Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019, 7:03:42 πμ
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 21:39

Με αιχμή του δόρατος την θρησκεία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Νίκου Σιάνα.

 

Ένα από τα επιχειρήματα των Συριζαίων, αλλά και όσων τελικά ψήφισαν την ταπεινωτική για την πλειοψηφία των Ελλήνων Συμφωνία των Πρεσπών, ήταν ό,τι έτσι θα σταματήσει η διείσδυση της Τουρκίας στα Σκόπια και τον ευρύτερο βαλκανικό χώρο. Μια τέτοια προσδοκία φοβάμαι πως είναι αβάσιμη. Άλλωστε τα παραδείγματα που αποδεικνύουν το αντίθετο είναι πολλά και όσοι πιστεύουν ότι η Τουρκία θα αλλάξει τα σχέδια της, μάλλον τρέφουν αυταπάτες.


Η Τουρκία εδώ και χρόνια με αιχμή του δόρατος τη θρησκεία, προσπαθεί ν’ απλώσει την επιρροή της όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Όλη αυτή η προσπάθεια δεν ξεκίνησε εξ αιτίας της θρησκευτικής ευαισθησίας του Ερντογάν, κάθε άλλο, είναι ο πυρήνας μιας μακρόπνοης πολιτικής ανάδειξης και προβολής της Τουρκίας ως «προστάτης» των όπου γης μουσουλμάνων, πάντα βέβαια με έναν και μοναδικό στόχο, την προώθηση της νεοθωμανικής ατζέντας του Ταγίπ Ερντογάν. Το κατά πόσο η λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα σταματήσει την διείσδυση της Τουρκίας όταν στο θέμα αυτό η γεωπολιτική αντιπαράθεση Δύσης – Ρωσίας είναι έντονη, παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ειλικρινά δυσκολεύεται κανείς να καταλάβει με ποιο τρόπο θα εμποδίσουμε ή θα περιορίσουμε τη σχέση Τουρκίας – Σκοπίων, εκτός και αν είναι αφελής. Δηλαδή από αύριο η Τουρκία τα μαζεύει και φεύγει επειδή τα βρήκε ο Τσίπρας με τον Ζάεφ; Είναι τόσο απλά τα πράγματα;
Με αυτήν την λογική θα πρέπει να προχωρήσουμε σε συμφωνία και με τους Αλβανούς, ώστε να σταματήσει η περαιτέρω διείσδυση της Τουρκίας και στην Αλβανία. Η Τουρκία έχει δαπανήσει πακτωλό χρημάτων μέχρι τώρα και σκοπεύει να ξοδέψει ακόμη περισσότερα για την αναπαλαίωση και κατασκευή νέων τζαμιών. Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο εγκαινιάστηκε από τον ίδιο τον Ερντογάν το κεντρικό τζαμί της Κολωνίας (Γερμανία) και ως το τέλος του χρόνου αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανέγερση του μεγαλύτερους τεμένους στα Βαλκάνια, στην καρδιά των Τιράνων. Το τζαμί αυτό θα αποτελεί έναν τεράστιο θρησκευτικό χώρο, θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενίας άνω των πέντε χιλιάδων πιστών και θα περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, πολιτιστικό κέντρο και αίθουσα συνεδρίων. Εκτός από το Κοράνι θα διδάσκεται και η τούρκικη γλώσσα. Στο Κόσσοβο και στη Βοσνία τα τελευταία χρόνια έχει κτίσει δεκάδες τζαμιά, ο δε σχεδιασμός περιλαμβάνει παρόμοιο Κέντρο στην Πρίστινα.
Όλες αυτές οι δράσεις προγραμματίζονται και εκτελούνται από την Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τούρκικης κυβέρνησης την Diyapet. Είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των τζαμιών και των άλλων πολιτιστικών κέντρων που έχουν κατασκευαστεί και πρόκειται να κατασκευαστούν ανά τον κόσμο, όπως σε Η.Π.Α., Ρωσία, Λευκορωσία, Σομαλία, Αϊτη, Καζακστάν, Γάζα, Τζιμπουτί, Σουηδία, Αγγλία, Βενεζουέλα, Νίγηρα, Λίβανο.
Ένα «Τούρκικο πολιτιστικό κέντρο» χτίζεται επίσης στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Μόνο στη Γερμανία, μια χώρα με 81 εκατ. κατοίκους δεύτερη μετά τη Γαλλία με μουσουλμανικό πληθυσμό (4,7) από τους οποίους 3 εκατ. είναι τούρκικης καταγωγής, η Diyanet, μαζί με την DITIB (τούρκικη – ισλαμική ένωση θρησκευτικών υποθέσεων) διευθύνουν πάνω από 900 τζαμιά στη Γερμανία.
Στα σχέδια της Diyanet είναι και η κατασκευή ισλαμικού κέντρου δίπλα στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
Η Ευρώπη έως τώρα αποπροσανατολισμένη και παραπλανημένη άργησε να αντιληφθεί τα κρυφά σχέδια και το στόχο της Τουρκίας, άργησε να αντιληφθεί τον ρόλο και την συμμετοχή της DITIB και πολλών ιμάμηδων στα σχέδια αυτά.
Ήδη η Αυστρία έπαψε από τα καθήκοντα τους πολλούς ιμάμηδες και στη Γερμανία σύμφωνα με τα ΜΜΕ η Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας σκέφτεται να θέσει την DIBIT υπό επιτήρηση, μετά τη συμμετοχή της σε πολλά σκάνδαλα, όπως ιμάμηδες που κατασκοπεύουν για τούρκικες διπλωματικές θέσεις, η άρνηση να συμμετάσχει σε μια «αντιτρομοκρατική πορεία» στην Κολωνία, το κάλεσμα προς τους πιστούς να προσευχηθούν για τη νίκη της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων στη Βόρεια Συρία, και για τη στρατιωτική αναπαράσταση με τούρκικες σημαίες και ψεύτικα όπλα που δόθηκαν σε παιδιά «μάρτυρες». Επίσης τον τελευταίο καιρό στα ΜΜΕ και στον δημόσιο λόγο της Γερμανίας πληθαίνουν οι αναφορές για το θέμα αυτό καθώς και η απαίτηση για περισσότερη και πιο δραστήρια θρησκευτική πολιτική. Όλο και περισσότεροι Γερμανοί προβληματίζονται βλέποντας την δημογραφική εξέλιξη, την εικόνα στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στα νοσοκομεία, κυρίως όμως ανησυχούν και προβληματίζονται με τον αυξανόμενο αριθμό των μουσουλμάνων, τους οποίους η Τουρκία θέλει να θέσει υπό την αιγίδα της και να τους εργαλειοποιήσει για τα δικά της σχέδια.
Αρχές Ιανουαρίου με διοργανωτή το DIBIT πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία (Γερμανία) το πρώτο συνέδριο μουσουλμάνων με στόχο την καλύτερη οργάνωση και εκπροσώπησή τους στην Ευρώπη. Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να συσταθεί φορέας με έδρα την Άγκυρα ως κεντρικός συντονιστής και διοργανωτής των επόμενων συνεδρίων που θα πραγματοποιούνται ανά δύο χρόνια. Από το στρατηγικό αυτό σχέδιο της Τουρκίας δεν εξαιρείται φυσικά η χώρα μας. Ίσα – ίσα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του σχεδίου. Το ερώτημα είναι αν εμείς το έχουμε αντιληφθεί και πολύ φοβάμαι πως όχι. Κι αν πάλι το αντιληφθούμε μάλλον θα κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα: την στρουθοκάμηλο.

Υ.Γ.1: Η συμφωνία των Πρεσπών τελικά πέρασε από την Ελληνική Βουλή. Το πολιτικό μόρφωμα που λέγεται «πρώτη φορά αριστερά» και οι πρόθυμοι πολιτικοί γυρολόγοι της τελευταίας στιγμής (προφανώς με το αζημίωτο) εκπλήρωσαν τις εντολές των δανειστών, του ΝΑΤΟ και των Η.Π.Α., ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο της ιδεολογικής τους κωλοτούμπας (αν είχαν πότε ιδεολογία).
Ψήφισαν λένε σύμφωνα με την συνείδηση τους και για το εθνικό συμφέρον, μα αν μπορούσε κανείς να ρωτήσει κι εκείνον τον Εφιάλτη που οδήγησε τους Πέρσες πίσω από την πλάτη του Λεωνίδα, το ίδιο θα απαντούσε, ότι έπραξε κατά συνείδηση.
Κυβέρνηση και λοιποί παρδαλοί πρόθυμοι να δηλώνουν υπερήφανοι για την συμφωνία με την οποία η ΠΓΔΜ αναγνωρίστηκε ως Βόρεια Μακεδονία αλλά δεν κατοικείται από Βορειομακεδόνες, αλλά, απλώς από Μακεδόνες που μιλούν μάλιστα τη μακεδονική γλώσσα είναι δικαίωμα τους να αισθάνονται υπερήφανοι γι’ αυτό το κατόρθωμα και ας χαίρονται για τα εύσημα των ξένων. Έτσι και αλλιώς πάντα με τους ξένους ήταν.

Υ.Γ.2: Στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές οφείλουμε να μην ξεχάσουμε τι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, το πόσο κορόιδεψε και ταπείνωσε τους Έλληνες. Οφείλουμε να μην ξεχάσουμε τον διχασμό που προξένησε στους Έλληνες, να μην ξεχάσουμε τη λυσσαλέα προσπάθεια καθυπόταξης των δημοκρατικών θεσμών. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία και τα αργύρια.

Πηγές: Εφημερίδα Ποντιακή Γνώμη
Εκδότης Σάββας Καλεντερίδης
Εφημερίδα: Fdnkcydfer Aigemeine