Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018, 9:34:29 μμ

Αρθρογραφία

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 22:14

Π. Φλωρίδης: «…Μέσα οι βάσεις του θανάτου!»

Γράφτηκε από τον

Το τελευταία άρθρο του Πάνου Φλωρίδη στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ και στην ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς.

Πάντα μας είχε στην... αναμονή ο Πάνος. Τα κείμενά του έφθαναν στην εφημερίδα την ύστατη στιγμή. Τρίτη πρωί, λίγο πριν κλείσει η εφημερίδα, το τηλεφώνημά του:

- "Κώστα, προλαβαίνω να στείλω το άρθρο;".

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 22:08

Τηλεοπτική κατρακύλα

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

Το κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση, δηλώνει πως προβαίνει σε εμπάργκο εμφανίσεων σε ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας. Πριν περάσουν δύο μήνες, η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνει πως απαγορεύει στην κρατική τηλεόραση να καλύπτει τις δραστηριότητές της. Οι τεχνικοί της κρατικής τηλεόρασης, ανταπαντούν σε ύφος συνιδιοκτήτη, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαιτεί να καλύπτονται τηλεοπτικά όλες οι εμφανίσεις του και να δίνονται δωρεάν στα ιδιωτικά κανάλια. Είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα, και προπαντός, “μένουμε Ευρώπη”!

Του Δημήτρη (Μήτου) Ιωαννίδη.

 

Στις συζητήσεις μας στα διάφορα «φόρα», (καφενεία δηλαδή), σε μια ομάδα φίλων συνταξιούχων κυριαρχεί πάντα η επικαιρότητα και ιδιαίτερα η πολιτική επικαιρότητα. Έτσι, δεν αφήνουμε τίποτα ασχολίαστο που πέφτει στο τραπέζι.

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 20:03

Τα ‘πούτζας’ της γραίας… Ε, ρε μάνα, με τ’ αντζία σ’

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου  Αμανατίδη.

Ο ‘Βιντέλης’ (γνωστό παρεφθαρμένο παρωνύμιο καλού πατριώτη και κοινωνικού χωριανού από μεγάλο καυκάσικο χωριό), ήταν πάντα εύχαρις και καλοπροαίρετος απέναντί μου, με τα καλά ποντιακά του. Είτε στο ιατρείο, όταν με επισκεπτόταν, είτε όταν συναντιόμασταν έξω στην πόλη ή και το χωριό, πάντα είχε την περιπαικτική διάθεση να διακωμωδήσει τρέχοντα κοινωνικά περιστατικά, πάντα στην καυκάσικη ποντιακή!

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 23:03

Υποψήφιοι…αντιδήμαρχοι

Γράφτηκε από τον

Του Πάνου Φλωρίδη.

Κύριε διευθυντά,
Διατρεχόμενος από εθνικό ρίγος ανέγνωσα το διάγγελμα του αγαπητού Σούλη Καζαντζίδη, με το οποίο πληροφόρησε τον Κιλκισιώτικο λαό ότι θέτει εαυτόν στην υπηρεσία του για ένα καλύτερο Αύριο του τόπου. Λίγη δόση ρίγους ακόμη και θα στεκόμουν σε στάση προσοχής!

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 22:21

Κυνηγώντας τον Ούγγρο

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη. 

Το Ευρωκοινοβούλιο την Τετάρτη, αποφάσισε να ενεργοποιήσει το άρθρο 7 της Συνθήκης της Ε.Ε. εναντίον της Ουγγαρίας, για παραβίαση των ιδρυτικών αξιών της Ένωσης. Αφορμή για την κίνηση αυτή υπήρξε η πολιτική συμπεριφορά της ουγγρικής κυβέρνησης (κλείσιμο πανεπιστημίου, απαγόρευση απεργιών, φυλακίσεις δημοσιογράφων, διακρίσεις κατά των γυναικών, αντισημιτισμός) με ηχηρότερες ωστόσο τις αποφάσεις της που αφορούν το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 23:20

Ομ' κεφάλι μωρού…

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

 

Βρίσκομαι πάντα στην Τέρπυλλο, ως αγροτικός ιατρός. Γιατρός για όλες κατ’ αρχήν ιατρικές και παραϊατρικές δουλειές, όταν δεν υπάρχει νοσοκόμος! Το απαιτεί και ο κόσμος. Ό,τι έχει σχέση με το σώμα και τις λειτουργίες του είναι δουλειά του γιατρού, στον οποίο καταφεύγουν σε κάθε ενόχληση και η ανάσα του γιατρού εγγυάται στο χωριό ασφάλεια σιγουριά!

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 21:23

Το Κιλκίς οργίζεται πλέον

Γράφτηκε από τον

Του Πάνου Φλωρίδη.

 

Κύριε διευθυντά,
Έχει καθιερωθεί πλέον ως έθιμο, κάθε τρεις και λίγο να ξεσπάει ένας δημόσιος καυγάς μεταξύ της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κιλκίς και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων στο Ίδρυμα.

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 22:05

Κιλκίς - Ταξίδι στο παρελθόν

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Ιωσηφίδης Μάκης, Δάσκαλος.

Κάθομαι στην πολυθρόνα στο μπαλκόνι του σπιτιού μου και προσπαθώ να συγκεντρωθώ στην εφημερίδα μου. Μάταια. Το μυαλό μου ταξιδεύει στο παρελθόν. Πώς πέρασαν τα χρόνια... Διορίστηκα δάσκαλος στο Κιλκίς, εικοσιτετράχρονο παλικαράκι το 1978.

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 23:31

"Προγράμματα Θεσσαλονίκης"

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

 

Τον Σεπτέμβριο του 2014 απ' τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας είχε εξαγγείλει το περίφημο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο υποτίθεται πως θα εφάρμοζε ως κυβερνητικό πρόγραμμα “ανεξάρτητα απ' την κατάληξη της διαπραγμάτευσης”.