Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 9:47:00 πμ
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 21:08

Αγαθόπουλος: Ανεπαρκείς οι χώροι άθλησης, εγκαταλειμμένες υποδομές, ανύπαρκτος ο αθλητισμός της γειτονιάς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κλιμάκιο του Συνδυασμού «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του πολίτη» με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Μελίδη Χρήστο, τον Ζωηρό Μελά και τον επικεφαλής του συνδυασμού Δημήτρη Αγαθόπουλο, περιόδευσαν τους χώρους άθλησης στην πόλη του Κιλκίς.


Αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς με μια πρώτη ματιά, είναι η ανεπάρκεια των χώρων άθλησης. Εγκαταλειμμένα ανενεργά γήπεδα, ελλειμματικές υποδομές στα ήδη λειτουργούντα, προβλήματα συντονισμού στα προγράμματα των ομάδων, ανεκμετάλλευτες οι αθλητικές υποδομές στους χώρους των σχολείων, φθορές στις εγκαταστάσεις και τα όργανα, και άλλα συνθέτουν την γενική εικόνα για τις αθλητικές υποδομές που λειτουργούν με την ευθύνη του Δήμου.
Η απουσία προγραμματισμού για το μέλλον του κλειστού κολυμβητηρίου είναι πλήρης. Με τις φιλότιμες δε προσπάθειες του προσωπικού η λειτουργία των δύο κλειστών γυμναστηρίων και του ανοιχτού γηπέδου ποδοσφαίρου, είναι σε ανεκτά επίπεδα για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ομάδων.
Η απουσία προγραμματισμού από την πλευρά του Δήμου έχει ως αποτέλεσμα την επικάλυψη ωραρίων των ομάδων και των τμημάτων, όπως επίσης την αδρανοποίηση του ΚΔΑΚ του Δήμου, το οποίο θα έπρεπε να είναι η κορωνίδα των δραστηριοτήτων του.

 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ
Πρόγραμμα Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δημιουργίας με κεντρικό άξονα την μετατροπή του Κιλκίς σε πόλη σύγχρονη και φιλική προς τον πολίτη. Ο Δήμος οφείλει να έχει λόγο και ρόλο στην αθλητική και πολιτιστική παραγωγή της πόλης, οφείλει να λειτουργεί ως ομπρέλα για όλους τους φορείς. Να προσφέρει δωρεάν υψηλού επιπέδου κτιριακές υποδομές και υπηρεσίες. Καθώς και να στηρίζει κάθε είδους αθλητικού και καλλιτεχνικού επιπέδου εκδήλωση, διευκολύνοντας την νεανική καλλιτεχνική δημιουργία και την ανάδειξη κάθε τι καινούργιου που δεν έχει τους πόρους και τα μέσα να εκφραστεί.
Έμφαση στον Αθλητισμό της γειτονιάς με μικρές παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές, που θα δώσει τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε όλους τους μικρούς και μεγάλους κατοίκους της πόλης, που θα δώσει διέξοδο, θα εκπαιδεύσει και θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή. Συγκεκριμένα αξιοποίηση και διαμόρφωση των αθλητικών υποδομών στις σχολικές αυλές αλλά και δημιουργία νέων αθλητικών πάρκων όπου είναι δυνατό στο κέντρο της πόλης αλλά και περιφερειακά συνδέοντας τον λόφο του Αγίου Γεωργίου, το δασύλλιο βορειοδυτικά και το Ηρώων με την πόλη μέσα από ασφαλής διαδρομές περιπάτου και ποδηλάτου.

Τον επανασχεδιασμό και την οργάνωση του ΔΑΚ συνδέοντας τα δυο κλειστά και το ανοιχτό στάδιο ως ένα αθλητικό κέντρο που θα δίνει την δυνατότητα τόσο στους συλλόγους αλλά και στους πολίτες να τα χρησιμοποιούν αρμονικά και ταυτόχρονα βελτιώνοντας την ποιότητα προπόνησης των ομάδων αλλά και των πολιτών.
Να δημιουργηθούν υποδομές για την ασφαλή άθληση ατόμων με ειδικές ανάγκες και να υποστηριχθούν οι προσπάθειές τους.
Η διοίκηση του ΔΑΚ πρέπει να γίνετε από ξεχωριστό τμήμα με έναν φορέα που μέλημα του θα είναι αποκλειστικά η λειτουργία των γυμναστηρίων και η συνεργασία με τους συλλόγους για την σωστή ανάπτυξη τους τόσο στην πόλη του Κιλκίς όσο και στην περιφέρεια. Να αντιμετωπίζει τους συλλόγους ισότιμα βάζοντας κανόνες λειτουργίας οι οποίοι θα διευκολύνουν την συνεργασία μεταξύ τους και οι οποίοι θα πρέπει να προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε σεζόν.
Βασικός στόχος της διοίκησης πρέπει να είναι η μεγαλύτερη ενασχόληση παιδιών αλλά και ενηλίκων με τον αθλητισμό και την δια βίου άθληση.
Επίσης να οργανώνει ημερίδες που να αναδεικνύουν τα θετικά του αθλητισμού και όχι μόνο καθώς και την συνεργασία με τις ομοσπονδίες των αθλημάτων για διοργάνωση αγώνων πανελληνίου επιπέδου.
Τέλος η επαναφορά της στάθμης των υδάτων σε φυσιολογικά επίπεδα στην λίμνη της Δοϊράνης, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την λειτουργία ενός αθλητικού κέντρου για κανό και ιστιοπλοΐα με ελαφρά σκάφη, το οποίο μπορεί ποικιλοτρόπως να υποστηρίξει και ο Δήμος.

Δημήτριος Αγαθόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ - Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Διαβάστηκε 497 φορές
Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr