Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 1:36:41 μμ

Αρθρογραφία

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 21:44

Η Ιστορία και το Μέλλον καλούν την Νέα Δημοκρατία

Γράφτηκε από τον

Ένα άρθρο για την τραγική πραγματικότητα, χωρίς προσδοκίες ή απορρίψεις Ας διαβασθεί προσεκτικά για να μη υπάρξουν εύκολες απόψεις. Γράφθηκε εις ανύποπτο χρόνο (25.09.2017).

 

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει βαθειά παραταξιακή αναφορά και αφετηρία. Πηγές και ρίζες από πανανθρώπινες και ελληνικές φυσικές σταθερές της συγκροτημένης ζωής του ανθρώπου σε κοινωνίες και πολιτείες. Φέρει την πολιτισμική παρακαταθήκη του έθνους και τις θυσίες της Πατρίδος Θεμελιώθηκε ως παράταξη με σύστημα αρχών και αξιών ελευθερίας, δικαιοσύνης, και αγάπης.

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 21:54

Α, ρε φουκαρά Ανέστη

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Ιωσηφίδης Μάκης, Δάσκαλος.

 

Ανέστης Μαδεμτζόγλου
Μια ζωή στο μεροκάματο ο Ανέστης. Από φτωχή οικογένεια και από μικρός στη βιοπάλη. Αγάπαγε τα γράμματα αλλά τα παράτησε στην Γ’ γυμνασίου επειδή έπρεπε να βοηθήσει την οικογένεια.

Γράφει ο Δημήτρης Αγαθόπουλος. ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ- ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΘΝΟΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ.

Είναι γνωστό ότι το διήμερο 13 και 14 Οκτώβρη πραγματοποιείται στο Κιλκίς ένα από τα συνέδρια της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας, σε συνεργασία με τον Βοτανικό Κήπο και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κιλκίς. Η πρόταση είχε πέσει στο τραπέζι πριν από μερικά χρόνια από την τότε διοίκηση του Φαρμ. Συλ. Κιλκίς και με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχόμαστε την πραγματοποίηση αυτού του συνεδρίου στον τόπο μας.

Του Νίκου Σαχπεκίδη, Δρ. Καρδιοχειρουργικής.

 

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που διέρρευσαν από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στο σκοπιανό ζήτημα. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα στο φύλλο της 2ας Οκτωβρίου παραθέτει εκτενή αποσπάσματα  από πρακτικά δύο συμβουλίων αρχηγών της ΠΓΔΜ υπό τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, με ορίζοντα τη συμφωνία των Πρεσπών, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 27 Ιανουαρίου και στις 19 Μαΐου 2018.

Γράφει ο Τάσος Γιοβανούδης.

 

Μασάλια. Όταν ρωτούσαν τις γυναίκες που καθόντουσαν στις παρέες της γειτονιάς τα βράδια, τί κάνετε, απαντούσαν, «μασαλεύουμε».
Τί λέτε εσείς σε κείνο το τραπέζι, ρωτούσε ο επισκέπτης του καφενείου, «μασάλια» απαντούσαν, οι παππούδες.
Ελάτε στο σπίτι το βράδυ, να «μασαλέψουμε» λίγο, ήταν η πρόσκληση για συνάντηση.

Οπως και κάθε χρόνο στις 3 Οκτωβρίου εορτάζεται από την Εκκλησία μας η μνήμη του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.
Ο Αγιος Διονύσιος πέραν από Πολιούχος των Αθηνών αποτελεί και Προστάτη των Λειτουργών της Θέμιδος, Δικαστικών και όλων των υπηρετών του Δικαστικού Σώματος γενικότερα.

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 21:34

Ποντίων παρανοήσεις και …ελληνικούρες

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

 

Θα περάσεις από τον …Πάγκο
Μπήκε στο ιατρείο στο επί της οδού Γ. Καπέτα 14, εκείνο με τις πολλές σκάλες, ζωσμένη από τον πόνο, υποβασταζόμενη από τον υπομονετικό Πόντιο σύζυγο. Το ζευγάρι γνωστό μου από παλιά, δεν με άλλαζε με τίποτε με άλλο γιατρό, όλων των ειδικοτήτων! Ή τουλάχιστον περνούσε, όταν είχε ιατρικό πρόβλημα και από εμένα.

Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 23:20

Να έχεις ή να είσαι;*

Γράφτηκε από τον

Του Μάκη Ιωσηφίδη, Δάσκαλου.

 

Ήταν ένα αυγουστιάτικο βράδυ του 1939 λίγο πριν τον πόλεμο που συνελήφθη ως έμβρυο ο Άλκης στο μικρό ορεινό χωριό της Μακεδονίας. Δύσκολη η ζωή στο χωριό. Πολυμελής η οικογένεια, πολλά τα στόματα και δουλειά στα κατσίκια από τα μικράτα του. Όνειρό του να σπουδάσει για να ξεφύγει από τον καθημερινό εφιάλτη.

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 20:05

Τι θα ήθελα ν’ ακούσω

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

Κύριε διευθυντή…
Στα ‘Παρασκηνιακά’ της Πρωινής 21.9.2018 σχολιάστηκε με υπονοούμενο από τον συντάκτη της στήλης, ότι δεν άρεσαν και πολύ του Αμανατίδη οι εισηγήσεις της πρώτης εκδήλωσης για τα 100 χρόνια από την λήξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου (Μεγάλου Πολέμου), για να καταλήξει στο …Αναμένουμε… προφανώς περιμένει διευκρινίσεις.

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 19:27

Η βία του διπλανού

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

Τρία φριχτά βίντεο από το κέντρο της Αθήνας, παρελαύνουν στα δελτία ειδήσεων και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνοντας μια κοινωνία βουτηγμένη στο μίσος.

Στο πρώτο βίντεο εμφανίζεται ένας ναρκομανής, που αδυνατεί να κρατήσει το σώμα του όρθιο. Είναι εγκλωβισμένος σε ένα κοσμηματοπωλείο που έχει πόρτα που κλείνει αυτόματα. Ο ιδιοκτήτης και ένας φίλος του σπάνε την βιτρίνα – και όταν εκείνος προσπαθεί να βγει έξω μπουσουλώντας στο έδαφος, τον κλωτσάνε επανειλημμένα στο κεφάλι.