Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 1:31:19 μμ

Αρθρογραφία

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 21:32

Το όνειρο του Μουσταφά

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης
Δάσκαλος.

 

Ελλάς, έτος 2054 μ.Χ.
Μετά την τεράστια οικονομική κρίση (2010-2018) η Ελλάδα πάτησε ξανά στα πόδια της και άρχισε δειλά δειλά στην αρχή και καταιγιστικά στη συνέχεια να αναπτύσσεται οικονομικά. Μεγάλη βέβαια συνεισφορά στην ανάπτυξη αυτή είχαν οι χιλιάδες πρόσφυγες που κατέκλυσαν τη χώρα μας από τη δεκαετία του 2010.

Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 22:46

Επιδοτήσεις κτηνοτρόφων

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου
Αμανατίδη.

…Γεια σου, ‘άρχοντα’ πρωτοψάλτη…, χαιρέτησα εγκάρδια, μέρα μεσημέρι, στον δρόμο, τον ιεροψάλτη εκκλησίας γνωστού μεγάλου χωριού του βορειοδυτικού Κιλκίς, που περνούσε τυχαία από εκεί. Ήξερα ότι τον κολακεύει το αναλόγιο και ότι αγαπάει αυτό, που με μεράκι κάνει! Ανεβαίνει στην υπερυψωμένη θέση του πάντα περιποιημένος και καμαρωτός και στην ψαλτική του έχει εξαιρετική απόδοση με την καλλιφωνία του. Κάθε φορά που παρακολουθούσα τελετές στην εκκλησία του χωριού, του έδινα συγχαρητήρια! Αναπτύχθηκε, θέλω να πιστεύω, μια αμοιβαία συμπάθεια, που από μέρους μου διατηρείται ακόμη. Η τυχαία συνάντηση μας έγινε έξω στο πεζοδρόμιο στην οδό Ελ. Βενιζέλου, όπου το ιατρείο μου.
… Ένα λεπτό γιατρέ σε θέλω λίγο…

Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 19:17

Θέμης Θ. Ανθρακίδης : Ζώνη καινοτομίας στη ΒΙΠΕ Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Το φαινόμενο του «Brain drain» έχει καταστεί σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα μας. Τα χρόνια της κρίσης από το 2010 έως σήμερα πάνω από 400.000 Έλληνες, ηλικίας 20 έως 30 ετών, έχουν μεταναστεύσει τόσο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, με σκοπό την αναζήτηση εργασίας λόγω της μεγάλης έλλειψης νέων θέσεων απασχόλησης στη χώρα μας.

Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 08:31

Γοητεύουν η Πόλη και τα Χωριά του δήμου Κιλκίς;

Γράφτηκε από τον

Άρθρο του Δημήτρη Αγαθόπουλου, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ''ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ - Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του Πολίτη''.

 

Το Κιλκίς γεωγραφικά έχει το πλεονέκτημα και ταυτόχρονα  το μειονέκτημα,  να γειτονεύει με το δεύτερο σε μέγεθος και ανάπτυξη αστικό κέντρο της χώρας, τη Θεσσαλονίκη. Μία πόλη που προσπαθεί να καταστεί  τα τελευταία χρόνια, το εμπορικό, βιομηχανικό, πολυπολιτισμικό, και πνευματικό κέντρο της βαλκανικής χερσονήσου.

Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2019 20:59

H μηχανή του χρόνου για τον κλάδο του αυτοκινήτου

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Θεόφιλος Τιρεκίδης, πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.Μ.Α.Β.Ε (Σωματείου Εμπόρων Εισαγωγής Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων Βορείου Ελλάδος).

 

Ο πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.Μ.Α.Β.Ε (Σωματείου Εμπόρων Εισαγωγής Μεταχειρισμένων Αυτοκινήτων Βορείου Ελλάδος) Θεόφιλος Τιρεκίδης γράφει για την πορεία των μηχανοκινήτων οχημάτων και τις ιδιαιτερότητες του κλάδου του.

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 22:01

Να αλλάξουμε τα διλήμματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Στέφανος Παραστατίδης.

Η ψήφιση του νόμου της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση εκ μέρους της κυβέρνησης, επαναφέρει στο πολιτικό προσκήνιο την αντιπαράθεση μεταξύ αναλογικότητας της αντιπροσώπευσης και «κυβερνησιμότητας».
Είναι, νομίζω, προφανές ότι η δημοκρατία -ως αξία- δεν μπαίνει στην ίδια ζυγαριά με τη δυνατότητα άσκησης χρηστής διοίκησης -αποτελεσματικότητα-, αλλά συνιστά απαρέγκλιτη προϋπόθεση για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή της δεύτερης.

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 21:41

Παίρνουν πίσω τα δώρα που έδωσαν σε εργαζόμενους!

Γράφτηκε από τον

Του Κώστα Πινέλη.

 

Πληθαίνουν και φέτος οι καταγγελίες ότι εργοδότες , ξεπερνώντας κάθε όριο, παίρνουν πίσω το δώρο που κατέβαλλαν σε εργαζόμενους με απειλές, εκφοβισμό, εκβιασμούς κ.λ.π. πρόκειται για εργασιακό μεσαίωνα.

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018 23:10

Μέλι από την Κίνα

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

Η υπόθεση δεν είναι καινούργια. Κάθε χρόνο μάλιστα, με αφορμή τις εορτές και τα μελομακάρονα που καταναλώνουμε, όλο και κάποιο δημοσίευμα θα έρθει στο φως για να μας την θυμίσει. Μιλάμε για τις τεράστιες ποσότητες από μέλι Κίνας που κατακλύζουν τη Δύση και βεβαίως τη χώρα μας. Τη χώρα που δικαίως αγωνιά για την τυποποίηση και κατοχύρωση των προϊόντων της.

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018 20:33

Μαμ, κακά και, …νάνι…

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

Ο Κ.Χ. είχε ολοκληρώσει την ιατρική ζωή του. Σαράντα πέντε χρόνια γιατρός σε μικρή επαρχιακή πόλη, σαν το Κιλκίς, δεν είναι μικρό πράγμα! Χαμηλών τόνων άνθρωπος, το μόνο που κέρδισε, ήταν η συμπάθεια της κοινωνίας, που ζούσε. Κανέναν δεν έβλαψε και κανένας δεν είχε παράπονο από ενδεχόμενη ιατρική αβλεψία, ή αστοχία του. Ήρθε ο χρόνος και βγήκε στη σύνταξη. Πλησίαζε τα ογδόντα. Τον τελευταίο καιρό περνούσε τις μέρες του μεταξύ Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, όπου ΄ευτύχησε΄ να διαθέτει μικρό διαμέρισμα.

Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018 22:04

Χριστούγεννα

Γράφτηκε από τον

Του Δημήτρη Ιωαννίδη.

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα! Ο χριστιανικός κόσμος ετοιμάζεται να γιορτάσει για μια ακόμη φορά τον ερχομό του Ιησού, του Σωτήρα του κόσμου, της Ελπίδας της Χριστιανοσύνης και όλων των απανταχού ταπεινών και καταφρονεμένων. Όσο πλησιάζουν οι άγιες αυτές ημέρες τόσο πιο πολύ πλημμυρίζουν οι καρδιές μας με συναισθήματα που δημιουργούν η έλευση των άγιων ημερών. Συναισθήματα που έχουν ξεχωριστή σημασία για τον καθένα μας.