Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, 5:54:44 μμ

Αρθρογραφία

Παρασκευή, 01 Δεκέμβριος 2017 20:33

Αμανατίδης: Ο Εκκλησιασμός των μαθητών

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

 

Τον καιρό, που πήγαινα στο Γυμνάσιο, το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’50, εκτός των άλλων υποχρεωτικών, (κούρεμα, πηλίκιο, άφωνος χαιρετισμός κατά τυχαία διασταύρωση με καθηγητή με αφαίρεση και επανατοποθέτηση του πηλικίου με την δεξιά, απαγόρευση σινεμά, ανώτερη ώρα κυκλοφορίας το βράδυ κ. ά.), μας πήγαιναν κάθε Κυριακή σε μία από τις τρείς εκκλησίες για να εκκλησιασθούμε.

Τετάρτη, 29 Νοέμβριος 2017 22:49

Η αιματηρή Μάχη του Κιλκίς του Νοεμβρίου του 1944

Γράφτηκε από τον

Του Βλάση Αγτζίδη (*).

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση θα γίνει στο Κιλκίς στις 2 Δεκεμβρίου του 2017 ,  ώρα  7μ.μ στο  Επιμελητήριο της πόλης  (Στενημάχου 2). Για πρώτη φορά όλες οι απόψεις θα διατυπωθούν και θα κατατεθεί η ερμηνεία δύο κατεξοχήν έγκριτων ιστορικών που έχουν μελετήσει την περίοδο αυτή.
Η πρωτοβουλία για την εκδήλωση ανήκει στον δραστήριο «Όμιλο για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του ν. Κιλκίς» σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:  

Κυριακή, 26 Νοέμβριος 2017 23:09

Ουδέν σχόλιο

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Tρομοκράτης ονομάζεται ένα ψυχιατρικά διαταραγμένο άτομο που εκτελεί εν ψυχρώ τα θύματα του και ωραιοποιεί και ηρωοποιεί τις πράξεις του, προσδίδοντας σε αυτές ένα  δήθεν πολιτικό ή θρησκευτικό περιεχόμενο. Επομένως τρομοκράτης δεν είναι μόνον αυτός που προκαλεί τρόμο είναι  κυρίως και πρώτιστα ένας ψυχασθενής δολοφόνος. Άλλοτε δρά  μόνος και άλλοτε συνεπικουρούμενος από άλλους ομοιοπαθείς του. Ο τρομοκράτης ως δολοφόνος  αφαιρεί με τις πράξεις του το πρώτο και ύψιστο αγαθό, την ανθρώπινη ζωή. Αν αποτύχει να θανατώσει, τότε καταστρέφει την σωματική η/και ψυχική υγεία αυτών που τραυματίζει.

Κυριακή, 26 Νοέμβριος 2017 20:40

Το πρώτιστο καθήκον της κ. Γεννηματά

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη. 

 

Στο προηγούμενο άρθρο μας, με αφορμή τους νεκρούς απ' την θεομηνία στην Αττική, είχαμε πει πως ήρθε η ώρα των ονομάτων, η ώρα “της διαπόμπευσης”. Τι μεσολάβησε έκτοτε; Η ανακάλυψη άλλων έξι πτωμάτων και η ανάδειξη της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία ενός νέου πολιτικού φορέα στη χώρα μας. Υπάρχει κάτι που να συνδέει τα δύο γεγονότα;

Κυριακή, 26 Νοέμβριος 2017 20:07

Κεντροαριστεράς… συνέχεια

Γράφτηκε από τον

Του Δημήτρη Ιωαννίδη. 

 

Συγχαρητήρια Φώφη!
Ο πρώτος και ο δεύτερος στόχος των διοργανωτών της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη  Αρχηγού της Κεντροαριστεράς επετεύχθη.

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη με την αναπάντεχη μαζική προσέλευση του δημοκρατικού λαού στις κάλπες (213000 πολίτες). Η επιτυχία αυτή δεν χρεώνεται μόνο στους διοργανωτές (Αλιβιζάτος και ά.), αλλά, σ΄’ολους τους υποψηφίους, οι οποίοι, με τη θετική τους παρουσία στην τηλεμαχία (Depate) και στις ανά την Ελλάδα προεκλογικές εμφανίσεις τους επέδειξαν ενωτικό πνεύμα και υψηλό δημοκρατικό ήθος.

Σάββατο, 25 Νοέμβριος 2017 21:37

Tο όνειρο κάθε άντρα...

Γράφτηκε από τον

Από την Κωνσταντίνα Γεράκη.

 

Για τις γυναίκες παραμένει ένα μυστήριο που αιώνες τώρα προσπαθούν να επιλύσουν ξοδεύοντας τόνους make up και επενδύοντας απεριόριστο χρόνο για να αναλύσουν το θέμα απ΄όλες τις μεριές...
Το όνειρο κάθε άντρα θα ήθελε μια γυναίκα να είναι μόοοονο αυτή... να το είχε πλάσει κατα προτίμηση εν μέσω θερινής νυκτός και μετά αυτή να κάνει τη μεγαλοπρεπή της εμφάνιση και να τον κατακτήσει...

Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017 21:36

Αναστάσιος Αμανατίδης :Προσωπικά ενθυμήματα

Γράφτηκε από τον

ΣΚΟΡΔΟ  ΤΟ  ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ

Τα τελευταία χρόνια της ελεύθερης ιατρικής μου καριέρας στο Κιλκίς έβλεπα, ότι η χρήση του σκόρδου για πρόληψη, αλλά και για αντιμετώπιση της εγκατεστημένης αρτηριακής πίεσης,

Έλεγε ο παπά - Ηλίας, εφημέριος του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς (1939 – 1959), λίγο πριν το ‘’πιστεύω’’, περίπου στη μέση της κυριακάτικης λειτουργίας, …’’τας θύρας, τας θύρας εν σοφία πρόσχωμεν’’… που σημαίνει προσοχή στις πόρτες της εκκλησίας και συμπλήρωνε,

Μετά την αποφοίτησή μου από τη σχολή, τοποθετήθηκα στο Κιλκίς τον Ιούλιο του 1969. Στην πρώτη μου άδεια αντάμωσα με τον επιστήθιο φίλο, συμμαθητή και συνάδελφο μου Θανάση στο χωριό του, το Σώστη της Κομοτηνής.

Τετάρτη, 22 Νοέμβριος 2017 21:20

Κοινωνικός αποκλεισμός ατόμων με αναπηρία

Γράφτηκε από τον

Γράφει η Θεοδοσία Ε. Παπαδοπούλου-Τσάτση, Φιλόλογος Α.Π.Θ., MSC Ειδικής Αγωγής, e.mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Με αφορμή την επικείμενη ημέρα της 3ης Δεκεμβρίου, που γιορτάζεται  ως Παγκόσμια ημέρα ατόμων με Αναπηρία, θα ήταν καλό όλοι μας  να αναλογιστούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα αυτά και να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους ενίσχυσης της προσπάθειάς τους.