Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 9:24:07 πμ
Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 13:47

Το ακατέργαστο διαμάντι μας...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Γράφει η Άννα Παπαού-Καλόνικου, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Συνδυασμού “Ενωτική Δύναμη Κιλκίς” με Επικεφαλής Υποψήφιο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Β. Τσαντάκη.

 

 

Ο Δήμος Κιλκίς. Ένας μεγάλος δήμος, 4ος σε έκταση σε όλη την Ελλάδα. Ένας πανέμορφος δήμος που περιμένει να τον ανακαλύψεις. Ένας δήμος με σπάνιες ομορφιές, τουριστικούς προορισμούς και αξιοθαύμαστα μέρη. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, το Λαογραφικό Μουσείο, την ιαματική λίμνη Πικρολίμνης, το Σπήλαιο του Κιλκίς, το Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο, ο Λόφος, το καλύτερο “μπαλκόνι” μας με την υπέροχη θέα και άλλα πολλά που δεν χωρούν σε ένα άρθρο να τα γράψεις.
Υπάρχουν όμως και τα στραβά αυτού του δήμου. Πρέπει επιτέλους να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα και να αναλάβουμε δράση. Είναι κρίμα στην πόλη μας να υπάρχουν αυτά τα πεζοδρόμια. Που δυσκολεύουν την μητέρα να βγάλει βόλτα το παιδί της με το καρότσι της, τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν την βόλτα τους, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά να περπατούν με ασφάλεια. Είναι κρίμα να παραμένουν οι πλατείες ίδιες χωρίς την απαιτούμενη ανάπλαση και αναβάθμιση, χωρίς έντονο πράσινο. Είναι κρίμα να ταλαιπωρείται ο οδηγός με τέτοιο κυκλοφοριακό. Είναι κρίμα να μην υπάρχει καλύτερη συγκοινωνία για τα είδη ταλαιπωρημένα χωριά μας. Είναι κρίμα να μην μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και να αναδείξουμε στο έπακρο όλες τις ομορφιές του.
Είναι όλα αυτά που δυσκολεύουν την καθημερινότητα μας, την ποιότητα ζωής μας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να τα στερούμε από τους εαυτούς μας. Πρέπει, θέλουμε και μπορούμε να τα αλλάξουμε.
Όλα αυτά όμως αγαπημένοι συνδημότες μου θέλουν δουλειά. Σκληρή δουλειά. Τίποτα δεν γίνεται με μαγικό ραβδί. Χρειάζεται θέληση, εργατικότητα, ιδέες, αποφασιστικότητα για να κάνεις το σωστό. Να είσαι δίπλα στον πολίτη και ΜΕΤΑ τις εκλογές. Να αφουγκράζεσαι τα παράπονά του και να ακούς τους προβληματισμούς του. Για να κάνουμε τον δήμο μας, πόλο έλξης για πολλούς και όχι για λίγους. Να αναδείξουμε όλες τις σπάνιες ομορφιές του.
Στην “Ενωτική Δύναμη Κιλκίς” υπάρχει πρόγραμμα, υπάρχει η δύναμη και τα κατάλληλα άτομα να κάνουν την αλλαγή που όλοι χρειαζόμαστε. Να κάνουμε τον δήμο μας από “ακατέργαστο διαμάντι” σε ένα πραγματικό “διαμάντι”. Σε ένα διαμάντι που οφείλουμε να αφήσουμε παρακαταθήκη στα παιδιά μας.

- Η ψήφος είναι πιο δυνατή από την σφαίρα
Με την σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου.
Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των
παιδιών σου.
Abraham Lincoln
16ος πρόεδρος των ΗΠΑ