Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, 10:23:48 μμ

Αρθρογραφία

Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 21:02

Οδηγική και οδική ασφάλεια

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Θεόφιλος Τιρεκίδης.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και των οχημάτων είναι αλματώδη. Τα οχήματα περνούν σε μια νέα εποχή και είναι εξοπλισμένα με τελευταίας τεχνολογίας υπολογιστές ,που τους δίνουν πολλές δυνατότητες. Το αποτέλεσμα που προσπαθεί να επιτευχθεί, είναι το όχημα να γίνει τέλειος συνεργάτης του ανθρώπου, στην καθημερινή μάχη, κατά του ατυχήματος.

Γράφει η Παναγίτσα Μιχαηλού.

Μέθοδος, θέληση, αποφασιστικότητα, θα μπορούσε να είναι το μότο που χαρακτηρίζει το Χρήστο Χατζηιωαννίδη. Έναν άνθρωπο υπερκινητικό, δραστήριο, αλλά και ταυτόχρονα, μια ήρεμη δύναμη που σταθμίζει με ματιά ψύχραιμη γεγονότα και καταστάσεις.

Κυριακή, 07 Απριλίου 2019 22:10

Επιβράβευση

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Βίκυ Καλφοπούλου, Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος, Δημητράκου 21 Α Κιλκίς, τηλ. 2341028087, facebook: Βίκυ Καλφοπούλου.

 

Μέσα απο την δουλειά μου έχω διαπιστώσει πόσο αναγκαία και χρήσιμη είναι η θετική ανατροφοδότηση και η επιβράβευση προς τον θεραπευόμενο. Είναι η επιβεβαίωση οτι τα καταφέρνουν καλά, και αυτό επιδρά θετικά στην ψυχολογία τους και κατ΄επέκταση στην αυτοπεποίθεση τους. Το αποτέλεσμα είναι να συντηρούν συμπεριφορές που έχουν κατακτηθεί και να συνεχίζουν με υψηλότερους στόχους . Κατά τον ίδιο τρόπο, λειτουργεί και στα παιδιά.

Κυριακή, 07 Απριλίου 2019 20:23

Να τηλεφωνήσουμε τα παιδιά στη Γερμανία;

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

Πολλές φορές οι συγγενείς και οι συνοδοί βαριά ασθενούς ζητούν στον άρρωστό τους. Βέβαια ο γιατρός είναι ο σχετικότερος από όλους τους εμπλεκόμενους, περί του χρόνου επέλευσης του απευκταίου μοιραίου, όμως λίγες είναι οι κρίσιμες ενδείξεις για έναν γιατρό να αποφανθεί με ακρίβεια και βεβαιότητα για την επόμενη ημέρα και ώρα.

Κυριακή, 07 Απριλίου 2019 15:42

Μύθοι και αλήθειες για την Επανάσταση του 1821

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Παναγιώτης Αδάμος.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ «1821: Ποιοι όλοι μαζί βρε ζαγάρια»; ("Ημεροδρόμος" 25-3-2019)

1. Η ημερομηνία της Επανάστασης: χιλιοειπωμένη η θέση ορισμένων ότι η κρατική προπαγάνδα θέσπισε ως εθνική επέτειο την ημερομηνία της 25ης Μαρτίου για να συνδυαστούν στο μυαλό του λαού η Επανάσταση με τη θρησκευτική γιορτή του ευαγγελισμού.

Κυριακή, 07 Απριλίου 2019 15:27

«Ένας για όλους και όλοι για έναν»

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Άννα Θεοδ. Νικολαΐδου, υποψήφια Δημ. σύμβουλος με την Ενωτική Δύναμη Κιλκίς του υπ. Δημάρχου Δημ. Τσαντάκη.

 

Ποτέ δεν είχα την ψευδαίσθηση ότι ζω στην Καλλίπολη ούτε είχα την απαίτηση ξυπνώντας ένα πρωί να με καλημερίζει ο Πλάτωνας, είχα όμως αλλά και έχω, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την απαίτηση να μπορώ και μετά τις εκλογές να λέω καλημέρα, όπως έκανα τόσα χρόνια, στο Γιώργο, την Μαρία, την Κατερίνα, τον Χρήστο και την συνονόματη μου Άννα.

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 22:53

Και μια ιστορική αποκατάσταση

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

 

Στην Ελλάδα δεν είσαι μόνον ό, τι δηλώσεις, για άγρα πρόσκαιρων εντυπώσεων, αλλά και ό, τι δηλώσεις επικρατεί και κατισχύει, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει αντίλογος. Το τελευταίο εξ αιτίας, είτε αντικειμενικών αποδεικτικών δυσκολιών, είτε ιδεολογικής τρομοκρατίας και πιο σπάνια μιας περίεργης ‘ομερτά’, που για διαφόρους λόγους καλύπτει κάποια γεγονότα…

Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 22:39

Αντικαπνιστική αντεπίθεση!

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

Διαβάζοντας τις “Ειδήσεις” της 25ης Μαρτίου, μάθαμε για τις παραστάσεις διαμαρτυρίας του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς και της Ομάδας “Παρέμβαση”, για την παραβίαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα μαγαζιά και στις υπηρεσίες της πόλης μας.

Ο νους μας πήγε σε μια σφοδρή κοινοβουλευτική αντιπαράθεση πριν μερικά χρόνια: Δεν ήταν ακριβώς πολιτική, δεν αφορούσε κάποιο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, ούτε τις συνήθεις διαμάχες κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης. Αφορούσε κι αυτή το κάπνισμα και ήταν...διακομματική!

Είναι γνωστό σε όλους ότι τα Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του κάθε τόπου, τόσο όσον αφορά τις κτιριακές υποδομές, όσο και οι αύλειοι χώροι ανήκουν στην δικαιοδοσία και την ευθύνη του οικείου Δήμου. Με τον νόμο 3852/2010 «πρόγραμμα Καλλικράτης» η σχολική περιουσία περνάει στον έλεγχο των δήμων.

Γράφει η Μαρία Μιχαηλίδου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Ενωτική Δύναμη και υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Τσαντάκη.

 

Εδώ και καιρό, έχει ήδη ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει και διάφορες «περίεργες» ερωτήσεις, όπως π.χ. «Ναι, ωραία, αλλά Μαρία με ποιο κόμμα κατεβαίνετε;».
Με την πολιτική μπορεί να ασχολούμαι από τα φοιτητικά μου χρόνια, αλλά τώρα κατεβαίνω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, άρα είμαι υποψήφια στις εκλογές ΤΟΠΙΚΗΣ αυτοδιοίκησης. Λοιπόν, επειδή προφανώς αντιλαμβάνομαι κάπως διαφορετικά τα πράγματα, ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα από αυτά.