Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 2:12:34 πμ
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010 08:09

Χρήστος Ανδρεανίδης : Διαφορά

Ρώτησα ειδικούς τι είναι η επικίνδυνη της επικαιρότητας  λέξη SPREAD που τείνει να καταστεί τίτλος στα όνειρα όλων λαού και πλουτοκρατών στην χώρα μας αντικείμενο των παιχνιδιών του καπιταλιστικού συστήματος. Μου απάντησαν ότι είναι η διαφορά μεταξύ των ετήσιων επιτοκίων που δανείζονται δύο χώρες που για μας η άλλη είναι η υγιής της Ευρωζώνης Γερμανία .
Δεν κατανόησα πάλι τι ακριβώς σημαίνει και δεν είμαι σίγουρος αν και την λέξη έγραψα σωστά γιατί με διόρθωσε το Word όταν την πρωτοέγραψα και επέλεξα μια από τις επιλογές του.
Από αυτήν την διαφορά που έχει τρελά σκαμπανευμάσματα (200, 420, 390, 330 μονάδες βάσης ή 2,00-4,20-3,90-3,30 πάνω από το ετήσιο επιτόκιο δανεισμού της Γερμανίας) ανάλογα με τις δηλώσεις, το στήσιμο ή τους μορφασμούς του επιτρόπου και των εκπροσώπων του ή τα άρθρα στις εφημερίδες του Λονδίνου, ορμώμενος, πλημμύρισα την σκέψη μου και με άλλες σκανδαλώδεις διαφορές που συμπληρώνονται και από εμπρηστικές άλλων δηλώσεις.
Η εμπρηστική δήλωση του μεγαλομεσάζοντα Βγενόπουλου όχι σε αγροτικά προϊόντα που μάθαμε και συνηθίζουμε να μιλάμε, ότι θα πάρει το πρωτάθλημα θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, με οδήγησε στην τρομακτική διαφορά της τιμής αγοράς 14 ΕΥΡΩ του 20% των μετοχών του ΟΤΕ με την τιμή πώλησης των 26 ΕΥΡΩ ανά μετοχή όλου του πακέτου στους Γερμανούς. Ανυπολόγιστο είναι το ύψος της διαφοράς.
Την ίδια περίοδο συνετελέσθη και η εισφοροδιαφυγή των 110 εκατομμυρίων από τον ΟΤΕ που καλεί ο υπουργός να πληρωθεί.
Μέγιστη η διαφορά από τα 660 εκατομμύρια της εισφοροδιαφυγής στο φαγοπότι της Ολυμπιακής που καλείται να πληρώσει ο ίδιος αγοραστής.
Μεγάλη η διαφορά της αξίας της Ολυμπιακής πριν την εναλλαγή διοικήσεων που την απαξίωσαν με την αξία της όταν πουλήθηκε.
Για τις άγονες γραμμές απειλούσε τους αρμόδιους υπουργούς χαρακτηρίζοντάς τους ανεπαρκείς.
Μεγάλη η διαφορά της ανεπάρκειας των υπουργών της Ελλάδας με την επάρκεια σε εμπρηστικές δηλώσεις, μηνύσεις, μίζες, απειλές και αγοραπωλησίες που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.
Αδιευκρίνιστη είναι η διαφορά της παραδοσιακής πλουτοκρατίας με της νεόπλουτης αλητείας.
Την κρίση αναμένουμε να πληρώσουν και οι δύο κλάδοι της πλουτοκρατίας σύμφωνα με τα συνθήματα των πρωτομαγιάτικων διαδηλώσεων του προηγούμενου έτους.
Δεν βρήκα διαφορές μεταξύ των σκανδάλων υφαρπαγής των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων δια των ομολόγων υψηλού ρίσκου, αποδοχής χρηματοδοτήσεων πολιτικών και κομμάτων από την Siemens, συμπεριφοράς του παμφάγου πνευματικού πατέρα των βατοπαιδινών εφραίμ γιατί είχαν τους ίδιους αριθμητή και παρονομαστή που ισούται με την μονάδα, μοναδικά ιδιαζόντως ειδεχθή εγκληματικά σκάνδαλα.
Δεν βρήκα επίσης διαφορά στα 5,5 δισεκατομμύρια που χαρίστηκαν σε χρηματοοικονομικό οίκο ανοχής και στις οφειλές του υπουργείου υγείας των 6,2 δισεκατομμυρίων.
Αυτοί όλοι πρέπει να πληρώσουν την κρίση.
Ο λαός μας πρέπει να ανταποκριθεί στην αποφυγή υστέρησης εσόδων από το κράτος. Φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή πρέπει να καταπολεμηθούν από όλους μας. Το ενδιαφέρον μας για αποδείξεις δαπανών εκπιπτόμενων ή όχι πρέπει να είναι μεγάλο και συνεχές. Η αποφυγή προσφοράς μαύρης εργασίας πρέπει να είναι τελειωτική.
Δεν με αφήνει ο προβληματισμός αν το καπιταλιστικό σύστημα έχει και κρατά την κρίση του για να αποφύγει το διευθυντήριό του οι Ηνωμένες Πολιτείες και η νέα δύναμη Κίνα να μη συμφωνήσουν στην μείωση της εκπομπής CO2 και ενεργειών για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης και την διάσωση του πλανήτη. Πιθανή πρόφαση ή πραγματική κρίση ;;;;