γάτα, που δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Κατάλαβα τι επρόκειτο να ακολουθήσει και του 'δωσα μια στο κεφάλι. Εκείνος δεν την άφησε κι άρχισε να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα. Πίσω του ακολουθούσαν κι οι άλλοι δύο.

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 23:05

Προοδευτικό είναι το Πατριωτικό!

Γράφτηκε από τον

Υπογράφουν οι: Νικολοπούλου Αναστασία, Δικηγόρος και Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος.

 

Ο αιώνας που ζούμε άρχισε με την προοπτική της κοινωνικής ουτοπίας. Αυτή είναι κατά κύριο λόγο διεθνιστική και συνδυάζεται με την παγκοσμιοποίηση. Αποτελεί ένα ιδιότροπο παιγνίδι της ιστορίας το ότι η προώθηση της παγκοσμιοποίησης, με ταυτόχρονη υποβάθμιση της σημασίας του έθνους και των κρατών, ήταν το πρώτο εγχείρημα που ανέλαβαν οι νεο-''φιλελεύθεροι'' μετά την ήττα του κομμουνιστικού διεθνισμού, τον οποίο πολέμησαν μανιωδώς.

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 23:30

Νάχαμε, λέει, δυο ζωές...

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

 

Μόλις τώρα συνήλθε από το κώμα ο ογδοντάχρονος Ιάκωβος. Διασωληνωμένος κοιτάζει το ταβάνι του θαλάμου και αρχίζει να θυμάται. Είναι πολλές μέρες τώρα που τον έφεραν άρον άρον οι δικοί του στο Θεαγένειο μετά τη σκια που είδε στην ακτινογραφία ο οικογενειακός τους γιατρός στη μικρή πόλη που γεννήθηκε και ζούσε. Αναλυτικές εξετάσεις, χημειοθεραπείες και άρχισε να καταλαβαίνει ο Ιάκωβος, ιδιαίτερα όταν από τη μισάνοιχτη πόρτα του θαλάμου είδε τον γιατρό να ψιθυρίζει κάτι στην κυρα-Όλγα τη γυναίκα του κι εκείνη να βάζει το χέρι της στο στόμα και να κλαίει βουβά. Από την πολυήμερη ξάπλα αισθάνεται την πλάτη του πληγιασμένη.