Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, 10:18:46 μμ
Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010 13:51

Δημήτρης Ταταρίδης : Όλοι μαζί μπορούμε

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Κιλκίς, για μία ακόμη φορά πρωτοπόροι  στον αγώνα, απέναντι στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας  με τη μεγάλη συμμετοχή στην τελευταία απεργιακή κινητοποίηση και στις άλλες μορφές αγώνα που δρομολόγησε και θα δρομολογήσει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α  με την   Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Με τα πρωτοφανή για το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα επώδυνα μέτρα καταστρατηγείται η κατάργηση ιστορικών κατακτήσεων των εργαζομένων, όπως οι μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων, η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η αφόρητη για τα λαϊκά στρώματα έμμεση φορολογία, η προστασία της εργασίας από  τον κίνδυνο της απόλυσης. Όλα αυτά χάριν των επιλογών της Ε.Ε. και  του σταθεροποιητικού προγράμματος της κυβέρνησης.
Εμείς οι εργαζόμενοι αρνούμαστε να επωμιστούμε τα βάρη αυτού του σταθεροποιητικού προγράμματος της κυβέρνησης που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των αγορών, των επιλογών της Ε.Ε. και των τραπεζών.
Να πληρώσουν επιτέλους αυτοί που  δημιούργησαν την κρίση, αυτοί που φοροδιαφεύγουν μια ζωή, αυτοί που τσεπώνουν τις εισφορές των ταμείων, αυτοί που μόνο εισπράττουν και δεν πληρώνουν ποτέ, οι έχοντες και κατέχοντες.
Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε να μην εφαρμοστούν  τα άδικα  και  καταστροφικά για το λαϊκό εισόδημα μέτρα, να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι.
Αγωνιζόμαστε για  να σταματήσει η στοχοποίηση του εισοδήματος των εργαζομένων. Για  ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Για δημόσιο και κοινωνικό σύστημα υγείας. Για μόνιμη και σταθερή  εργασία για όλους τους εργαζόμενους. Για ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις. Για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Για πάγωμα των απολύσεων, να μειωθεί η ανεργία, να αυξηθεί απασχόληση. Για δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α (καθαριότητα, ύδρευση, αποχέτευση, δημοτικά έργα, παιδικοί σταθμοί, μέριμνα, βοήθεια στο σπίτι. Κοινωνικά αγαθά στην υπηρεσία του πολίτη).
Όλοι μαζί μπορούμε  να ακυρώσουμε τις αντικοινωνικές επιταγές των Ευρωπαίων φίλων μας, που  βουλιάζουν στην ύφεση  την οικονομία μας και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αφαίμαξη του εισοδήματος των εργαζομένων.