Σάββατο, 25 Μαΐου 2019, 8:09:02 πμ

Αρθρογραφία

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 20:42

Ο μακεδονομάχος κ. Τζιτζικώστας

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

 

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σκόρπισε ρίγη ενθουσιασμού στους οπαδούς του με τη δήλωση πως “καμία πινακίδα στους δρόμους αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν πρόκειται να αλλάξει. Όσο είμαι Περιφερειάρχης οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια”. Το μήνυμα που καλούνται να εισπράξουν οι πολίτες, δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαφές: Εάν δεν θέλουνε να δουν τις λέξεις “Βόρεια Μακεδονία” σε πινακίδα των δρόμων τους, θα πρέπει να ψηφίσουν Απόστολο Τζιτζικώστα.

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

 

Είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε την παραμονή της εορτής των δέκα πέντε Μαρτύρων 1998, τελευταίο χρόνο της δημαρχιακής μας θητείας, τον νεοεκλεγέντα αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Πάνω από δύο χιλιάδες κόσμος, πιστοί και όχι μόνο, έσπευσαν να παρευρεθούν, έστω και κάτω από την ψιλή βροχή του ψυχρού εκείνου απογεύματος!

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019 19:27

Να είσαι ή να μην είσαι τέλεια;

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Βίκυ Καλφοπούλου, Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος, Δημητράκου 21 Α Κιλκίς, τηλ. 2341028087, facebook: Βίκυ Καλφοπούλου.

 

Να είσαι ή να μην είσαι τέλεια; ιδού η απορία! Ας μην λέμε ψέματα. Όλες μικρές ονειρευόμασταν οτι όταν μεγαλώσουμε θα θέλαμε να μεταφέρουμε την τελειότητα της μικρής οθόνης στο δικό μας σπιτικό. Κυρίως αν τα πρότυπα μας ήταν μια μαμά αφοσιωμένη, δοτική, χαρούμενη, περιποιητική και ανεξάντλητη, τότε ένα παραπάνω.

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 22:14

Κριτήριο επιλογής η αξιοσύνη

Γράφτηκε από τον

Του Γιάννη Παπαδόπουλου, υποψήφιου Δημάρχου Παιονίας.

 

Συνδημότισσες και συνδημότες

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου έρχονται να μας θυμίσουν ότι απομένουν πολλά άλυτα προβλήματα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού. Η μέχρι σήμερα εμπειρία μας έχει δείξει ότι ο προεκλογικός λόγος συνεχίζει με πείσμα να απέχει των μετεκλογικών πράξεων και η μίζερη διαχείριση της καθημερινότητας πολύ λίγο προσεγγίζει τις προσδοκίες του μέσου πολίτη.

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 22:13

Ελευθερία και Ηθική Βουλευτών

Γράφτηκε από τον

Του Κώστα Κιλτίδη, πρ. Βουλευτή Κιλκίς - Υπουργού.

Είναι δύσκολο να τεθούν πλαίσια και κανόνες λειτουργίας στο πολίτευμά μας, στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, όταν απουσιάζει η στοιχειώδης διάκριση των εξουσιών.
Εύκολα η όποια επιχειρηματολογία λαμβάνει υποκειμενικά χαρακτηριστικά περί ελευθερίας δράσεως του βουλευτή και ιδίως όσον αφορά τη δεοντολογία και την πολιτική ηθική. Στο Σύνταγμα και στην προβλεπόμενη νομοθετική πρωτοβουλία για την λειτουργία του πολιτεύματος, οι διατάξεις που ισχύουν επιτείνουν την σύγχυση και την αυθαίρετη κρίση κάθε ανευθύνου-υπευθύνου.

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 21:52

Κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Θεόφιλος Τιρεκίδης, Πρόεδρος της Σ.Ε.Ε.Μ.Α.Β.Ε. και Γενικός διευθυντής των αντιπροσωπειών Τιρεκίδη.

 

H κυκλοφοριακή αγωγή και η οδική ασφάλεια, αποτελεί, ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που θα πρέπει να δώσουμε σημασία, ως πολιτεία, ως άνθρωποι, ως πολίτες, ως χρήστες δικτύου.
Όπως υπάρχουν κανόνες για την συνύπαρξη των ανθρώπων, στην κοινωνία, στην οικογένεια, στις βαθμίδες εκπαίδευσης, έτσι υπάρχουν γραπτοί και άγραφοι κανόνες για την αρμονική συνύπαρξη, όλων των χρηστών στο δρόμο.

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 00:18

"Τουρίστες στο Κιλκίς". Αστειευόμαστε;

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

Τον Οκτώβριο που μας πέρασε, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης παρουσίασε τα επίσημα στοιχεία της για την τουριστική κίνηση στην πόλη. Σύμφωνα με αυτά, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων τουριστών από το Ισραήλ διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2017, ξεπερνώντας τις 111.000. Με δεδομένο ότι οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της συμπρωτεύουσας κινούνται περίπου στο 1,5 εκατομμύριο, θα μπορούσε κανείς να υπολογίσει χονδρικά, πως το 7% των τουριστών της πόλης προέρχονται απ' το Ισραήλ.

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 23:06

Τα ούρα, τα ούλα και το εξώμητρο

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

 

Μπήκε με ανήσυχο βλέμμα, φανερά αγχωμένη και ταραγμένη στο ιατρείο, το επί της οδού Γ. Καπέτα 14, ένα πρωινό προς το τέλος του καλοκαιριού στα μέσα της δεκαετίας του ’80.. Γνωστή μου από παλιά γυναίκα ύπανδρος, σχετικά ξερακιανή, ηλιοκαμένη και πρόωρα ρυτιδιασμένη, περασμένα τα τριάντα πέντε, πάνω κάτω, πολύ καλή ‘πατριώτισσα’ Πόντια, με καλά ποντιακά αλλά και λίγο άβγαλτη. Μεγαλωμένη δηλαδή στο χωριό. Και μάλιστα σε ορεινό χωριό στα Κρούσια.

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 21:15

Ρε, μπας και πιαστήκαμε κορόϊδα;

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Μάκης Ιωσηφίδης, Δάσκαλος.

 

Φίλοι από παιδιά ο Μίμης με τον Παντελή. Την ίδια χρονιά γεννήθηκαν κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 50 και στην ίδια γειτονιά μεγάλωσαν. Μαζί στο νηπιαγωγείο, μαζί στο Δημοτικό, μαζί και στο ενιαίο τότε εξατάξιο γυμνάσιο αρρένων της μικρής τους πόλης. Εικοσάρηδες και αδέλφια πια ο Μίμης με τον Παντέλο μπαίνουν στο στίβο της ζωής. Συχνάζουν στα ίδια στέκια, διασκεδάζουν παρεούλα στα ίδια κέντρα και μαζί φλερτάρουν τα κορίτσια ρουφώντας αχόρταγα το μέλι της νιότης τους.

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 22:45

Πώς "σώθηκαν" οι δίδυμες καπναποθήκες;

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Ανδρέας Μακρίδης.

Πριν λίγες μέρες, διαβάσαμε σε εφημερίδα του Κιλκίς για το πώς “σώθηκαν” οι δίδυμες καπναποθηκες του παλαιού στρατοπέδου Διαλέτη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Κιλκίς, Δημήτρης Τσαντάκης, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης έγινε “βδέλλα” στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Στρατή, ζητώντας του “να αρθεί η παραχώρηση των ιδιαιτέρων κτηρίων του Κιλκίς στο υπερταμείο των Βρυξελλών”.