Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018, 10:31:11 μμ

Αρθρογραφία

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 22:24

Στην καταστροφή και τον θρήνο δεν χρειάζεται αντιπαράθεση

Γράφτηκε από τον

Του Δημήτρη (Μήτου) Ιωαννίδη, τ. Συντονιστή Σχολικών Συμβούλων ΠΕ.

Και όμως, το έπραξαν και αυτό οι πολιτικοί μας! Η μεν Κυβέρνηση με την προσπάθεια συγκάλυψης, όπως λέγεται, η δε Αντιπολίτευση ( ΝΔ ) με την ευκαιρία εκμετάλλευσης. Η Κυβέρνηση που είχε την ευθύνη Οργάνωσης της όλης προσπάθειας αντιμετώπισης και κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαινόταν σε Κινέτα, Βουτζά και Μάτι υποτίμησε απ ότι φαίνεται τα γεγονότα και αντί να επιδοθεί στην προσπάθεια αντιμετώπισής της, επιδόθηκε σε επικοινωνιακά παιχνίδια-το φαϊ τους –και καθησυχάζοντας τον κόσμο ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Και, αν αληθεύουν οι φήμες ότι στη διάρκεια της συνέντευξης του Πρωθυπουργού υπήρχαν ήδη νεκροί, τότε σίγουρα, κάποιοι παραπλάνησαν τον κ. Τσίπρα και αντιμετώπισε με τη σιγουριά του ανθρώπου που τα ελέγχει όλα.

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 12:45

Η ελπίδα της απόγνωσης

Γράφτηκε από τον

Το κλάμα της αγιάτρευτης οδύνης μας, όσο περνούν οι μέρες, θα γίνεται όλο και πιο βουβό, κι όμως ασίγαστο θα καίει τα σωθικά μας. Στο περίτρομο βλέμμα της συντριμμένης σε  εκατοντάδες και χιλιάδες κομμάτια καρδιάς μας μια εικόνα φρίκης, δίκοπο μαχαίρι στο ανελέητο έργο της.

Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018 22:03

Ανδρέα Μακρίδη: Η δύστυχη "Παλλαϊκή Άμυνα"

Γράφτηκε από τον

Τα νέα αποκαΐδια μας στην Κινέτα, το Μάτι και τη Ραφήνα, αλλά και ο νέος χορός για τις “πολιτικές ευθύνες” που έχει ήδη ξεκινήσει, μας θυμίζει το παλιό νομοσχέδιο για την Παλλαϊκή Άμυνα που βούλιαξε στα ρηχά.

Η ενασχόληση μου με τα καθήκοντα του προέδρου της Ε.Α.Ε.Α. ν. Κιλκίς, εκ μέρους των 7.432 αδικοχαμένων νεκρών μας, με υποχρεώνει να απαντήσω στον κ. Σ. Χρυσάφη, για τις κάποιες λεκτικές και φωτογραφικές ακροβασίες. Δεν πρέπει να πειραματίζεται κανείς με την ανοχή του αναγνωστικού κοινού.

Τον Οκτώβριο του 1967, χρονιά, που υπηρετούσα από τον Ιούλιο τη στρατιωτική μου θητεία, ως οπλίτης ιατρός, πήρα την αρχική μετάθεση από το ΚΕΥ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υγειονομικού), που λειτουργούσε τότε στη Χίο, στη 194 Μοίρα Πυραύλων στην Αργυρούπολη του Κιλκίς, όπως είπα και αλλού.

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 00:33

Ανδρέα Μακρίδη : Η φίλη και αδελφή Ρωσία

Γράφτηκε από τον

Η Ελλάδα απελαύνει δύο Ρώσους διπλωμάτες και άλλους δύο Ρώσους υπηκόους. Τα μέσα ενημέρωσης γεμίζουν με πληροφορίες για τις γιάφκες των “σλαβοπουτινιστών” που αγγίζουν ακόμα και την ελληνική κυβέρνηση: Η πρώην βουλευτής του Ποταμιού, Χρ. Ταχιάου, μας ενημερώνει μέσα απ' την ιστοσελίδα του Protagon, πως ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συναντήθηκε με πρώην επίτιμο πρόξενο της Ρωσίας στη χώρα μας, στην ταβέρνα “Στου Ντάνυ” έξω απ' την Αλεξανδρούπολη.

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 00:29

Μάκης Ιωσηφίδης :Η Βαρβάρα η χοντρέλω...

Γράφτηκε από τον

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης η Βαρβάρα. Στα είκοσι έξι της χρόνια που τα πέρασε όλα στη μικρή επαρχιακή πόλη που γεννήθηκε, δεν αντέχει άλλο. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Μόλις γύρισε στο σπίτι της από την καφετερία όπου δέχθηκε για μια ακόμη φορά το καθιερωμένο μπούλινγκ από την παρέα της. Αιτία τα κιλά της.
-Κάτι έχεις εσύ, της λέει η κυρα-Γεωργία η μάνα της. Για πες μου.

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Ορκωμοσία ιατρών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 12.7.1967. Διακρίνονται: Αναστάσιος Αμανατίδης (πάνω με κύκλο). Επίσης οι Κιλκισιώτες: Μαυρόπουλος Γεώργιος ακτινολόγος Θεσσαλονίκης, οι αείμνηστοι: Μαρία Σιδηροπούλου κάτω σειρά τέταρτη από αριστερά και Κώστας Ανδρέας παθολόγος Λάρισας. Ο Γεώργιος Σούρλας μπροστά και δεξιά του Αμανατίδη και ο καθηγητής Αναστάσιος Χρηστομάνος, κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής. Δίπλα του ο Διοικητής της Στρατιωτικής Ιατρικής Σχολής.

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 23:52

"Εθνότητα" στη συμφωνία με τα Σκόπια;

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

Η εικόνα δύο πολιτικών αρχηγών να ερίζουν για τη μετάφραση μιας λέξης στα αγγλικά, με τον πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί εν είδει λεξικού μια αστυνομική ταυτότητα στη Βουλή, μονάχα θλίψη μπορεί να προκαλεί. Όχι τόσο για την αντιδικία και τον τρόπο με τον οποίον ο Τσίπρας τεκμηρίωσε τη θέση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο για το γεγονός ότι ο μέσος Έλληνας, αγνοεί τις ίδιες τις έννοιες για τις οποίες καλείται να βγάλει συμπεράσματα.

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 23:18

Η αλήθεια λάμπει περισσότερο… στο σκοτάδι

Γράφτηκε από τον

Του Δημήτρη Παρίδη, Συντονιστή Κιλκίς του ΛΑ.Ο.Σ.

 

Αναμφισβήτητα δύο δεκαετίες τώρα , ο Ελληνικός λαός ζει στην ανασφάλεια, χωρίς ελπίδα, χωρίς όραμα, χωρίς αισιοδοξία. Έχει εισέλθει σε ένα μακρύ σκοτεινό τούνελ που όσο προχωρά χάνονται και οι τελευταίες ακτίνες φωτός. Το 2001 ο Σημίτης μας έβαλε στο ευρώ. Η ΝΔ ως αντιπολίτευση όχι μόνο δε γύρισε την πλάτη στο τότε ΠΑΣΟΚ, αλλά συναίνεσε σε μια συμφωνία εισόδου της χώρας μας σε ευρωπαϊκό νόμισμα ισχυρό για τις χώρες με ανεπτυγμένη βιομηχανία και καταστροφικό για τις χώρες όπως η Ελλάδα.