Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 1:54:11 πμ

Αρθρογραφία

Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 05:32

Προσοχή σκοτώνει

Γράφτηκε από τον
Ένα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο συνέβη στους δρόμους του Κιλκίς όταν το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Ιουλίου στο δρόμο Κιλκίς - Δοϊράνης, λίγο πριν τη διασταύρωση Ακρίτα, ένα αυτοκίνητο εκτράπηκε από την πορεία του και ο 62χρονος οδηγός του, από το Ν. Αγιονέρι Κιλκίς, σκοτώθηκε.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 05:24

Μιχαήλ Αρκούδας : Το ταλέντο του ηγέτη

Γράφτηκε από τον
  Ευφυής, άριστα καταρτισμένος, ευρύτερα καλλιεργημένος, γλωσσομαθής και έμπειρος του σύγχρονου κόσμου, με ευφράδεια λόγου και γοητευτικός στην δημόσια εικόνα του, συστηματικός και καλός οργανωτής. Μπορεί ένα πρόσωπο να συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρίσματα. Δεν σημαίνει ότι είναι και ηγέτης.
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 05:12

Κομμουνιστικά

Γράφτηκε από τον
Στο νομό καλλιεργούνται 850.000 στρέμματα με σκληρό στάρι. Φέτος η μέση απόδοση ανήλθε στα 250 κιλά. Τούθ’ όπερ σημαίνει πως αλωνίστηκαν  (λίγα χωράφια, κυρίως τα ορεινά απόμειναν αθέριστα) πάνω από 200.000 τόνοι σταριού.
Κι άντε να υπολογίσουμε πως οι 50- 60  χιλιάδες τόνοι ανήκουν σε μεγαλοπαραγωγούς που έχουν τον τρόπο και τις αποθήκες  ώστε να εξασφαλίζουν καλές τιμές.. Στους μικροπαραγωγούς απόμειναν και πάλι   περί τις 150.000 τόνους σταριού.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:45

Ο ατρόμητος Δημοσθένης

Γράφτηκε από τον
Ήταν ο Ήρωας των καταπιεσμένων πολιτών που μετά τον εμφύλιο δεν ανήκαν στη νικήτρια παράταξη. Κι όχι κατ’ ανάγκη κομμουνιστών. Των απλών κεντρώων πολιτών που υπέστησαν και αυτοί τις διακρίσεις του αστυνομικού κράτους της δεξιάς.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:31

Περί διαφθοράς

Γράφτηκε από τον
Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στη διαφθορά μεταξύ των 15 «παλαιών» χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τη σχετική λίστα καταρτίζει κάθε χρόνο η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια. Η Ελλάδα, με βαθμό 4,6 με άριστα το 10 - όποια χώρα βαθμολογείται με 10 δεν σκιάζεται από κανένα κρούσμα διαφθοράς- καταλαμβάνει την 27η θέση στην Ευρώπη και την 56η στον κόσμο.  Στην Ευρώπη μόνο στην Πολωνία (με βαθμό 4,2), στη Βουλγαρία (4,1) και στη Ρουμανία (3,7) ανθεί περισσότερο η διαφθορά.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:30

Αφιέρωμα στο Φούλατζικ της Μ. Ασίας

Γράφτηκε από τον
 Συγκλονιστικά είναι τα όσα καταγράφει στο βιβλίο του «Οι τελευταίες μέρες της Νίκαιας», ο δημοσιογράφος Φ.Κ., το Νοέμβριο του 1921, που βρέθηκε στο μέτωπο της Τουρκικής θηριωδίας, στη Μικρά Ασία. Το ίδιο συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία που καταγράφει την καταστροφή του Φούλατζικ και φιλοξενείται στο βιβλίο.Τα στοιχεία από το βιβλίο, μας δόθηκαν από τον πρόεδρο της Εταιρείας Μικρασιατικών Σπουδών Ευρωπού, Απόστολο Καραγιαννόπουλο, και τα παρουσιάζουμε, ως ένα ελάχιστο φόρο τιμής στον ελληνισμό της Ανατολής, που θυσιάστηκε ή ξεριζώθηκε από τις προγονικές εστίες.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:25

Χρήστος Ανδρεανίδης : Αξιοπιστία

Γράφτηκε από τον
Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες της αναξιοπιστίας των πολιτικών που στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα οδηγούν τους πολίτες σε απόγνωση και αποστροφή.Για να αποφύγουμε την μη αναστρέψιμη κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί απαιτείται μέγιστη και ύστατη προσπάθεια από πολιτικούς και δημοσιογράφους του ηλεκτρονικού κυρίως τύπου.Στο πρόσφατο ξεπούλημα του ομίλου ΟΤΕ στην D. T. Ποσοστό πάνω από 40% των μετοχών της D.T. κατέχει το γερμανικό κράτος και εμείς στην Ελλάδα κρατάμε 5%.
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2008 07:10

Έργα, περισσότερα έργα

Γράφτηκε από τον
Για τη μόδα με τις παγκόσμιες ημέρες τα έχουμε ξαναπεί, αλλά η χθεσινή άξιζε την προσοχή μας.
Η 26η Ιουνίου κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά των ναρκωτικών.
Ευκαιρία λοιπόν για τις πολιτικές ηγεσίες να εξαγγείλουν τις αγαθές τους προθέσεις, και ορισμένες να βγάλουν και ηρωικούς «δεκάρικους». Ιδιαίτερα η ασκούντες εξουσία θα όφειλαν να μετρούν τα λόγια τους καθώς είναι αποκαρδιωτική η έλλειψη κέντρων απεξάρτησης.
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:26

Συμφωνίες του …αέρα

Γράφτηκε από τον
Ξέρετε άλλη επαγγελματική τάξη που πουλάει προϊόντα χωρίς τιμή μονάδας; Μόνο οι δύσμοιροι αγρότες παραδίδουν το σιτάρι του με ανοιχτή τιμή. Δηλαδή ό,τι δώσει η αγορά. Και ποιος θα αποδείξει τι έδωσε η αγορά; Και πως θα κατοχυρωθεί ο αγρότης;
Αναρωτήθηκε άραγε κάποιος αγρότης αν ο έμπορος πούλησε ποτέ σε ανοιχτή τιμή; Διακινδύνευσε κι εκείνος να εξάγει το σιτάρι και να περιμένει από τον τελικό παραλήπτη να τον πληρώσει σε τιμή που θα διαμορφωθεί στην αγορά;
Ασφαλώς και όχι. Μόνο αφελείς ή άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη παραδίδουν τον κόπο μιας χρονιάς βασιζόμενοι σε προφορικές συμφωνίες.
Και το δυστύχημα είναι πως ενώ η πρακτική των ανοιχτών τιμών είναι πολυετής δεν κίνησε το ενδιαφέρον των αρμοδίων αρχών να προστατεύσουν τους μικρούς παραγωγούς.
Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2008 14:01

Ω τι κόσμος…

Γράφτηκε από τον
Εξεπλάγησαν οι ανύποπτοι και οι ανίδεοι. Μα είναι δυνατόν, αναρωτιούνται, να πήγαν σε κομματικά «μαύρα» ταμεία χρήματα από μεγάλες επιχειρήσεις;
Και δώστου όλοι να πετροβολούν και τα «ταμεία» και την επιχείρηση που βρέθηκε στη δίνη του διεθνούς σκανδάλου. Η οποία βεβαίως όταν χρηματοδοτεί κόμματα εξουσίας προσδοκά - και λαμβάνει- αντιπαροχές σε προμήθειες, όρους προμηθειών κ.ο.κ. Αλλά δεν αφήνει νηστικά και τα μικρότερα κόμματα με την προσδοκία να μειώσει το θόρυβο των αντιδράσεών τους
Όπως ταιριάζει σε ανύποπτους δεν θα αργήσει η μέρα που θα εκπλαγούμε αν πληροφορηθούμε ότι πέραν της γερμανικής εταιρείας, είναι αμέτρητες οι επιχειρήσεις που χρηματοδοτούν τον προεκλογικό αγώνα πολιτικών.
Ως ιδανικοί ανίδεοι μάλιστα ίσως υποστούμε σοκ αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και αποκαλυφθεί το αυτονόητο. Πως ετούτα τα συνήθη δεν συμβαίνουν μόνο εν Αθήναις. Αλλά και στο καθ’ ημάς κλεινόν Κιλκίς.
Πως είπατε;