Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017, 1:54:34 πμ

Αρθρογραφία

Η γραία Πολυξένη Κοκκινίδου από την Κορομηλιά,  κλασική Τσάρκαλισσα (το σωστό είναι Τσάλκαλισσα, δεν ξέρω πως επικράτησε απ’ αρχής το ρ έναντι του λ στο χειρισμό της γλώσσας), ήταν από τις πρώτες μου ιατρικές ‘πελάτισσες’.

Παρασκευή, 30 Ιούνιος 2017 18:41

Παύλος Σιλβιστόπουλος : Προοδευτικό κέντρο

Γράφτηκε από τον

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι εκλογές στη Γαλλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις ελληνικές εξελίξεις στο χώρο του κέντρου? Πολλοί θα ισχυριστούν ότι οι συγκρίσεις είναι ατυχείς και ότι δεν αφορούν  πρόσωπα και  καταστάσεις στο “καθ' ημάς Ισλάμ”.

Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017 21:10

Συμβασιούχοι και πελατειακό κράτος

Γράφτηκε από τον

Όταν πρωτοεκλέχθηκα Βουλευτής το 1996, είχε ήδη ψηφιστεί και άρχισε να εφαρμόζεται ο νόμος 2190/1994, ο γνωστός ως νόμος Πεπονή, που καθιέρωνε ένα αδιάβλητο σύστημα προσλήψεων στον Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017 21:08

Αναστάσιοs Αμανατίδηs :Το Κιλκίς κάποτε

Γράφτηκε από τον

…Μάνα, είπεν ο Κώτσιον ασ’ό Παλιό, όλ’ εγεννέθαν να ευφτάν’ ε έναν δουλείαν, εγώ πα εγένουμ’νε οδηγός!

Σημαντικό και κομβικό για τη πορεία της Κεντροαριστεράς το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που πραγματοποιείται 30 Ιουνίου .
Αυτό το Συνέδριο θα αποφασίσει  τον οδικό χάρτη για το ιδρυτικό Συνέδριο του νέου φορέα.

Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 22:50

Τασος Ναούμης:Αφελείς και επιτήδειοι

Γράφτηκε από τον

Πολλές  φορές η συμπεριφορά των ανθρώπων δεν υπακούει τους κανόνες της λογικής.  Οι φήμες έλεγαν ότι θα γίνει ισχυρός σεισμός  στις  15.00 (που δεν έγινε) και μετά στις 17.00 (που δεν έγινε ) και μετά στις  18.00 (που επίσης δεν έγινε).  Οι κάτοικοι της Λέσβου επηρεασμένοι από  τον ισχυρό σεισμό, που ταρακούνησε το νησί τους  δυο ήμερες νωρίτερα, πίστεψαν αυτήν την φημολογία και  παρέμειναν φοβισμένοι  σε ανοικτούς χώρους για να προστατευτούν.

Για να μη νομίσουν οι συμπολίτες ότι μοναδικός μου στόχος είναι να πάω κόντρα στο Δήμαρχο Κιλκίς Σισμανίδη παραθέτω παρακάτω δύο προτάσεις που έκανα στη Δημοτική Αρχή τον Ιανουάριο του 2016

Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 21:44

Αναστάσιος Αμανατίδης: Προσωπικά ενθυμήματα

Γράφτηκε από τον

Ήταν ένα ήσυχο, συνηθισμένο φθινοπωρινό μεσημέρι, λίγο πριν την μεσημβρινή διακοπή του καθημερινού ιατρείου στην Καπέτα 14, στο Κιλκίς, εκείνου με τις σκάλες. Σχεδόν αθόρυβα άνοιξε η πόρτα του γραφείου και φάνηκε δειλά, δειλά η σιλουέτα του γνωστού σε μένα από το αγροτικό ιατρείο της Τερπύλλου  Θεόφιλου Σ.

Κυριακή, 25 Ιούνιος 2017 19:45

Φαρσοκωμωδία

Γράφτηκε από τον

Του Δημήτρη
Ιωαννίδη. 

 

Θα ήθελα να μοιραστώ με τους αγαπητούς αναγνώστες των ΕΙΔΗΣΕΩΝ το παρακάτω «αρθράκι» του Δ/ντή της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (10-11/Ιουνίου) και εξαίρετου αρθρογράφου Παναγιώτη Λαμψία, που, περιγράφει με τόσο γλαφυρό ύφος τα έργα και τις ημέρες των κυβερνώντων που καταντά τελικά, ως φαρσοκωμωδία.
«Αν αποφασίσει κανείς να παρακολουθήσει τα όσα λένε και πράττουν οι Κυβερνώντες ακόμη και τώρα με τον τρίτο χρόνο διακυβέρνησης θα χρειαστεί σίγουρα τη βοήθεια της επιστήμης.

Κυριακή, 25 Ιούνιος 2017 19:43

Το Άγος

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη. 

 

Η εικόνα πριν μερικά χρόνια, θα έμοιαζε με ανέκδοτο: Ένας Έλληνας πρωθυπουργός απ' την Αριστερά, μαζί με έναν Πρόεδρο της Κύπρου προερχόμενο απ' την ακροδεξιά, υποδέχονται τον σκληροπυρηνικό πρωθυπουργό του Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη, για να συντονίσουν τα βήματά τους στην ενεργειακή συνεργασία. Η οικονομική κρίση προσγειώνει ραγδαία τη χώρα και τους πολίτες της στην ωμή πραγματικότητα – κι οι ιδεαλιστές που ονειρεύονταν την διεθνή απομόνωση του Ισραήλ, εξωθούνται οι ίδιοι στο περιθώριο.