Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, 11:26:23 πμ

Αρθρογραφία

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 22:20

Φτάνει πια

Γράφτηκε από τον

Του Νίκου Σιάνα.

Την ώρα που στρατός, αστυνομία, άπαντες οι ακρίτες του Έβρου και οι ναυτικές δυνάμεις της πατρίδας μας καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες έτσι ώστε να αποτραπεί μια εισβολή προσφύγων και λαθρομεταναστών στην χώρα μας – μια εισβολή που οργάνωσε και καθοδηγεί το καθεστώς του Ερτογάν – την ώρα που ο κορονοϊός δοκιμάζει τα νεύρα όλων μας, οι γνωστές – άγνωστες τσογλανοπαρέες με τις κοκκούλες επέλαξαν να κάνουν αυτό που ατιμώρητα κάνουν εδώ και χρόνια.

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 11:49

Το μεγαλείο και ο τρόμος

Γράφτηκε από τον

Του Παναγιώτη Αδάμου.

Οι μέρες είναι δύσκολες. Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Κοντά στα άλλα, ας εμπνευστούμε και ας αντλήσουμε δύναμη από το παρελθόν μας, με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης.

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 22:17

Η σχολική βία και πως τη βλέπει η ελληνική κοινωνία

Γράφτηκε από τον

Του Δημήτρη Ιωαννίδη, Δασκάλου / τ.Σχολικού Συμβούλου.

Με την ευκαιρία της διακοπής των μαθημάτων στα σχολεία εξ αιτίας του κορονοϊού (KOVID-19), θέλαμε να ασχοληθούμε με το δυσάρεστο φαινόμενο της σχολικής βίας και «παρενόχλησης» (bulling) κυρίως αδύναμων μαθητών ή ακόμη χειρότερα μαθητών με διάφορα κινητικά ή μαθησιακά προβλήματα.

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 21:17

Δόξα και τιμή

Γράφτηκε από τον

Του Νίκου Σιάνα.

Το 2021 η πατρίδα μας και ο όπου γης ελληνισμός θα γιορτάσει τα διακόσια χρόνια του μεγάλου ξεσηκωμού, την επανάσταση του 1821. Για τον λόγο αυτό η ελληνική Πολιτεία έχει συγκροτήσει ειδική επιτροπή, η οποία θα οργανώσει εκδηλώσεις που θα αναδείξουν την σπουδαία αυτή επέτειο του Έθνους.

Του Γιώργου Φλωρίδη, πρώην Βουλευτή Κιλκίς - Υπουργού.

Κάποιοι, εδώ και καιρό, προειδοποιούν για τις ξεχωριστές προκλήσεις του πλανήτη μας.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 09:45

Φραγγίδης: Η λοίμωξη του κορονοϊού στην Ελλάδα

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Γιώργος Φραγγίδης, Μαιευτήρας -Γυναικολόγος, Βουλευτής Νομού Κιλκίς - Κίνημα Αλλαγής

Είναι μεγάλη η ανησυχία και ο πανικός που βιώνει η παγκόσμια κοινότητα εδώ και 2 μήνες και η χώρα μας τον τελευταίο καιρό.

Γράφει ο κ. Βασίλης Φλωρίδης είναι εισαγγελέας Εφετών. Άρθρο στο ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Γράφει ο Γιάννης Αλίρης, Δημοτικός Σύμβουλος Παιονίας. Αρκετοί συνδημότες μας παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας και το πλέον σύνηθες είναι να μας χαρακτηρίζουν πλέον ως «παιδική χαρά». Μόνο περήφανοι δεν μπορεί να είναι για την επιλογή κάποιων από εμάς να τους εκπροσωπούμε.
Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 18:17

Τι έχει συμβεί στην Ιταλία; #COVID-19

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Στέφανος Παραστατίδης, ιατρός, γραμματέας οργανωτικού ΚΙΝ.ΑΛ.

Όπως διαπιστώνετε από τον πίνακα, η περιοχή της Λομβαρδίας έχει 9.820 κρούσματα από το σύνολο των 14.955 κρουσμάτων στην Ιταλία. Οι θάνατοι είναι 890 στη Λομβαρδία από τους 1266 συνολικά.

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 16:40

Πάρθια βέλη

Γράφτηκε από τον
Γράφει και ιστορεί ο Σάββας Θ. Αθανασιάδης. Στις εννιά είχε ραντεβού στο νοσοκομείο. Εννιά παρά τέταρτο ήταν εκεί. Εννιά παρά δέκα, βγαίνει μία κυρία χαμογελαστή και ενημερώνει, όσους δεν πέρασαν από την γραμματεία, να πάνε να δηλωθούν στο ισόγειο.