Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, 1:01:20 μμ

Αρθρογραφία

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 20:40

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)

Γράφτηκε από τον

Του Δημήτρη Ιωαννίδη.

ΜΚΟ: Χαρακτηρισμός Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού. Ένας νομικά συγκροτημένος οργανισμός που δημιουργείται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα και λειτουργεί ανεξάρτητα από κάθε Κυβέρνηση.

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 20:43

Μπαμπά, θα γίνεις παππούς

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

‘’Ερχόμαστε από μία σκοτεινή άβυσσο (μήτρα). Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο (τάφος). Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε ζωή’’ (Νίκος Καζαντζάκης ‘’Ασκητική’’).

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 22:58

Της προσφυγιάς

Γράφτηκε από τον

 Του Στέφανου Παραστατιδη.

Ο ασθενής, ηλικίας 70 και βάλε, προσέρχεται με καροτσάκι στα επείγοντα, συνοδεία υιού, συριακής καταγωγής. Μία εμπύρετη λοίμωξη αναπνευστικού είχα να αντιμετωπίσω, μα ρωτώ για την αναπηρία απευθυνόμενος στον γιο, αν είναι πρόσφατη 'δηλαδή' -και κείνος, σε σπαστά αγγλικά, μού λέει πως είναι έτσι από καιρό.

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 22:53

Διαχείριση αρνητικών συμπεριφορών

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Βίκυ Καλφοπούλου, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος, Δημητράκου 21 Α Κιλκίς, τηλ. 2341028087, facebook: Βικυ Καλφοπούλου.

Εκφράσεις όπως “δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα με τον θυμό του παιδιού μου”, ή “δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τα ξεσπάσματα του” ή “δεν αντέχω την γκρίνια του” είναι λόγια που πολλοί γονείς φέρνουν μέσα στις συνεδρίες μας.

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 22:27

Το δασάκι του Νοσοκομείου Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Γενικό νοσοκομείο Κιλκίς. Μακάρι να υπάρχει Κιλκισιώτης που δεν το επισκέφτηκε, είτε σαν ασθενής, είτε σαν απλός επισκέπτης. Εκεί βρίσκουμε τη φροντίδα στα ιατρικά μας προβλήματα, εκεί μας φροντίζει, με αυτοθυσία μπορώ να πω, χρόνια τώρα, το προσωπικό, παρά τη γρίνια μας. Σίγουρα θέλουμε και θα μπορούσε να έχει καλύτερες υπηρεσίες, ίσως βέβαια με κάποιες επιπλέον προϋποθέσεις.

Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 21:31

Μάριος Χλαπαχλούπας ο....Ξεραόλας

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

Ποδοσφαιρικός αγώνας στην τηλεόραση και στην καφετερία χαμός.
-Καλά ρε, αλλαγή ήταν αυτή που έκανε ο Φερέιρα; Έβγαλε τον Μπίσεσβαρ κι έβαλε τον Πέλκα; Εγώ θα έβγαζα τον Λημνιό και θα έβαζα τον Ζαμπά. Αλλά τέτοιος άσχετος είναι.

Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 22:10

Τα 2.500 χρόνια (Α' μέρος)

Γράφτηκε από τον

Του Παναγιώτη Αδάμου.

Φέτος κλείνουν 2.500 χρόνια από τη μεγάλη εκστρατεία του Ξέρξη εναντίον της Ελλάδας το 480 π.Χ., τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 20:43

Νοσοκομείο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Του Νίκου Σιάνα.

Για το Νοσοκομείο Κιλκίς κατά καιρούς έχουν γραφεί και ειπωθεί από αρμόδιους και αναρμόδιους ουκ ολίγα. Δυστυχώς η κατάστασή του παραμένει όπως τη γνωρίζουμε εδώ και μπολλά χρόνια. Κακή έως κάκιστη.

Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 18:59

Η Καθαρότητα

Γράφτηκε από τον

Με αφορμή την εμπειρία της παρουσίας μου στο Δήμο Κιλκίς με οκτάμηνη απασχόληση, γεννήθηκαν πολλές και διάφορες σκέψεις στο μυαλό μου, τις οποίες θέλησα μέσα από αυτό το κείμενο να «ξεφορτωθώ».

Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 23:11

Ούτε χορεύτρια ούτε βουλεύτρια, αλλά Άνθρωπος

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Δάσκαλος - συγγραφέας.

Σκοπός μας στον διάλογο δεν είναι να σώσουμε τη γνώμη μας, αλλά να αναζητήσουμε την αλήθεια. Αυτή είναι άλλωστε και η ετυμολογική ερμηνεία του ρήματος συζητώ: ζητώ από κοινού την αλήθεια. Την αλήθεια, που δεν είναι υπόθεση ατομική, αλλά συλλογική κατάκτηση δίχως τέλος.