Κυριακή, 20 Μαΐου 2018, 8:35:48 μμ

Αρθρογραφία

Πέμπτη, 18 Ιανουάριος 2018 20:47

Επιλέγουμε να μην είμαστε με τους... προδότες

Γράφτηκε από τον

Του Νίκου Σιάνα.

 

Νάμαστε λοιπόν στο κατώφλι του νέου χρόνου και μια νότα  «αισιοδοξίας» πλανάται πάνω από τη χώρα μας, αυτό τουλάχιστον διατυμπανίζει η κυβέρνηση, όσοι δεν αντιλαμβάνονται κακό του κεφαλιού τους, εκτός, βέβαια αν είναι κωφοί ή τυφλοί.

Δευτέρα, 15 Ιανουάριος 2018 21:55

Ο Αγιασμός των Υδάτων, τότε και τώρα

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

Βλέποντας τις εικόνες των τελετών του αγιασμού των υδάτων σε διάφορα μέρη, από ΜΜΕ και τα πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως και τις φωτογραφίες στα διάφορα τοπικά έντυπα, μοιραία έρχονται στον νου παραστάσεις από παλαιότερες τελετές, όσες δεν απάλειψε ο χρόνος.

Αρθρο της προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, Ευρώπης Αρτόγλου, για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο της υποχρεωτικής διαμεσολάβισης.

Εσπευσμένα, και χωρίς κανένα σοβαρό προηγουμένως διάλογο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιχειρεί την ψήφιση ενός κρίσιμου για την Δικαιοσύνη νομοθετήματος. Η δημόσια διαβούλευση δεν έγινε ποτέ, καθώς το νομοσχέδιο αναρτήθηκε προσχηματικά και για μόνο πέντε (5) ημέρες (σε αντίθεση με τις διατάξεις του ν. 4048/2012) και μάλιστα εν μέσω αργιών πρωτοχρονιάς, ενώ η ψήφιση στη Βουλή προαναγγέλλεται μόλις για τις 12/1, την στιγμή που ως χρόνος έναρξης ισχύος αναφέρεται: «12 μήνες από την κύρωση», χωρίς επομένως να δικαιολογείται το κατεπείγον.

Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2018 21:34

Η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Γιώργος Δ. Αναστασιάδης, Μέλος Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών, Μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο πολυκατακερματισμός της Κεντροαριστεράς ήρθε ως αποτέλεσμα της τεράστιας συμπίεσης που υπέστη ο πολιτικός της χώρος υπό το βάρος της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής ύφεσης. Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε η δυνατότητα σε πολιτικές δυνάμεις προερχόμενες είτε από τα αριστερά είτε από τα δεξιά του πολιτικού συστήματος, να συνενωθούν γύρω από το πρόσωπο του σημερινού πρωθυπουργού και εν τέλει να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρα τον Ιανουάριο του 2015.

Τρίτη, 09 Ιανουάριος 2018 23:38

Κρατισμός & αγελαδοτροφία, συνταγή καταστροφής

Γράφτηκε από τον

Του Δημοσθένη Τριανταφυλλίδη.

 

Το άρθρο αυτό γράφτηκε για να αποτυπώσει την εγκληματική πολιτική, των κρατικιστικών κομμάτων  τα οποία κυβέρνησαν τα τελευταία 43 χρόνια, και θα συνδέσει αυτή την πολιτική με τις τραγικές συνέπειες της, στην Αγελαδοτροφία του Νομού Κιλκίς.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία από τον ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ. ο  μέσος όρος του πλήθους των παραγωγών αγελαδινού γάλακτος στο Νομό Κιλκίς το 2004-2005, ανέρχονταν στους 568, η ποσότητα η οποία παραδόθηκε στην βιομηχανία ήταν 64.238,2 τόνοι γάλακτος και η μέση τιμή του αγελαδινού γάλακτος εκείνη την χρονιά ήταν 0,3496 €/λίτρο.

Δευτέρα, 08 Ιανουάριος 2018 20:05

Μια πρόταση στον δήμαρχο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη. 

Με το σημερινό μας άρθρο, δεν θα ασκοληθούμε με την κεντρική πολιτική σκηνή και τις άφθονες ευκαιρίες για κριτική και σαρκασμό που μας προσφέρει. Λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά, θα απευθυνθούμε στον δήμαρχο Κιλκίς με πνεύμα γιορτινό και μία πρόταση που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί για το καλό όλων μας - και το δικό του.

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

 

Όση ώρα έγραφα για τον μακαρίτη Τάτον (τον ΄΄μπήκα΄΄, της τεχνητής γονιμοποίησης)  και τα Θεοδόσια,  στροβίλαζαν στο μυαλό μου και άλλα αξιομνημόνευτα περιστατικά με πρωταγωνιστές (!) ΄΄αθώους΄΄ καυκάσιους ασθενείς χωρικούς από το ορεινό γεωργοκτηνοτροφικό αυτό χωριό. Αποτελεί απόλαυση η καταγραφή και αναφορά σε αυτά. Μερικά μοιάζουν με τα ποντιακά ανέκδοτα, ή δείχνουν πως γεννιούνται εν πολλοίς αυτά τα ανέκδοτα.

Τρίτη, 26 Δεκέμβριος 2017 19:39

Ήξεις, αφήξεις, ου θνήξεις εν ...υδραγωγείω

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου
Αμανατίδη.

 

Πάει και ο Γιάννης Π. (πλήρης ημερών), από τους πρώτους δημοτικούς υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν αφ’ ότου ανέλαβα τη Δημαρχία εγώ. Ήταν τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’90!

Τετάρτη, 20 Δεκέμβριος 2017 22:34

Ιωσηφίδης Μάκη : OYAI YMIN …

Γράφτηκε από τον

Παραμονή Χριστουγέννων του 2017. Το μικρόσωμο ταπεινό γαϊδουράκι προχωρά μέσα στη νύχτα. Στη ράχη του κάθεται ένας παράξενος αναβάτης. Ισχνός με μακριά μαλλιά, γένια και ένα γλυκύτατο πρόσωπο να λάμπει στο σκοτάδι. Φτωχά τα ρούχα του. Ένας τριμμένος χιτώνας καλύπτει το σώμα του και παλιά σανδάλια τις γυμνές πατούσες του.

Σάββατο, 16 Δεκέμβριος 2017 20:56

Το θανατηφόρο βαγένι (κρασοβάρελο)

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη. Είναι αξιοθαύμαστη η επιμονή του 90 χρονου και συν, συμπολίτη μας συνταξιούχου Γυμνασιάρχη Δημήτρη Νικοπολιτίδη, που θέλει να αποτυπωθούν στο χαρτί εικόνες της ζωής του παλιού Κιλκίς και να καταγραφούν σκηνές, που θα αποτελέσουν στοιχεία της ιστορικής πορείας της νεαρής κοινωνίας από της εγκαταστάσεως των πρώτων Κιλκισιωτών. Θέλει να κάνει κοινωνούς σε όλους, σε εμάς τους μεταγενέστερους  στα γεγονότα κάποιας εποχής, πιο πολύ αυτά του συνοικισμού Στενημαχιωτών, με τα οποία είχε άμεση ο ίδιος εικόνα λόγω γειτονίας.