Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018, 3:59:23 μμ

Αρθρογραφία

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 21:31

Υπόθετα … σαν χάπια - per os!

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

 

Στον απόηχο των καρναβαλικών και φαιδρών αποκριάτικων εκδηλώσεων και αναφορών, νομίζω ότι μπορούμε και εμείς, συμμετέχοντας στο χιουμοριστικό πνεύμα των ημερών, να αντλήσουμε από το πλούσιο ιατρικό ανθολόγιο φαιδρά περιστατικά, που όλοι οι γιατροί έχουν να παρουσιάσουν κατά την μακροχρόνια άσκηση του επαγγέλματός τους.

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 21:31

Ηχήστε οι σάλπιγγες...

Γράφτηκε από τον

Του Νίκου Σιάνα. 

 

Ηχήστε οι σάλπιγγες… Καμπάνες βροντερές, δονήστε σύγκορμη τη χώρα, πέρα ως πέρα…
Βογγήστε, τύμπανα πολέμου…. Οι φοβερές σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα!
Σ’ αυτό το φέρετρο ακουμπά η Ελλάδα!

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 20:47

Το πουλάκι της μοίρας σας

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

 

Είπα για το γενικό φαινόμενο, ότι οι άνθρωποι ‘‘δένουν κόμπο’’ τα λόγια του γιατρού, ιδιαίτερα, όταν αυτά αναφέρονται στον ευαίσθητο  χρόνο της προσδοκώμενης επιβίωσης. Πόσο δηλαδή προβλέπεται να ζήσουν! Και όσο μεν είναι νέοι, τα παίρνουν για αστεία τα λόγια του ‘τολμητία’ ιατρού, γιατί θεωρούν ότι είναι μακρύς ακόμη ο χρόνος και εν πάση περιπτώσει, έχει ο Θεός! Ωστόσο όσο πλησιάζουν και κοντεύουν τα χρόνια της πρόβλεψης, όλο και συχνότερα θυμούνται τα λόγια ‘’εκείνου’’ του γιατρού!

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 21:00

Νέμεσις

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

Ήτανε πριν τις εκλογές του 2012, που οι τηλεθεατές μαθαίναν για τις πρωτοβουλίες της τότε κυβέρνησης, να καθαρίσει την πρωτεύουσα από μία πρωτοφανή “υγειονομική βόμβα”: τον κίνδυνο που παρουσίαζαν εκατοντάδες ναρκομανείς, άστεγες και περιθωριακές γυναίκες για την ηθική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Επικεφαλής της εκστρατείας της κοινωνικής μας απολύμανσης, ήταν ο τότε υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο συνάδελφός του Μιχάλης Χρυσοχοΐδης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών. Ο κύριος Λοβέρδος, ανέστησε μια παλιά διάταξη του Μεταξά που επιφόρτιζε τον υπουργό Υγείας να παραγγέλνει έκτακτους υποχρεωτικούς ελέγχους για τον περιορισμό των λοιμωδών νοσημάτων, και ανέλαβε με τη βοήθεια του κυρίου Χρυσοχοΐδη, να μαζέψει απ' τα πεζοδρόμια εκατοντάδες γυναίκες, και να τις υποβάλει σε υποχρεωτικό έλεγχο για τον εντοπισμό των φορέων του AIDS.

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 20:48

Να ξαναγίνει ελληνικός ο τόπος μας

Γράφτηκε από τον

Του Αιμίλιου Σαββίδη.

 

Φίλες και φίλοι το να σιωπά κανείς εκεί που πρέπει είναι προτέρημα. Όταν όμως καταστρέφουν το βιός σου, λεηλατούν την πατρίδα σου, τα υπάρχοντά σου και ξεπουλάνε την ιστορία σου ταπεινώνοντας μια ολόκληρη χώρα τότε η σιωπή γίνεται οργή.
Ζούμε σε μια χώρα που αλλάζει δραματικά με φρενήρεις ρυθμούς, με ένα κράμα πολιτικών που στην πλειοψηφία τους τάσσονται υπέρ μιας νεφελώδους επικίνδυνης πορείας,  που αλλοιθωρίζουν ή κωφεύουν στην κραυγή του Έλληνα πατριώτη που αγωνιά και τρέμει στην ιδέα για το ξεπούλημα της πατρίδας του, φοβούμενος μην ξαναζήσει τις φρικαλέες καταστάσεις της προσφυγιάς όπως των Ελλήνων της Ιωνίας, θρηνώντας μέχρι και σήμερα τις αλησμόνητες πατρίδες με τις δεκάδες χιλιάδες νεκρών.

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 22:32

Γιατρέ, η …ίδια είσαι;

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

Ο Δημήτρης Αβραμίδης ήταν νέος οδοντίατρος και είναι νεότερος από εμένα. Eίχε εγκατασταθεί σε διπλανή οικοδομή και με ιατρείο να έχει πολλές ομοιότητες με το δικό μου της οδού Γ. Καπέτα 14. Κυρίως οι πολλές στενές και ψηλές σκάλες της εισόδου, ήταν αρκετές να μπερδέψουν τους ασθενείς!
Η γειτονία με τον οδοντίατρο Δημήτρη Αβραμίδη, είχε πλην πολλών θετικών της καλής γειτονίας και πολλά νόστιμα απρόοπτα, όπως όταν ασθενείς έχοντας προορισμό εμένα, βρίσκονταν να ανεβαίνουν τις σκάλες του οδοντογιατρού!

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 20:58

Αν ...ησυχίες: 3 Βαλεντίνοι κι εγώ!!!

Γράφτηκε από τον

Στις 14 Φλεβάρη, όπως όλοι ξέρουμε, γιορτάζει ο φτερωτός μικρός θεός που τα βέλη του όλοι τα δοκιμάσαμε και οι εμπειρότεροι τα απολαύσαμε κι από την καλή κι από την ανάποδη...
Για να δούμε τρεις τύπους αντρών και πως συμπεριφέρονται στη συγκεκριμένη γιορτή...

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 21:06

Ένα σκάνδαλο ακόμα

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

 

Η διαδικασία δεν είναι πρωτόγνωρη: Στην Ελλάδα, όλα πάντα βαίνουν καλώς. Αλλά όποτε ο πόλεμος ανάμεσα στα γιγάντια επιχειρηματικά σχήματα ξεπεράσει τα όρια, τότε στην επιφάνεια βγαίνουν στοιχεία σκανδάλων που είναι αδύνατον να αγνοηθούν. Κάποιος εισαγγελέας, πάντα με την άδεια ή την εντολή της κυβέρνησης, αναλαμβάνει να ανοίξει τον φάκελο του σκανδάλου. Και τότε, ω του θαύματος, ανακαλύπτουνε οι πάντες την διασπάθιση εκατοντάδων εκατομμυρίων ή και δισεκατομμυρίων ευρώ, που κανείς έως τότε δεν είχε πάρει είδηση!

Του Αναστάσιου
Αμανατίδη.

 

Είπαμε και γράψαμε σε προηγούμενα σημειώματα και θυμούνται πολλοί επιζώντες, ότι το ποδόσφαιρο αποτελούσε για τους νέους στο μεταπολεμικό Κιλκίς την σπουδαιότερη και προσφιλέστερη κοινωνική καταφυγή, εκτόνωση και απόλαυση! Λειτούργησε δε και ως γέφυρα επικοινωνίας, ενωτικά και συμφιλιωτικά, γιατί, μη μας διαφεύγει, η κοινωνία του Κιλκίς βγήκε από την Κατοχή και τον Εμφύλιο βαθύτατα διχασμένη!

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 22:37

‘‘Κκόπρον’’ αραεύω

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου
Αμανατίδη. 

 

Ο μακαρίτης από χρόνια τώρα Π. Π. ήταν γνωστός εν ζωή σε όλους στο Κιλκίς, ως ένας από τους καλύτερους εμπόρους γενικού εμπορίου. Ήταν πολύ καλός οικογενειάρχης και καλός Πόντιος χριστιανός, θυμόσοφος και ετοιμόλογος, από τους συμπαθέστερους Κιλκισιώτες της πρώτης γενεάς. Ήταν δε και συμπατριώτης του μακαρίτη πατέρα μας, ως Όρντουλης της ευρύτερης ενδοχώρας των Κοτυώρων.