Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, 11:04:57 πμ

Αρθρογραφία

 Γράφει ο Θεμιστοκλής Αιμ. Ανθρακίδης, Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

Εικόνες Αποκάλυψης ή ειδικότερα της Κόλασης του Δάντη για την γείτονα Ιταλία, βιώνει η ανθρωπότητα με την επέλαση αυτού του «αόρατου εχθρού» ο οποίος επιβουλεύεται με σφοδρότητα πέρα από την ίδια την υγεία και την ζωή μας, την υπόσταση μας, τόσο την ατομική όσο και την συλλογική.

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 15:09

Κορωνοιός & Λαθροεποικισμός της Ελλάδας

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Δημοσθένης Τριανταφυλλίδης, μέλος της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος Δημιουργία Ξανά.

Πριν από λίγες ημέρες με απόφαση της Κυβέρνησης συστάθηκαν 28 δομές προσωρινής υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών, εκ των οποίων οκτώ σε κατοικήσιμες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 10:08

Στέφανος Παραστατίδης: Εδώ θα είμαστε

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Στέφανος Παραστατίδης, Γραμματέας Οργανωτικού Κινήματος Αλλαγής.

Αν μπορούσα να περιγράψω σε μία φράση τι συμβαίνει στον κόσμο από την έλευση του ιού, εξαιρώντας το ιατρικό και επιδημιολογικό σκέλος, θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή συντελείται ένας βίαιος τεχνολογικός μετασχηματισμός.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 19:51

Στα χρόνια της Ισπανικής γρίπης

Γράφτηκε από τον

Απόσπασμα από το βιβλίο του Γιώργου Μάνου: ΧΡΟΝΟΙ ΔΙΣΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ / Απρίλιος 1918 - Προποντίδα.

Στους Επιβάτες, σ’ ένα γιαλοχώρι του Μαρμαρά, ζούσε μια καλοστεκούμενη φαμίλια. Η φαμίλια του Γιώργη του Φράγκου. Άρχοντας αληθινός ο Γιώργης, με βιος τρανό, τον αγάπαγαν ούλοι στο χωριό και τον έβγαζαν, χρόνια πολλά, στη δημογεροντία.

Σε τούτες τις δύσκολες ώρες και μέρες που περνά η πλειοψηφία των χωρών του πλανήτη, μαζί και η χώρα μας, πρέπει ο κάθε ένας, κοιτάζοντας τον καθρέπτη,  να αναμετρηθεί με την ίδια την συνείδησή του.

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 20:23

Ο ρόλος του ξένου παράγοντα στην Ελληνική Επανάσταση

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Μαίρη Τσοτσάκη, υποψήφια διδάκτωρ Τμήματος Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ. 

Το  παρόν άρθρο πραγματεύεται  τον τρόπο αντιμετώπισης του επαναστατικού αγώνα των Ελλήνων (1821- 1832) από το νεοδιαμορφωθέν συλλογικό σύστημα ασφάλειας της Ευρώπης.

Ήταν του Ευαγγελισμού στα 1901. Όλο το Πάνιδο στο πόδι. Πρωί πρωί, τ’ αγόρια ντυμένα ευζωνάκια και τα κορίτσια μπουμπουλίνες έκαμαν αράδες και πήγαν στην Αγια-Βλαχέρνα.

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 17:00

Ο κορονοϊός δεν έχει πρόσωπο

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Βίκυ Καλφοπούλου, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος.

Μπορεί να ήμουν εγώ ή το παιδί μου. Μπορεί να ήσουν εσύ ή το παιδί σου. Μπορεί να ήταν οποιοσδήποτε, o Συμπολίτης, ο συνάνθρωπος, ο γείτονας, ο γνωστός, ο φίλος.

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 21:39

Αύγουστος 1974, Κιλκίς, οδός 21ης Ιουνίου αριθμός 242

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Τάσος Γιοβανούδης.

Οι άνθρωποι της γειτονιάς μου, μιας άλλης εποχής,  θέλω να κρατήσουν λίγη ευχάριστη συντροφιά στους συμπολίτες μου, σε αυτές τις πρωτόγνωρες ώρες και ημέρες, που πρέπει με υπομονή και πειθαρχία να περάσουμε, κλεισμένοι στο σπίτι μας, υπακούοντας με θρησκευτική ευλάβεια, στις προτροπές και συμβουλές τους αρμοδίων.

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 20:00

1821: Η μεγάλη παρεξήγηση

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Παναγιώτης Αδάμος, εκπαιδευτικός.

Ένας λαός φανερώνει την ποιότητά του όχι μόνο με τους ανθρώπους που παράγει, αλλά και με τους ανθρώπους που επιλέγει να θυμάται. Γιατί όμως πρέπει να θυμόμαστε και να μνημονεύουμε μεγάλα επιτεύγματα του παρελθόντος;