Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 1:41:21 μμ

Αρθρογραφία

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 23:27

Τι θέλω να ακούσω (και να δω) από έναν υποψήφιο δήμαρχο

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Θωμάς Χρ. Μαρκόπουλος*.

 

Οι εβδομάδες πέρανε, αμείλικτα. Οι γιορτές ήρθαν και σιγά – σιγά το ομιχλώδες τοπίο κάπως αρχίζει και ξεκαθαρίζει περί τις δημαρχιακές υποψηφιότητες στον δήμο μας. Φόβοι, που από καιρό είχα εκφράσει δημόσια σε ηλεκτρονική εφημερίδα της πόλης μας, μα και σε συγκεκριμένο κομματικό όργανο, αρχίζουν και γίνονται πραγματικότητα.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 21:18

Βαθιά πολιτική αλλαγή και όχι εναλλαγή

Γράφτηκε από τον

Του Γιώργου Φλωρίδη*.

Ο δυτικός κόσμος, με σημείο καμπής την τελευταία μεγάλη κρίση του 2008, έχει μπει σ’ έναν παρατεταμένο κοινωνικό και πολιτικό αναβρασμό, με απροσδιόριστες συνέπειες και με αμφίβολη εξέλιξη σε βάθος χρόνου. Η εκλογή Τραμπ, το Brexit, η πολιτική και κυβερνητική άνοδος ενός πολύπλευρου λαϊκισμού σε διάφορα σημεία του δυτικού κόσμου, η ιταλική κρίση και, πρόσφατα, τα Κίτρινα Γιλέκα στη Γαλλία είναι μόνον οι ορατές κορυφές της αυξανόμενης πίεσης στο εσωτερικό των δυτικών κοινωνιών.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 21:17

Το πνεύμα των Χριστουγέννων

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

 

Τώρα, περιμένετε αγαπητοί αναγνώστες να προσπαθήσω να σας αναλύσω το πνεύμα των Χριστουγέννων με τις γνωστές βαρύγδουπες και κούφιες αντάμα λέξεις όπως αυτές στις ευχές των πολιτικών τούτες τις μέρες; Αμ δε… Περιμένετε να σας μιλήσω για σπήλαια, φάτνες, μάγους και βοσκούς; Όχι βέβαια…Περιμένετε να περιγράψω τον ‘’χριστουγεννιάτικο διάκοσμο’’ των πόλεων με τα πλαστικά λαμπιόνια που αναβοσβήνουν; Όοοοοχι… Αντ’ αυτών αποφάσισα να σας παραθέσω μια απλή ιστοριούλα που δημιούργησε η φαντασία μου. Τώρα αν ταιριάζει με το πνεύμα των Χριστουγέννων, εσείς θα το κρίνετε. Πάμε λοιπόν.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 06:40

Λαγοί με πετραχήλια...

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Παναγίτσα Μιχαηλού.

 

Έτσι που λέτε!.. ενώ καλά καλά δεν μπήκαμε ακόμα επισήμως σε προεκλογική τροχιά οι υποψηφιότητες άρχισαν να παρελαύνουνε από τα social media... Ήδη παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα προσώπων. Πόζες.. χειραψίες.. κι υποσχέσεις να αιωρούνται για αέρα ανανέωσης σε θεσμούς σαν αυτό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ήδη ο σχεδιασμός της κεντρικής πολιτικής σκηνής.. εδώ και κάτι δεκαετίες.. υποβίβασε σε γκάλοπ που μετρά την υπάρχουσα κομματική δύναμη μέσω των ποσοστών που θα φέρουν οι προτεινόμενοί τους εκπρόσωποι.

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 23:56

Γιατί δεν επέλεξαν τους κυκλικούς κόμβους;

Γράφτηκε από τον

Θα έπρεπε μέρες που είναι να επικοινωνούμε μόνο για ευχές και όχι για αρνητικές διαπιστώσεις. Όμως βλέποντας αυτό το υπέροχο έργο των δρόμων Κιλκίς-κόμβος Μαυρονερίου που μετά από μια δεκαετία επιτέλους ολοκληρώθηκε, δεν μπορώ να μην καυτηριάσω την τοποθέτηση φαναριών σε τρία σημεία αυτού του δρόμου.

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 21:32

Η κοινωνία ζητά απτές αποδείξεις

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

Η ρύθμιση για την μη περικοπή των συντάξεων, πέρασε απ' τη Βουλή με αξιοζήλευτη ομοφωνία μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Οι συνταξιούχοι που έμαθαν να απαισιοδοξούν και να περιμένουν το χειρότερο, εκπλήσσονται ευχάριστα. Τι λένε όμως οι υπόλοιποι πολίτες; Υπάρχουνε πολίτες που θα έπρεπε να δυσαρεστηθούν από τη ρύθμιση;

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 15:49

Ζητούνται ηγεσίες ελληνικά γαλουχημένες

Γράφτηκε από τον

Του Αιμίλιου Σαββίδη.

Γυρίζοντας πίσω το ρολόι του χρόνου νοσταλγείς την γνώση και τις αρετές όλων αυτών που στόλισαν με φωτοστέφανο τα ιδεώδη του Ελληνισμού.
Αναζητάς την φιλοπατρία, την πίστη στο Θεό και τους θεσμούς της οικογένειας.

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 22:26

Ντόροθυ (Δωροθέα) από Μουζντερέκ (Μελισσουργειό) β’ μέρος

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

(Σύνδεση με το προηγούμενο: Στο Κιλκίς βρίσκεται το καλοκαίρι του 1984 ζεύγος Αμερικανών για αναζήτηση του πατρογονικού χωριού Μουζντερέκ. Με αφορμή μιας ιατρικής επίσκεψης του Αν. Αμανατίδη, εξακριβώνεται ότι το αναζητούμενο χωριό είναι το Μελισσουργειό, χωριό του γιατρού. Ο Τάσος Αμανατίδης αναλαμβάνει την περιήγησή τους…).

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 21:29

Οι ξεχασμένοι Έλληνες …θυσιαζόμενοι Βορειοηπειρώτες

Γράφτηκε από τον

Του Νίκου Σιάνα.

Δυστυχώς ο φετινός εορτασμός της 28ης Οκτώβριου επισκιάστηκε από την δολοφονία του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου. Τι ακριβώς συνέβη μέχρι στιγμής δεν το μάθαμε και μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ, εκείνο που είναι βέβαιο είναι πως, αν η αλβανική αστυνομία ήθελε, είχε την δυνατότητα να τον συλλάβει, όμως επέλεξαν να τον σκοτώσουν.

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 22:39

Μαρσάροντας για προσλήψεις...

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

Μία από τις πλέον τρανταχτές κινήσεις αντιμετώπισης όσων κατήγγειλαν τα δύο πρώτα Μνημόνια, ήταν η δυσφήμιση του Προκόπη Παυλόπουλου. Ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρότι ως βουλευτής ακολουθούσε την γραμμή του κόμματός του, με συστηματική αρθρογραφία είχε τεκμηριώσει την αντισυνταγματικότητα των καταστροφικών Μνημονίων. Έτσι, στις 5 Ιουλίου του 2013, η εφημερίδα “Τα Νέα” ανακοίνωνε τρανταχτά πως επί υπουργίας Παυλόπουλου, στο Δημόσιο είχαν προσληφθεί 865.000 άτομα.