Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, 12:11:22 πμ
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 19:28

Ανανεώστε το καθιστικό σας γρήγορα και οικονομικά

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αναμφίβολα πολλοί από εσάς έχετε σκεφτεί αρκετές φορές να ανακαινίσετε το σπίτι σας και να διορθώσετε όλα όσα δε σας αρέσουν σε αυτό. Όταν όμως συνειδητοποιείτε το κόστος που θα έχει μία ανακαίνιση σπιτιού, επανέρχεστε στην πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι βέβαια κάπου στη μέση, καθώς με κάποιες μικρές αλλαγές μπορείτε να αναδιαμορφώσετε τους χώρους τους σπιτιού σας σε μεγάλο βαθμό, ώστε αυτό να ανανεωθεί, αλλά και εσείς μαζί του. Θα δούμε λοιπόν τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε γρήγορα και ανέξοδα στον αγαπημένο χώρο του σπιτιού σας, το καθιστικό, όπου όλοι περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

 

Εάν αυτή την περίοδο δεν έχετε το απαραίτητο budget ώστε να αλλάξετε τα έπιπλα στο καθιστικό σας, μην απογοητεύεστε. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αναδιατάξετε τα έπιπλα στο χώρο σας, δίνοντάς του ένα νέο αέρα. Η κίνηση αυτή αποτελεί μία τέλεια λύση για την ανανέωση του καθιστικού σας, χωρίς καθόλου έξοδα και σε ελάχιστο χρόνο. Εάν δε, θέλετε να δείτε το αποτέλεσμα πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αλλαγή, μπορείτε να συμβουλευθείτε μία αντίστοιχη δωρεάν εφαρμογή.   

Καθημερινά, όλοι μπαίνετε στη διαδικασία να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες, για να μην αναφέρω το πόσες πολλές έχετε στις συσκευές σας μετά από ένα ταξίδι ή μία εκδρομή. Δυστυχώς, όλες αυτές οι φωτογραφίες μένουν μέσα στις φωτογραφικές σας μηχανές και στα smart phones, με αποτέλεσμα να μπορείτε να τις δείτε μόνο ψηφιακά. Δοκιμάστε λοιπόν να τυπώσετε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες και να τις τοποθετήσετε στους τοίχους του καθιστικού σας ή σε κορνίζες. Αυτή σίγουρα θα είναι μία πολύ ευχάριστη αλλαγή, με ένα πολύ μικρό κόστος.

Ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όσον αφορά στη διακόσμηση του καθιστικού ή και των υπόλοιπων χώρων του σπιτιού, είναι ότι δεν εκμεταλλεύονται τις γωνίες. Δοκιμάστε λοιπόν να τις ‘γεμίσετε’ με διακοσμητικά ή έπιπλα και θα δείτε μία μεγάλη αλλαγή στο καθιστικό σας. Αυτά που μπορείτε να τοποθετήσετε είναι σίγουρα ένα επιδαπέδιο φωτιστικό ή διακοσμητικό, κάποια βιβλία τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο, μία γλάστρα, ή αν έχετε τον απαραίτητο χώρο, μία πολυθρόνα με ένα τραπεζάκι. Με την κίνηση αυτή θα δείτε το χώρο σας να μεταμορφώνεται, έχοντας ξοδέψει ελάχιστα χρήματα και χρόνο.

Σίγουρα στο σπίτι σας έχετε μία βιβλιοθήκη, η οποία ενδεχομένως βρίσκεται στο καθιστικό σας. Εάν ο χώρος επαρκεί, μπορείτε να τη μεταφέρετε εκεί και να ταξινομήσετε τα βιβλία σας σε αυτήν με τα χρώματά τους ανακατεμένα. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας εκπλήξει και θα δείτε ότι ο χώρος σας θα δείχνει πολύ διαφορετικός και φυσικά ανανεωμένος. Εάν η βιβλιοθήκη σας είναι περιορισμένη ή δε διαθέτει πολλά χρώματα, μπορείτε πάντα να τοποθετήσετε μερικά βιβλία του ίδιου χρώματος σε ένα τραπεζάκι του χώρου σας αυτού.