Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 4:18:57 πμ

Αρθρογραφία

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018 23:42

Τα Σκόπια, η ΑΟΖ μας και τα ψάρια...

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη. 

Τις τελευταίες ημέρες, μετά τη συμφωνία με τα Σκόπια, μια νέα φήμη άρχισε να διασπείρεται στην ταλαίπωρη αυτή κοινωνία: Πως η κυβέρνηση με το άρθρο 13 της συμφωνίας, παραχωρεί τμήμα της ΑΟΖ στα Σκόπια. Την ίδια έντονη ανησυχία είδαμε να εκφράζει προ ημερών και ένας αρθρογράφος των “Ειδήσεων”. Αξίζει να εξετάσουμε τη νέα αυτή φήμη.

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

Η οικονομική πλευρά μιας ιατρικής επίσκεψης, η αμοιβή του ιατρού δηλαδή, πάντα ήταν από τα σοβαρά που απασχολούσαν τόσο τον ασθενή, όσο και τον ιατρό! Μέχρις εδώ, τίποτε το επιλήψιμο.
Ο δε κόσμος του Κιλκίς από παράδοση φτωχός και κατ’ αναλογία, καθώς είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από μέσα, και οι ιατροί του τόπου ήταν και είναι μετρίων εισοδημάτων.

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 19:25

Ναούμης: Ανοιχτή Ερώτηση προς βουλευτές

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Παρακολούθησα την πρώτη ημέρα από την συζήτηση που γίνεται στην βουλή με θέμα την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, που προκλήθηκε με αφορμή την επικείμενη συμφωνία με το ...ακατανόμαστο γειτονικό μας κράτος.

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 22:47

Μπροστά στο δίλημμα

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

 

Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και των Σκοπίων, ανακοίνωσαν πως προσφέρουν στους λαούς τους μια ιστορική συμφωνία για τον τερματισμό της διένεξης μεταξύ των δύο χωρών. Η ελληνική κοινή γνώμη παγώνει στο άκουσμα πως η Ελλάδα με την υπογραφή της, δίνει το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να αποκαλούνται Μακεδόνες, έστω και με κάποιους επίσημους συνταγματικούς προσδιορισμούς. Με εξαίρεση εκείνους που δεν ήθελαν καμία συμφωνία σύνθετης ονομασίας, και εκείνους που θα προσυπέγραφαν την οποιαδήποτε συμφωνία, η μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης προβληματίζεται. Σ' αυτήν θα απευθυνθούμε για μία ακόμα φορά.

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

 

Το Κιλκίς στις αρχές του περασμένου αιώνα βρέθηκε στο επίκεντρο των εθνικών διεκδικήσεων βαλκάνιων λαών. Η γειτονία με την Θεσσαλονίκη και το Αιγαίο, καθιστούσε το έδαφός του πεδίο και γέφυρα διεκδίκησης.

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 20:44

Φραγγίδης: Προβληματική η συμφωνία με την ΠΓΔΜ

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Γιώργος Φραγγίδης, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μέλος ΚΠΕ Κινήματος Αλλαγής.

 

Τις μέρες αυτές συζητιέται έντονα από όλους τους Έλληνες το σχέδιο συμφωνίας του εθνικού θέματος σε σχέση με το κράτος των Σκοπίων.
Ενός θέματος με τεράστια σημασία που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χειρίστηκε εν κρυπτώ, με τακτικισμούς και με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στους εντός της Ελλάδας πολιτικούς αντιπάλους.

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 19:40

Το διχτάκι του Μπάσκετ

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

Πολλές μνήμες ανέσυρε η χθεσινή μπασκετική συνάντηση παλαιμάχων παικτών, από καταβολής του ΓΑΣ Κιλκίς (1980 και όλης της δεκαετίας, Γιάννης Νικολαΐδης – ο Τσίτσιος, ο Γιώργος Στεφούδης, ο Γιάννης Καντίδης, ο Σταύρος Μαντζανάκης, ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, οι αδελφοί Θεογιάννη, ο Γιάννης Σαμολαδάς, οι αδελφοί Παυλίδη, ο κόουτς Γιάννης Νικολαϊδης και λοιποί μέχρι και παίδες του ’90 Δέδας…) με μια αντίστοιχη αντιπροσωπευτική της Θεσσαλονίκης της χρυσής εποχής (Κακιούσης, Γιαννουζάκος, Παπαγεωργίου και λοιποί).

Του Θεόδωρου Βαφειάδη, ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Κιλκίς.

Στις 27 Μαρτίου 2018 σε μια εκδήλωση με λίγους εκλεκτούς, εγκαινιάστηκε τελικά το νέο κτίριο του τμήματος ΤΕΙ «Σχεδιασμού καιΤεχνολογίας Ένδυσης» με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Έρευναςκαι Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου, του Υφυπουργού Εξωτερικών Γ.Αμανατίδη και του συνόλου της Διοίκησης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς ομως την παρουσία κανενός βουλευτή του νομού μας!

Το Σκοπιανό δεν θα πάψει να αποτελεί μαχαιριά στα υπογάστρια της εθνικής μας πορείας, εκτός κι αν η φιλάνθρωπη πρόνοια του Θεού, με το κλάμα και το αίμα τόσων ηρώων, αποτρέψει τα χειρότερα από μας τους ασυλλόγιστους κληρονόμους της εκκλησιαστικής μας πορείας (ως συνιστώσας της εθνικής μας κοινωνικής πορείας).

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018 12:13

Η Ρωσία των γονέων μου και η Ρωσία του Σήμερα

Γράφτηκε από τον

ΜΕΡΟΣ Γ΄
Από τις διηγήσεις των γονέων μου-ιδιαίτερα της μητέρας μου –ήξερα ότι οι στέψεις των αυτοκρατόρων και των βασιλέων, των τσάρων γίνονταν στη Μόσχα στην εκκλησία των αγίων.. Δεν ξέρω από πού το ήξεραν ή που το διάβασαν, αλλά, είναι αλήθεια, γιατί σήμερα το διαπίστωσα προσωπικά από την ξεναγό μας στη Μόσχα. Είχα γράψει και στο πρώτο μέρος της παρουσίας μου για τη Ρωσία ότι οι γνώσεις, οι εμπειρίες και οι παραστάσεις γύρω από την αχανή χώρα ήταν ελάχιστες και περιορίζονταν σε μερικές διαπιστώσεις που αναφέρονταν στη σχολική και την εφηβική τους ζωή.