Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 6:19:12 μμ

Αρθρογραφία

Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 21:21

Αδελφική ζήλεια

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Βίκυ Καλφοπούλου, Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος , Δημητράκου 21 Α Κιλκίς, τηλ. 2341028087, facebook: Βίκυ Καλφοπούλου.

 

Μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες βιβλία επάνω στην αδελφική ζήλια, να εχουν γίνει αμέτρητες σχολές γονέων, συναντήσεις, συζητήσεις και αναλύσεις με ειδικούς, παραταύτα, ακόμη αποτελεί φλέγον θέμα και προβληματίζει έντονα τους γονείς. Κάποιοι δείχνουν απελπισμένοι, αδύναμοι και εξουθενωμένοι με την κατάσταση, καθώς και ανήμποροι να βάλουν μια τάξη.

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 20:09

Κράτα Τασούλα...όσο μπορείς

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

(Το κείμενο αυτό γράφτηκε τον Ιούνιο του 2015).


Ήταν εκεί κάπου στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1980. Υπηρετούσα ως νεαρός δάσκαλος σε κάποιο χωριό του Κιλκίς. Ανάμεσα στους μαθητές μου είχα ξεχωρίσει ένα μικροκαμωμένο κορίτσι, την Τασούλα (άλλο ήταν τ’ όνομά της).

Κυριακή, 03 Μαρτίου 2019 20:12

Μία ξεκάθαρη απάντηση για το νοσοκομείο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

Την δεκαετία του '30, ο προσφυγικός πληθυσμός του Κιλκίς που αποδεκατιζόταν από τις ασθένειες, κινητοποιήθηκε για την ίδρυση ενός νοσοκομείου. Άλλοι με εθελοντική εργασία, και άλλοι αργότερα κάτω απ' το κνούτο του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, όρθωσαν αμισθί ένα ίδρυμα, που στις επόμενες δεκαετίες έγινε καύχημα για ολόκληρη τη Μακεδονία. Τις μέρες της “ισχυρής Ελλάδας” που έδωσε τη θέση της στα “σωτήρια Μνημόνια” το ίδρυμα παραπέει.

Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 21:46

Γιατί θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος τον Μάιο;!

Γράφτηκε από τον

Του Μαρκόπουλου Χ. Θωμά.

 

«Στην Δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα!» έλεγε ο Παύλος Κ. Μπακογιάννης. Με αυτή την σκέψη έκανα μία συνειδητή επιλογή για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα είμαι στην ομάδα του υποψήφιου Δήμαρχου Κιλκίς, κύριου Δημήτρη Τσαντάκη. Η επιλογή είναι ρεαλιστική. Θεωρώ πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κατεξοχήν πεδίο όπου οι ''κομματικές ταυτότητες'' μένουν στην άκρη. Ως 26χρονος ποτέ δεν έκρυψα και δεν θα κρύψω τις ιδεολογικές μου πεποιθήσεις, οι οποίες, όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως είναι Κεντρογενής.

Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 11:11

Γεωργοδιατροφικός τομέας και ισχυρή οικονομία

Γράφτηκε από τον

Αρθρο του Κώστα Κιλτίδη, πρ. βουλευτή και υφυπουργού της Νέας Δημοκρατίας.

 

Από την είσοδο της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδίως μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, διεφάνη ότι ο πρωτογενής τομέας της χώρας αδυνατεί να υπηρετήσει την εθνική οικονομία.

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 23:56

GENOCIDE 100 χρόνια από τη Γενοκτονία

Γράφτηκε από τον

Του Νίκου Σιάνα.

Τον ερχόμενο Μάιο συμπληρώνονται 100 χρόνια από την αποβίβαση του Μουσταφά Κεμάλ στην Αμισό του Πόντου (Σαμψούντα) και αρχίζει η δεύτερη σκληρότερη περίοδος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με αποτέλεσμα ο ποντιακός ελληνισμός να θρηνεί 353.000 θύματα.

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 23:17

«Η ώρα των Πολιτών»

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Αναστασία (Νατάσα) Ανανιάδου, Δικηγόρος, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης ΑΠΘ, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιλκίς.

«Όποιος αξιώνει ευθύνη από τους άλλους, πρέπει πρώτα να έχει επίγνωση των δικών του ευθυνών», έγγραφα προεκλογικά, το 2014 σε άρθρα μου. Αυτά τα λόγια, που πρώτος διατύπωσε ο Αθηναίος νομοθέτης Σόλων, είναι λόγια που άντεξαν στον χρόνο, λόγια που μοιάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Το αίσθημα αυτό της ευθύνης, έχει ένα διττό περιεχόμενο: ευθύνη απέναντι στον στενό μας κύκλο, στους οικείους μας, υπάρχει όμως και ένα βαθύτερο αίσθημα ευθύνης, για τον ευρύτερο κοινωνικό και εθνικό μας κύκλο, για την κοινωνική ολότητα.

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 20:59

Κώστας Κιλτίδης: Απαξιώνονται τα Νομαρχιακά Νοσοκομεία

Γράφτηκε από τον

Από το 2010 καταγγέλλω την απαξίωση των Νομαρχιακών Νοσοκομείων. Το ίδιο συνέβη και στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Πλην των Παθολογικών και Γενικών Χειρουργικών Κλινικών,οι λοιπές κλινικές ειδικοτήτων σταδιακά με την αποχώρηση του ιατρικού στελεχιακού δυναμικού έκλειναν. Έτσι ο όποιος υγειονομικός σχεδιασμός υπηρέτησης των πολιτών για παροχή δευτεροβάθμιας περίθαλψης ακυρώθηκε και μετατοπίστηκε στα μεγάλα αστικά κέντρα π.χ. Θεσσαλονίκη.

Η Ηλιοακμή, πρωτοπόρος βιομηχανία παραγωγής ηλιακών συστημάτων (ηλιακοί θερμοσίφωνες, ηλιακή θέρμανση, ηλιακά συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας, μπόϊλερ), μας δίνει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις μας για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 20:54

Κάλλιο πρώτος στο χωριό! (Εκλογολογιών συνέχεια!!!)

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Παναγίτσα Μιχαηλού.

 

Βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου(σε Αυτοδιοικητικό επίπεδο τουλάχιστον) κι ο αναβρασμός για το σχηματισμό των ψηφοδελτίων βρίσκεται στο ζενίθ του.
Τα σενάρια και τα στοιχήματα για τους επιτυχόντες της πρώτης Κυριακής δίνουν και παίρνουν, ενώ οι επίδοξοι πολιτικοί αναλυτές του καφενείου δεν έχουν καταλήξει ακόμα στο αν ο νέος ειν ωραίος ή ο παλιός είναι αλλιώς.