Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 10:22:54 μμ

Αρθρογραφία

- Κουμπαρούδ που υπηρετείς τώρα, με ρώτησε όταν με είδε, μετά την αποφοίτησή μου από τη σχολή της Χωροφυλακής, ο νουνός μου ο Παναγιώτης.
- Στο Μυλοχώρι του Κιλκίς του απάντησα.

Κυριακή, 04 Αυγούστου 2019 18:32

Αλήθεια κι αναλήθεια

Γράφτηκε από τον

Γράφει
ο Νίκος Κωνσταντινίδης.

Όσο μεγαλύτερα είναι τα φτερά της πεταλούδας, τόσο πιο εύκολα την παίρνει ο άνεμος. Το ίδιο και για τα ψεύδη. Όσο μεγαλύτερα είναι, τόσο πιο εύκολα τα σκορπά ο αέρας. Από την εποχή του Ηρακλή το σημαντικό στη ζωή δεν είναι ο δρόμος αλλά το σταυροδρόμι. Το ίδιο ισχύει και στην πολιτική. Το σημαντικό και γι' αυτήν είναι το σταυροδρόμι. Προς ποια κατεύθυνση θα στραφεί. Με ποιους πορευτεί και ποιους θα αφήσει...

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 20:02

Νίκος Κωνσταντινίδης : Υμνητές και Υβριστές

Γράφτηκε από τον

Ο Οιδίποδας όταν έμαθε το κακό που έκανε στους γονείς του, (σκότωσε τον πατέρα του Λάιο και παντρεύτηκε τη μητέρα του Ιοκάστη), χωρίς να το ήξερε, έβγαλε τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια.

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 09:49

Νίκος Κωνσταντινίδης : Ο λαός και ο σανός

Γράφτηκε από τον

Η λέξη λαός παραπέμπει στην αρχαία λέξη "λας" που σημαίνει πέτρα. Ό,τι το πιο σημαντικό στη γη έχει κτιστεί πάνω σε βράχο. Στο βράχο που ύμνησε πολύ η ελληνική ποίηση. Να θυμηθούμε τα "άνθη της πέτρας" του Σεφέρη,

Το θέμα της κατάργησης του ασύλου αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και βρίσκεται, πλέον, σε ημερήσια διάταξη στο προσκήνιο.

Η Τουρκία σκόρπισε τον όλεθρο και τον θάνατο στην Κύπρο και συνεχίζει να κατέχει παράνομα για 44 χρόνια το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και το μεγαλύτερο τμήμα της ακτογραμμής της.

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 00:56

Νίκος Κωνσταντινίδης:Το άσυλο

Γράφτηκε από τον

Το «άσυλο» ιστορικά δεν είναι θέμα νομικό αλλά κοινωνικό και πολιτισμικό. Στο έργο του «Ικέτιδες» ο Αισχύλος γράφει για τις καταδιωκόμενες Δαναϊδες που παρακάλεσαν το βασιλιά του Άργους,

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 14:53

Δεν έμαθαν τίποτα, δεν ξέχασαν τίποτα...

Γράφτηκε από τον

Υπογράφουν οι:
Γεωργίου Κ. Άρτεμις, Δικηγόρος, Γλωσσολόγος Ε.Κ.Π.Α.

Αν και πέρασαν δύο μήνες περίπου, από τότε που το συγκεκριμένο θέμα ήταν στην επικαιρότητα οι "Ειδήσεις" το φιλοξενούν,

Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 16:42

Βλάσης Αγτζίδης : Για την επόμενη μέρα

Γράφτηκε από τον

Οι εθνικές εκλογές ανέδειξαν τη Ν.Δ. νικήτρια, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρή αριστερή αντιπολίτευση για την επόμενη μέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να συγκρατήσει το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του 2015 με ένα ποσοστό που πλησίαζε το 32%.