Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 5:16:53 μμ

Αρθρογραφία

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 21:49

Τι να αποφύγετε λίγες ημέρες πριν το γάμο σας

Γράφτηκε από τον

Έχουν μείνει λίγες ημέρες μέχρι το γάμο σας και έχετε αγχωθεί. Είναι απόλυτα λογικό, καθώς πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες ημέρες της ζωής σας και θέλετε να είναι όλα τέλεια. Παρόλα αυτά, αν θέλετε να είστε προετοιμασμένη και να απολαύσετε αυτή την ιδιαίτερη ημέρα χωρίς αρνητικές συνέπειες, θα πρέπει να έχετε υπόψη μερικά πράγματα.

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 19:31

Τα γυαλιά ηλίου και οι αλλαγές τους ανά τις δεκαετίες

Γράφτηκε από τον

Η ανακάλυψη των γυαλιών ηλίου προέρχεται από πολύ παλιά, όμως τις τελευταίες δεκαετίες έχουν εδραιωθεί και φοριούνται από όλους τους ανθρώπους ανά τον κόσμο. Πέρα από τη χρηστικότητά τους, τα γυαλιά ηλίου επιτελούν και άλλον ένα σημαντικό σκοπό: αυτόν της μόδας. Βλέπουμε λοιπόν πολλές εποχές να χαρακτηρίζονται από το αντίστοιχο στυλ γυαλιών που όλοι φορούσαν τότε. Παράλληλα βλέπουμε ότι η μόδα πάντα κάνει κύκλους και τα σχέδια που φορούσαν όλοι παλαιότερα φοριούνται και τώρα. Ας δούμε ποια είναι τα πιο διάσημα σχέδια και πώς τα γυαλιά ηλίου εξελίχθηκαν ανά τις δεκαετίες.

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 22:33

Παθητικότητα και βία παιδιών

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Βίκυ Καλφοπούλου.
Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος
Δημητράκου 21 Α Κιλκίς, τηλ. 2341028087
facebook: Βίκυ Καλφοπούλου.

 

Σε μια συνεδρία, μια μαμά με ρώτησε πόσο εφικτό είναι ο γιός της να αποβάλει τα στοιχεία της παθητικότητας και της ανέχειας που παρουσιάζει και να γίνει πιο επιθετικός, ώστε να μπορεί να επιβιώσει στο σχολικό περιβάλλον. Όταν την ρώτησα “για ποιόν λόγο πιστεύετε ότι η επιθετικότητα θα τον βοηθήσει, μου απάντησε: “καλύτερα να τον φοβούνται παρά να τον κακομεταχειρίζονται”.

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 22:01

Ο δρόμος προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Αναστασία (Νατάσα) Ανανιάδου.
Δικηγόρος, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Δημοσίου
Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης ΑΠΘ,
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιλκίς.

 

''Η Ευρώπη δεν θα δημιουργηθεί με μιας, ούτε σε ένα συνολικό οικοδόμημα. Θα διαμορφωθεί μέσα από συγκεκριμένα επιτεύγματα που θα δημιουργήσουν μια πραγματική αλληλεγγύη''. Στις 9 Μαΐου του 1950 ο διαπρεπής Γάλλος νομικός και Υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν,

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 21:59

Το Κώμα και το Κόμμα

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

 

Χρόνια πολλά και περασμένα, γνωστός συνεργάτης μου στη Δημαρχία, παιδευότανε με το ζάχαρό του. Ποτέ δεν το θυμούμαι, ως γιατρός, παρακάτω από το 200! Η αλήθεια είναι ότι ο κατά τα άλλα δραστήριος παράγοντας του Κιλκίς δεν πρόσεχε. Ούτε τα φάρμακα έπαιρνε τακτικά, ούτε και για την δίαιτά του ενδιαφέρονταν. Ήταν, όχι μόνον καλοφαγάς, αλλά και πολυφαγάς, με ιδιαίτερη αδυναμία στα μη επιτρεπόμενα (ψωμί, ζυμαρικά, κλπ).

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 21:51

Είστε για μια τράπεζα;

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

Την περασμένη Τρίτη, οι συνεταιριστικές τράπεζες των Σερρών και της Πιερίας, αποφάσισαν με έγκριση της Τραπέζης της Ελλάδος, την συγχώνευσή τους υπό τον τίτλο “Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας”. Η νέα τράπεζα έρχεται να συναντήσει τις υπόλοιπες εννέα που λειτουργούν στην Ελλάδα σε συνεταιριστική βάση – στην Δράμα, στον Έβρο, στην Καρδίτσα, στην Ήπειρο, στην Κρήτη.

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 18:41

Δίκαιη Ανάπτυξη και τα διλήμματα της εποχής μας

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Μιχάλης Βιδιαδάκης, Οικονομολόγος, μέλος ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς.

 

Κεντρικό ζήτημα που αφορά στην κοινωνική πολιτική μιας αριστερής διακυβέρνησης και από τους πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτό της "Δίκαιης Ανάπτυξης".

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 22:00

Ανορθόδοξη συμπεριφορά ορθόδοξου χειρουργού

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

Γύρω στο 1980, ίσως και λίγο αργότερα, μας ήρθε στο νοσοκομείο του Κιλκίς, ως χειρουργός, ένας ονομαστός γιατρός από την συμπρωτεύουσα, μακαρίτης τώρα. Γνώριζε, ότι καταλαμβάνει μια ευαίσθητη θέση που τίμησε με το παραπάνω επί δεκαετίες, ακόμη από τους χαλεπούς και δύσκολους καιρούς και πολλές φορές με άσχημες συνθήκες, ο καθαυτό χειρουργός του Κιλκίς, ο έντιμος, αείμνηστος τώρα, Γιάννης Ορφανός.

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 21:56

Δεκατέσσερις επιστολές

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη.

 

Ένα ευχάριστο γεγονός μας προϋπάντησε ανοίγοντας στον υπολογιστή μας τη σελίδα της Greenpeace, για τη νέα της καμπάνια με τίτλο “Ήλιε μου, Ήλιε σου”. Στην προσπάθεια της περιβαλλοντικής οργάνωσης να πιεστούν προεκλογικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι, προκειμένου να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά στις στέγες των δημοσίων κτηρίων, μαθαίνουμε πως ο δήμος Κιλκίς έχει ήδη δεχθεί μέσω της Greenpeace 14 επιστολές αγνώστων λοιπών στοιχείων, αλλά σίγουρα ελπιδοφόρων.

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 19:55

Σήμερα γιορτάζει όλη η Γη!

Γράφτηκε από τον

Του Νίκου Σαχπεκίδη.
Δε θα μπορούσε η γιορτή της γυναίκας να καθιερωθεί άλλη εποχή, πλην της άνοιξης. Γυναίκα σημαίνει άνοιξη, γέννηση, νοητική και σωματική, δημιουργία και έμπνευση, ανοιξιάτικο αεράκι και πολύχρωμα εαρινά τοπία. Σημαίνει ακόμα μάνα, σύντροφος, φίλη, συνοδοιπόρος και συναγωνίστρια. Σήμερα γιορτάζει όλη η Γη.