Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018, 6:27:29 πμ

Αρθρογραφία

Κυριακή, 21 Ιανουάριος 2018 21:20

Αυτά τα χάπια θα τα παίρνω αιωνίως;

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου
Αμανατίδη. 

 

Ο ηλικιωμένος Α. Τ., από μεγάλη οικογένεια Καυκασίων Ποντίων, ήταν ένας πολύ καλός και έντιμος επαγγελματίας στο Κιλκίς, με μεγάλο παντοπωλείο επί της οδού Λέοντος Σοφού, καλός οικογενειάρχης και καλός Πόντιος (Καυκάσιος). Η μακρινή καταγωγή της οικογένειας κρατούσε από την ονομαστή Άτρα Αργυρούπολης του Πόντου, (πατρίδα των Βυζαντινών Γαβράδων), που στη συνέχεια μερίδα της ανευρίσκεται στο Σιντισκόμ του Αρνταχάν του Καυκάσου από το 1878 και από εκεί στην Κάτω Ποταμιά το 1914, τελευταία δε, μόνιμα από πεντηκονταετίας στο Κιλκίς.

Κυριακή, 21 Ιανουάριος 2018 20:54

"Ευλογία Θεού"

Γράφτηκε από τον

Του Αιμίλιου Σαββίδη.

Μέσα σ’ αυτήν την ζεστή αγκαλιά, μαθαίνεις την αγάπη, την αλληλεγγύη, την συντροφικότητα και το ενδιαφέρον για τον συνάθρωπό σου.
Όπως και τις απαραίτητες γνώσεις για να συνεχίσεις την κοινωνικοποίηση σου στην ζωή.

Παρασκευή, 19 Ιανουάριος 2018 22:17

Αντιρρητικός στους μεταπράττες της ιστορίας

Γράφτηκε από τον

Του Μητροπολίτη Γουμενίσσης κ. Δημητρίου.

 

Σίγουρα, το ζήτημα της ονομασίας του νεοκρατικού “μορφώματος” των Σκοπίων δεν είναι θέμα που αφορά τη σωτηρία, την εκκλησιοποίηση, τη χριστοποίηση, την αιωνική προοπτική στην οποία στρατεύεται η Εκκλησία, ως Σώμα Χριστού. Ο Χριστός ως κεφαλή της Εκκλησίας δεν είναι εγκόσμιος η επίγειος η προσωρινός “Μεσσίας” κανενός.

Πέμπτη, 18 Ιανουάριος 2018 20:48

…Ματσάγγου να 'ναι και ό,τι να 'ναι

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

Με παρακάλεσε ο Θεόφιλος Παγλαρίδης  να γράφω περιστατικά, που να αφορούν την τοπική ιστορία, η οποία εμφανίζεται φτωχή σε γραφτά κείμενα, αν και έχει πλούσια προφορική παράδοση, σε όλα τα επίπεδα, (ιστορικά, κοινωνικά, πολιτισμικά, αθλητικά κλπ). Διαπιστώνει, λέει, την άγνοια της σημερινής νέας γενεάς, αυτών που έγιναν στην κοινωνία του Κιλκίς από τις αμέσως προηγούμενες γενεές!

Πέμπτη, 18 Ιανουάριος 2018 20:47

Επιλέγουμε να μην είμαστε με τους... προδότες

Γράφτηκε από τον

Του Νίκου Σιάνα.

 

Νάμαστε λοιπόν στο κατώφλι του νέου χρόνου και μια νότα  «αισιοδοξίας» πλανάται πάνω από τη χώρα μας, αυτό τουλάχιστον διατυμπανίζει η κυβέρνηση, όσοι δεν αντιλαμβάνονται κακό του κεφαλιού τους, εκτός, βέβαια αν είναι κωφοί ή τυφλοί.

Δευτέρα, 15 Ιανουάριος 2018 21:55

Ο Αγιασμός των Υδάτων, τότε και τώρα

Γράφτηκε από τον

Του Αναστάσιου Αμανατίδη.

Βλέποντας τις εικόνες των τελετών του αγιασμού των υδάτων σε διάφορα μέρη, από ΜΜΕ και τα πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως και τις φωτογραφίες στα διάφορα τοπικά έντυπα, μοιραία έρχονται στον νου παραστάσεις από παλαιότερες τελετές, όσες δεν απάλειψε ο χρόνος.

Αρθρο της προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, Ευρώπης Αρτόγλου, για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο της υποχρεωτικής διαμεσολάβισης.

Εσπευσμένα, και χωρίς κανένα σοβαρό προηγουμένως διάλογο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης επιχειρεί την ψήφιση ενός κρίσιμου για την Δικαιοσύνη νομοθετήματος. Η δημόσια διαβούλευση δεν έγινε ποτέ, καθώς το νομοσχέδιο αναρτήθηκε προσχηματικά και για μόνο πέντε (5) ημέρες (σε αντίθεση με τις διατάξεις του ν. 4048/2012) και μάλιστα εν μέσω αργιών πρωτοχρονιάς, ενώ η ψήφιση στη Βουλή προαναγγέλλεται μόλις για τις 12/1, την στιγμή που ως χρόνος έναρξης ισχύος αναφέρεται: «12 μήνες από την κύρωση», χωρίς επομένως να δικαιολογείται το κατεπείγον.

Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2018 21:34

Η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

Γράφτηκε από τον

Γράφει ο Γιώργος Δ. Αναστασιάδης, Μέλος Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών, Μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο πολυκατακερματισμός της Κεντροαριστεράς ήρθε ως αποτέλεσμα της τεράστιας συμπίεσης που υπέστη ο πολιτικός της χώρος υπό το βάρος της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής ύφεσης. Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε η δυνατότητα σε πολιτικές δυνάμεις προερχόμενες είτε από τα αριστερά είτε από τα δεξιά του πολιτικού συστήματος, να συνενωθούν γύρω από το πρόσωπο του σημερινού πρωθυπουργού και εν τέλει να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρα τον Ιανουάριο του 2015.

Τρίτη, 09 Ιανουάριος 2018 23:38

Κρατισμός & αγελαδοτροφία, συνταγή καταστροφής

Γράφτηκε από τον

Του Δημοσθένη Τριανταφυλλίδη.

 

Το άρθρο αυτό γράφτηκε για να αποτυπώσει την εγκληματική πολιτική, των κρατικιστικών κομμάτων  τα οποία κυβέρνησαν τα τελευταία 43 χρόνια, και θα συνδέσει αυτή την πολιτική με τις τραγικές συνέπειες της, στην Αγελαδοτροφία του Νομού Κιλκίς.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία από τον ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ. ο  μέσος όρος του πλήθους των παραγωγών αγελαδινού γάλακτος στο Νομό Κιλκίς το 2004-2005, ανέρχονταν στους 568, η ποσότητα η οποία παραδόθηκε στην βιομηχανία ήταν 64.238,2 τόνοι γάλακτος και η μέση τιμή του αγελαδινού γάλακτος εκείνη την χρονιά ήταν 0,3496 €/λίτρο.

Δευτέρα, 08 Ιανουάριος 2018 20:05

Μια πρόταση στον δήμαρχο Κιλκίς

Γράφτηκε από τον

Του Ανδρέα Μακρίδη. 

Με το σημερινό μας άρθρο, δεν θα ασκοληθούμε με την κεντρική πολιτική σκηνή και τις άφθονες ευκαιρίες για κριτική και σαρκασμό που μας προσφέρει. Λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά, θα απευθυνθούμε στον δήμαρχο Κιλκίς με πνεύμα γιορτινό και μία πρόταση που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί για το καλό όλων μας - και το δικό του.