Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018, 6:25:57 πμ

Αρθρογραφία

Σάββατο, 12 Απριλίου 2008 15:16

Σιωπή

Γράφτηκε από τον
Μια δημοτική επιχείρηση του Κιλκίς, έστω με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας, έριχνε τα απορρίμματα ή μάλλον τα υπολείμματα των σφαγίων στον ΧΥΤΑ του δήμου Κιλκίς. Ο πρόεδρος της εταιρείας, διορισμένος από τη δημοτική πλειοψηφία, παραπέμφθηκε να δικαστεί με αυτόφωρη διαδικασία.
Αν είναι ένοχος ή όχι θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Προκαλεί κατάπληξη όμως η διαχείριση του όλου θέματος από τη διοίκηση του δήμου.
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 05:47

Τα «κεφάλια μέσα»

Γράφτηκε από τον
Εφτασφράγιστο μυστικό η ταυτότητα του νέου προέδρου του γηροκομείου Κιλκίς. Με όσα διαδραματίστηκαν επί πέντε μήνες, με τους διαγκωνισμούς, το γράφε-σβήσε των υποψηφίων και το παιχνίδι εξουσίας των δυο τοπικών πόλων περί το «μέγα τούτο θέμα» αν δεν δούμε το νέο πρόεδρο να υπογράφει π.χ. τους μισθολογικούς καταλόγους των εργαζομένων δεν θα πειστούμε ότι όντως διορίστηκε.
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008 05:41

Σωτήρης Χρυσάφης : Ονοματοδοσία σχολείων

Γράφτηκε από τον
Η απομόνωση της Ελλάδας από την Αναγέννηση του Ευρωπαϊκού πνεύματος,
που ξεκίνησε τον αιώνα της υποδούλωσής μας, είχε σαν θλιβερό αποτέλεσμα η σημερινή Ελλάδα να υπολείπεται σε πολιτισμικό επίπεδο από την υπόλοιπη Ευρώπη,
Αυτό είναι γνωστό σ’ όλους μας και το διαπιστώνουμε σε όλες τις μορφές του πολιτισμού, καλές τέχνες (το μόνο Ευρωπαϊκό Κράτος χωρίς κτίριο όπερας), δομή πόλεων, εκπαίδευσης, δημόσιες υπηρεσίες και πλήθος άλλων τομέων, που πανθομολογουμένως υπολείπονται κατά πολύ από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008 05:48

Τα Μέσα και οι απέξω

Γράφτηκε από τον
Λοιπόν έχουμε και λέμε. Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής επιτέθηκε κατά των «νταβατζήδων» στοχοποιώντας εργολάβους και μέσα ενημέρωσης.
Οι μύδροι του  προέδρου  του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κατά των μέσων ενημέρωσης ακόμα ηχούν.
Η γ. γραμματέας του Κ.Κ Ε... Αλέκα Παπαρήγα μονίμως έχει στο στόχαστρό της τον αστικό τύπο.
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 11:35

Ζήτημα δημοκρατίας

Γράφτηκε από τον
Δεν είναι το γιοφύρι που δεν είναι σε θέση να κατασκευάσουν. Το δρόμο, το νερό, τα χρειώδη εκείνα που η αυτοδιοίκηση οφειλει να προσφέρει στους δημότες της. Και για τα οποία αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίες.
Η υποχρηματοδότηση της Τ.Α. προκαλεί κάτι χειρότερο.Υποβαθμίζοντας το ρόλο της Τ.Α. επαναφέρει την χώρα και την Περιφέρεια στην εποχή του «κατόπιν ενεργειών μου». Εφεξής οι πολίτες δεν θα αποφασίζουν δια των τοπικών αιρετών τους οργάνων για όσα τους αφορούν, αλλά θα προσφεύγουν στον «πατερούλη» υπουργό, κυβερνητικό της Αθήνας.
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 11:33

Χρήστος Ανδρεανίδης: Νάτο το αεροδρόμιο

Γράφτηκε από τον
 Όπως είναι σε πολλούς γνωστό η απόσταση του πρώτου σπιτιού από την ασφάλτινη πίστα του αεροδρομίου είναι είκοσι μέτρα και αμέσως μετά η πρώτη σειρά κατοικιών του πρώτου οικισμού της πόλης. Από την εδώ και είκοσι χρόνια κατασκευή του οικισμού άλλαξαν πολλά και η ευρύτερη περιοχή θεωρείται από τις ωραιότερες οικιστικά. Όταν μάλιστα κατασκευαστεί η μελετώμενη νοτιοανατολική περιφερειακή θα φέρει και την μετεγκατάσταση του αντλιοστασίου αποχέτευσης έξω από αυτήν και η εικόνα της πόλης θα εκσυγχρονιστεί με την ελαχιστοποίηση της χρήσης της τεθλασμένης περιμετρικής οδού που δεν εξυπηρετεί πλέον.
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2008 11:30

Νοστάλγησα το χωριό μου και το νερό του

Γράφτηκε από τον
Ο άνθρωπος που βίωσε τον πόνο του ξεριζωμού από τα χώματα του, Μουσταφά Ντουρμάζ γεννήθηκε το 1909 στο Σεβιντικλή (Επτάλοφο) του Νομού Κιλκίς. Ο Ντουρμά άρχισε την συνέντευξη λέγοντας.
- Θυμάμαι ακόμη όλα τα ονόματα των κατοίκων του χωριού μου που αποτελείτο από 150 οικογένειες. Αν θέλετε τις μετράμε.
Παρασκευή, 04 Απριλίου 2008 05:08

Επαναστατική γυμναστική

Γράφτηκε από τον
Ξανά στις κάλπες οι Πράσινοι. Μετά τον πρόεδρο, μετά τους συνέδρους, τώρα προσκαλούνται στις πράσινες κάλπες για να εκλέξουν τις διοικήσεις  στις τοπικές τους  οργανώσεις. Δεν ξέρουμε πόσο ευνοεί την κομματική συσπείρωση ετούτη η μηνιαία προσφυγή στις κάλπες. Αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις, ελάχιστα. Αλλά στο ΠΑΣΟΚ όταν δεν ευνοούνται από τις  δημοσκοπήσεις, βρήκαν τη συνταγή. Φταίνε οι δημοσκόποι. Εν τω μεταξύ ο κοσμάκης έχει τα δικά του βάσανα. Παιδεία, υγεία, εργασία κι ανεργία, ακρίβεια κ.ο.κ.
Πέμπτη, 03 Απριλίου 2008 11:40

Περί δεοντολογίας

Γράφτηκε από τον
Εξέδωσε ανακοίνωση η Κοινωνία Πολιτών κατά της παραχώρησης από το Ν.Σ. οικοπέδων δίπλα στο κτήριο του ΤΕΙ Κιλκίς,. Και στηλιτεύτηκε από εφημερίδα του Κιλκίς, διότι, λέει, δεν μνημόνευσε η Κοινωνία Πολιτών δικό της δημοσίευμα επί του θέματος.
Πέμπτη, 03 Απριλίου 2008 11:36

Αναστάσιος Αμανατίδης : Αναιτιολόγητες αιτιάσεις

Γράφτηκε από τον
Μερικοί θέλουν να κάνουν καριέρα για να αναδειχθούν στην πολιτική σκακιέρα καταφερόμενοι εναντίον άλλων.
Το φαινόμενο δεν είναι σπάνιο στη νεοελληνική κοινωνία.
Το τελευταίο κρούσμα μας έρχεται από τον δήμο Πικρολίμνης.