Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, 9:31:54 μμ
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010 03:33

Χρήστος Ανδρεανίδης : Μαύρη Εργασία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ευθύς ως άκουσα σε πρωινή πολιτική εκπομπή ότι οι απασχολούμενοι στην Ελλάδα σε μαύρη εργασία ανέρχονται σε ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες από τους οποίους εξακόσιες χιλιάδες είναι Έλληνες δεν εξεπλάγην αλλά πήρα αφορμή να γράψω αυτές τις γραμμές. Τεράστιες οι ευθύνες των ελεγκτικών αρχών, τεράστιες οι ευθύνες αυτών που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους Έλληνες και οικονομικούς μετανάστες, τεράστιες οι ευθύνες των Ελλήνων και οικονομικών μεταναστών που παρέχουν μαύρη εργασία.
Παράλληλα με την συζήτηση για το ασφαλιστικό απαιτείται συζήτηση για τις τρεις τεράστιες ευθύνες της κοινωνίας, όλων μας, για την κατάντια των ασφαλιστικών ταμείων.
Για την εισφοροδιαφυγή οι πάντες έχουμε ευθύνη από την στιγμή που λειτουργούμε με πνεύμα αποδοχής όλων των ενεργειών εναντίον του ασφαλιστικού συστήματος και εναντίον του κράτους.
Για τα οικοδομικά μερεμέτια όλοι προσπαθούμε να μη κόψουμε τιμολόγιο για να πληρώσουμε λίγα όσο τα μαύρα μεροκάματα των οικονομικών μεταναστών αδιαφορώντας την τεράστια ζημία στα ταμεία κράτους και ασφαλιστικών ταμείων, εναντίον των εαυτών μας.
Σε όλα τα δημόσια έργα μεγάλα και μικρά όλοι με τον ίδιο τρόπο απασχολούν ανασφάλιστους και πάντα αδήλωτους στην επιθεώρηση εργασίας του μεγαλύτερου ποσοστού των εργαζομένων τους.
Το κράτος χρησιμοποιεί ανασφάλιστους εργαζόμενους, χρησιμοποιεί ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, δέχεται παροχή υπηρεσιών από εργολάβους που χρησιμοποιούν ανασφάλιστους και αδήλωτους Έλληνες ή οικονομικούς μετανάστες.
Υπάλληλοι του κράτους, συνταξιούχοι, εκπαιδευτικοί, παρέχουν μαύρη εργασία και η κοινωνία, όλοι μας,  το αποδέχεται σαν να μη συμβαίνει τίποτε.
Αναφερόμουν γραφικά τα τελευταία χρόνια για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων. Είναι δυνατόν για ανασφάλιστους και αδήλωτους απασχολούμενους Έλληνες και οικονομικούς μετανάστες να ενδιαφερθεί κανένας για την ασφάλεια και την ζωή τους.
Στα τάρταρα του ωχαδελφισμού και της αποχαύνωσης έχουμε περιπέσει.
Πρέπει να βγούμε από αυτό το πηγάδι μόνοι μας χωρίς να περιμένουμε να μας πετάξει σχοινί κάποιος σωτήρας.
Άπαντες πρέπει να αλλάξουμε πορεία και να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ως αυτόχειρες.
Καταστροφική είναι η νοοτροπία μας να ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση.
Όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας πρέπει να αποφασίσουμε άμεσα για το τέλος της νοοτροπίας της αυτοκαταστροφής.
Ο οίκτος προς τους οικονομικούς μετανάστες και όσων δεν τα βγάζουν πέρα δεν χωράει πλέον γιατί είναι θέμα επιβίωσης για όλους μας.
Μπορούμε πάλι να βοηθάμε αλλά ας το κάνουμε νόμιμα,  για την αποφυγή οδυνηρών αποτελεσμάτων για όλους μας.
Επιτέλους τέλος.