Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, 2:46:12 μμ

Αρθρογραφία

Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 20:43

Νοσοκομείο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Του Νίκου Σιάνα.

Για το Νοσοκομείο Κιλκίς κατά καιρούς έχουν γραφεί και ειπωθεί από αρμόδιους και αναρμόδιους ουκ ολίγα. Δυστυχώς η κατάστασή του παραμένει όπως τη γνωρίζουμε εδώ και μπολλά χρόνια. Κακή έως κάκιστη.

Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 18:59

Η Καθαρότητα

Γράφτηκε από τον

Με αφορμή την εμπειρία της παρουσίας μου στο Δήμο Κιλκίς με οκτάμηνη απασχόληση, γεννήθηκαν πολλές και διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου, τις οποίες θέλησα μέσα από αυτό το κείμενο να «ξεφορτωθώ».

Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 23:11

Ούτε χορεύτρια ούτε βουλεύτρια, αλλά Άνθρωπος

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Δάσκαλος - συγγραφέας.

Σκοπός μας στον διάλογο δεν είναι να σώσουμε τη γνώμη μας, αλλά να αναζητήσουμε την αλήθεια. Αυτή είναι άλλωστε και η ετυμολογική ερμηνεία του ρήματος συζητώ: ζητώ από κοινού την αλήθεια. Την αλήθεια, που δεν είναι υπόθεση ατομική, αλλά συλλογική κατάκτηση δίχως τέλος.

Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 09:49

Tο δόγμα

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Παναγιώτης Αδάμος.

Στα τέλη του 19ου αιώνα ο Βρετανός γεωπολιτικός αναλυτής Χάλφορντ Μακίντερ διατύπωσε τη θεωρία ότι ο αγώνας για την παγκόσμια κυριαρχία θα διεξαγόταν ανάμεσα σε δύο μεγάλους «παίκτες: τη μεγάλη ναυτική δύναμη, τη δύναμη δηλαδή που κυριαρχούσε στις παγκόσμιες θάλασσες, και τη μεγάλη ηπειρωτική, χερσαία δύναμη.

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 22:32

Σχολικές αναμνήσεις: Ένα παιδί που το λέγανε Δημήτρη

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί που υπηρετήσαμε σε μικρές κοινωνίες όπως το Κιλκίς, έχουμε τη χαρά να παρακολουθούμε την πορεία των μαθητών μας στη ζωή τους μετά την εκπαίδευση. Χαιρόμαστε για τις χαρές και τις επιτυχίες τους και στενοχωριόμαστε με τις λύπες ή τις αποτυχίες τους.

'Αρθρο του π. Υπουργού Γιώργου Φλωρίδη.

Όλα όσα συμβαίνουν τελευταία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό, όσα έζησα ως υπεύθυνος Αθλητισμού την περίοδο 2000-2001. Το δημοφιλές άθλημα, γίνεται για πολλοστή φορά αντικείμενο μιας σφοδρής συλλογικής και επιχειρηματικής σύγκρουσης.

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 22:20

People pleaser/Empath - Σχήμα αυτοθυσίας

Γράφτηκε από τον

Της Ελισάβετ Μελετιάδου, Ψυχολόγος Α.Π.Θ, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεια και στη νόσο Alzheimer.

Εκπαιδευτικό Εργαστήριο: Ενσυναισθητική ιδιοσυγκρασία - Αυτός που θέλει πάντα να ευχαριστεί τους άλλους.

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 22:19

Παραδοσιακές τροφές «ΡΑΓΙΑΝ»

Γράφτηκε από τον

Του Νίκου Σιάνα.

Το όνομα «ΡΑΓΙΑΝ» στον χώρο της παραδοσιακής διατροφής και γαστρονομίας είναι πλέον γνωστό από το Κιλκίς μέχρι κάτω στην Αθήνα. Δεν ήταν εύκολο το εγχείρημα για τον Θεόφιλο Γεωργιάδη, πρωτοπόρο στο χώρο της παραγωγής ποντιακών παραδοσιακών τροφών.

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 21:44

Οι τρεις Ιεράρχες και η καθιέρωσή τους ως σχολικής εορτής

Γράφτηκε από τον

Του Δημήτρη Ιωαννίδη.

Ως Τρεις Ιεράρχες αναφέρονται οι 3 επιφανείς Άγιοι της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας που καθιερώθηκαν και ως Προστάτες των Γραμμάτων και των Μαθητών, και είναι ο Βασίλειος ο Μέγας, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή Θεολόγος.

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 21:05

Χρόνος: Μια αόρατη γραμμή που την κάνουν ορατή τα γεγονότα

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης.  

Ο χρόνος είναι μια αόρατη γραμμή που την κάνουν ορατή τα γεγονότα. Αυτά τον ορίζουν κι αυτά τον στιγματίζουν. Αυτά τον καταξιώνουν και τον απαξιώνουν. Από αυτά εξαρτάται, αν είναι καλός ή κακός. Χωρίς τα γεγονότα θα ήταν κενός και αμνημόνευτος.