Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017, 1:52:37 πμ

Αρθρογραφία

Mε αφορμή τα τεκταινόμενα για το ΔΗΣΥΝ (Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Κιλκίς), το οποίο μετονομάζεται σε ΤΟΣΥΝ (Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας) κάποιες σκέψεις μοιραία γεννώνται.
Μία ανοιχτή Δημοκρατική διαδικασία στο χώρο της νεολαίας, η οποία μάλιστα έχει τέτοια χαρακτηριστικά συμμετοχικότητας, δε μπορεί να υποβιβάζεται σε μια εξόφθαλμα κατευθυνόμενη διαδικασία. Μια καινοφανής και συνάμα πρωτοφανής διαδικασία που δεν έχει προηγούμενο στα δρώμενα της νεολαίας τείνει να εξελιχθεί σε μια παρωδία.
 Η θεσμοθέτηση ως υποχρεωτικής της προσχολικής εκπαίδευσης κρίνεται απολύτως απαραίτητη, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες στις οποίες επισημαίνεται η αποφασιστική συμβολή της εκπαίδευσης κατά την προσχολική ηλικία στη σχολική πορεία και στην ακαδημαϊκή εξέλιξη των παιδιών, καθώς και στην προσαρμογή τους στη σύγχρονη κοινωνία. ( Το Βήμα 26-11-2006 σελ.Α47)
Παρασκευή, 27 Ιούλιος 2007 04:48

Στέφανος Τσιόνκης : Για να ανθίσει η ελπίδα

Γράφτηκε από τον
Σήμερα 40 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την ΝΔ η χώρα μας έχει οδηγηθεί σε τρομακτικά κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα και ο Λαός μας σε απογοήτευση. Η επικράτηση της νέο-φιλελεύθερης Δεξιάς έναντι της «λαϊκής» Δεξιάς μέσα στη Ν.Δ, την οδηγεί σε ακραίες επιλογές που κατακερματίζουν ακόμη περισσότερο την κοινωνική συνοχή και αποδομούν τις όποιες ισορροπίες είχαν επιτευχθεί επί ΠΑΣΟΚ.
Σελίδα 165 από 165