Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 21:23

Το Κιλκίς οργίζεται πλέον

Του Πάνου Φλωρίδη.

 

Κύριε διευθυντά,
Έχει καθιερωθεί πλέον ως έθιμο, κάθε τρεις και λίγο να ξεσπάει ένας δημόσιος καυγάς μεταξύ της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κιλκίς και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων στο Ίδρυμα.

 

Η… θεματολογία των καυγάδων έχει αρχίσει να προκαλεί θαυμασμό για την πρωτοτυπία της. Πλην όμως και οργή και βαρεμάρα των πολιτών. (Ορθώς επεσήμανε ο Θ. Παλγαρίδης σε πρόσφατο σημείωμα του, ότι το Νοσοκομείο δεν ανήκει σε κανένα των διαπληκτιζομένων. Και κάπου ……φτάνει πια!)
Και βεβαίως, πάντα ακολουθεί η ‘εξαγωγή’ του καυγά με ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ, αντανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, παρεμβολές εσχάτως από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και πάλι από την αρχή. Με τον πόλεμο ανακοινώσεων να κρατεί καλά. Και το Ίδρυμα της εθελοντικής εργασίας του 1936-37 (!) να υφίσταται ταλαιπωρίες προστιθέμενες στην ούτως ή άλλως υποβάθμισή του λόγω της γενικότερης οδυνηρής κατάστασης.

Κύριε Διευθυντά,
Ασφαλώς και όλα αυτά δεν είναι και το πλέον ευχάριστα. Δεν μας αρμόζει να ρίχνουμε κι άλλο λάδι στη φωτιά, παρεμβαίνοντας στην ουσία των αντεγκλήσεων. Δικαιούμεθα όμως να καταθέσουμε κάποιες απόψεις και, εν τέλει, κάποιες απαιτήσεις:
Η εκλογή κατ’ εξακολούθηση των κ. Καλεμκερίδη, Τριανταφυλλίδη και των άλλων συνήθων στο Δ.Σ. είναι αποκλειστική ευθύνη και δικαίωμα των εργαζομένων. Οι προαναφερθέντες συνδικαλιστές δεν εκλέγονται ούτε με νοθεία, ούτε με βία. Νομιμότατοι καθ’ όλα επομένως. Οι Διοικητές όμως δεν εμπίπτουν ούτε στην αρμοδιότητα των εργαζομένων, ούτε και βεβαίως ερωτάται κανείς εκ των τοπικών αιρετών αρχόντων. Ο νυν Διοικητής του Νοσοκομείου είναι ένα ακόμη παράδειγμα που λέει ότι το Κιλκίς είναι χώρος υποδοχής υποβαθμισμένων πολιτικών στελεχών. Ένας χώρος όπου τα κόμματα ‘εναποθέτουν ‘ δεύτερες και τρίτες επιλογές αφού αδυνατούν να τις στείλουν στο σπίτι τους, είτε στην προτέρα εργασία τους. Ο νυν Διοικητής μας προέκυψε κατόπιν υποβαθμίσεως. Από τον υγειονομικό κολοσσό που λέγεται ‘ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ’ στο ‘περίπτερο’ που λέγεται Νοσοκομείο Κιλκίς. Πάνω ακριβώς στην στιγμή που η προηγούμενη Διοικήτρια κ Μ. Βλάχου και οι συνδικαλιστές είχαν βρει έναν κοινό τόπο συνεννόησης μας προέκυψε το νέο ‘δεδομένο’ της εσωκομματικής τράμπας με την συμπατριώτισσά μας να αναλαμβάνει το ‘ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ’.
Το τι κάνει ο κ. Ρεβενάκης στο Διαδίκτυο, μαχόμενος τον πρόεδρο της Ν. Δημοκρατίας, ποσώς μας ενδιαφέρει. Αν και είναι απορίας άξιον, που βρίσκει τόσο ελεύθερο χρόνο. Τόσο καλά πάει το Νοσοκομείο μας; Έχει μπει για τα καλά δηλαδή, στον σωτήριο αυτόματο πιλότο της αναγέννησης;
Κύριε διευθυντά,
Είναι οπωσδήποτε σκληρή έκφραση, αλλά είναι ‘ώριμο τέκνο της οργής’ της τοπικής κοινωνίας: Το Κιλκίς πρέπει να πάψει να είναι χώρος εναπόθεσης υποβαθμισμένων πολιτικών υλικών. Επιτέλους! Δεν έχουμε ακόμη ζηλέψει τον παραδοσιακό ρόλο του Έβρου! Τι θα πει εν τέλει, ‘δυσμενής μετάθεση στο Κιλκίς;’. Το Κιλκίς είναι τόπος εξορίας και τιμωρίας;


Υ.Γ. Η περίπτωση του Διοικητή του Νοσοκομείου δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η μόνη φυσικά. Ένα γύρο να κοιτάξει κανείς με τις διάφορες ‘τοποθετήσεις’ από Αθήνα στο Κιλκίς θα καταλάβει το μέγεθος. Δια πάσαν νόσον…..
Υ.Γ.(1) Μέχρι και Αστυνομικό Διευθυντή μας έστειλαν κάποτε με δυσμενή μετάθεση από Θεσσαλονίκη! (υπόθεση ‘ζαρντινιέρας’ για όσους θυμούνται).