Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 2:57:06 μμ
Κυριακή, 19 Μαϊος 2019 20:40

Άννα Νικολαίδου: Νέα εποχή σημαίνει νέοι άνθρωποι, ρήξη με καταστάσεις του παρελθόντος, μυαλά που δεν τα σκότωσε ο χρόνος...

Άννα, είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεσαι στην πολιτική σκηνή Τι κάνει έναν νέο επιστήμονα, μηχανικό, πάνω στην ακμή της σταδιοδρομίας του, να στρέψει το ενδιαφέρον του στην τοπική αυτοδιοίκηση;


Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι χόμπι για αργόσχολους, ούτε φυσικά χώρος επιβίωσης,. Είναι λειτούργημα. Κατά συνέπεια η απόφαση δεν μπορεί να παρθεί πριν αξιολογήσει ο ενδιαφερόμενος πληθώρα παραμέτρων. Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά υπήρχε πάντα και δεν εκδηλώθηκε τώρα.
Τώρα όμως νοιώθω έτοιμη καθώς μπορώ να διαθέσω τον χρόνο που απαιτείται, αλλά πάνω από όλα ξέρω ότι οι γνώσεις μου σε συνάρτηση με την εμπειρία, μου δίνουν το δικαίωμα να απευθυνθώ στους συμπολίτες μου και να τους ζητήσω να με εμπιστευτούν.

 

Στο ερώτημα πως αυτοπροσδιορίζεστε πολιτικά και ιδεολογικά θα διακινδυνεύατε μία απάντηση λίγο πριν τις εκλογές τη στιγμή που δεν είστε, από όσο γνωρίζω, ενταγμένη σε κάποιο κόμμα και δεν εκδηλωθήκατε ποτέ στο παρελθόν;
Σήμερα κ. Θεόφιλε πολλά πράγματα λέγονται επειδή ακούγονται ωραία, χαϊδεύουν αυτιά και τα πολιτικά κόμματα, ιδιαίτερα τα κόμματα της αριστεράς- εξαιρώ το ΚΚΕ το οποίο διαχρονικά έχει ξεκάθαρες θέσεις - είτε αρέσουν είτε δεν αρέσουν, αρέσκονται στο να χρησιμοποιούν βαρύγδουπες εκφράσεις προκειμένου να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο.
Η αυτοαποκαλούμενη αριστερά λοιπόν κυβερνάει τον τόπο εδώ και πέντε χρόνια και όλα όσα υπόσχονταν παραμένουν ζητούμενο. Πείτε μου λοιπόν αν όλοι αυτοί, οι κυβερνώντες, που αυτοπροσδιορίζονται πολιτικά και ιδεολογικά αριστεροί, έχουν καμία σχέση με την αριστερά;
Απαντώ λοιπόν στην ερώτησή σας. Είμαι ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος που πιστεύει όσο τίποτε άλλο στο δικαίωμα του ανθρώπου να είναι και να νοιώθει ελεύθερος, να διεκδικεί τους σκοπούς του, να αγωνίζεται για δικαιοσύνη και κοινωνική αλληλεγγύη, να έχει την αρετή και την τόλμη να εντάσσει το ατομικό του συμφέρον στο συμφέρον του συνόλου, το δε κράτος να παρεμβαίνει υποστηρικτικά σε όλα αυτά.
Αν όλα τα παραπάνω είναι νεοφιλελευθερισμός πείτε με νεοφιλελεύθερη, αν είναι σοσιαλισμός πείτε με σοσιαλίστρια.

Τι μπορεί να περιμένει ένας πολίτης - ψηφοφόρος του Κιλκίς από την Άννα Νικολαϊδου αν εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος;
Τίποτε και τα πάντα. Τίποτε αν αυτό που περιμένει έχει σχέση με αδικία, με συναλλαγή, με βία, με καταπίεση και αποκλεισμό. Τα πάντα όταν επιζητά δικαιοσύνη, καθαρότητα σχέσεων, αποτροπή βίας, συμμετοχή.
Ο κόσμος αλλάζει και όποιος μείνει πίσω θα χαθεί, θα σβήσει και κατά συνέπεια η νέα εποχή για τον Δήμο, αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα, δεν μπορεί να χαραχθεί με όρους παρελθόντος. Νέα εποχή σημαίνει και νέοι άνθρωποι, σύγχρονη θεώρηση των αναγκών του τόπου, συγκεκριμένες προτάσεις που θα καλύπτουν το παρόν και το μέλλον και δεν θα αναπαράγουν στερεότυπα του παρελθόντος. Σημαίνει επίσης και ρήξη με καταστάσεις του παρελθόντος, όπου αυτό χρειάζεται και όπου το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον επιβάλλουν, καθώς δεν είναι δυνατόν το ατομικό συμφέρον να προτάσσεται του συλλογικού.
Νέα εποχή σημαίνει μυαλά που δεν τα σκότωσε ο χρόνος, μυαλά που μπορούν να γεννάνε ιδέες και νομοτελειακή αρχή είναι ότι ότι δεν γεννάει πεθαίνει.
Δεν θέλω να αναλωθούμε στα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουμε σαν δημότες αυτού του τόπου, γιατί αυτά έχουν χιλιοειπωθεί. Όλοι χρόνια τώρα γνωρίζουμε για τα προβλήματα των σχολείων μας, όλοι μιλάμε για επενδύσεις, για την ανεργία, για τις λακούβες και τα σκυλιά που γαυγίζουν στους δρόμους, όμως τα προβλήματα συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν.
Θέληση, γνώση, πρόγραμμα και σχέδιο απαιτείται για …να αποδείξουμε ότι η γη κινείται.

 

Μπορείτε να ιεραρχήσετε τις βασικές προτεραιότητες σας για το Δήμο Κιλκίς της επόμενης τετραετίας;
Από όσα προαναφέρθηκαν στην συζήτησή μας προδιαγεγραμμένη είναι και η απάντησή μου.
Ναι μπορώ να αρχίσω να σας αραδιάζω ένα σωρό προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας, όμως δεν θα το κάνω.
Δεν θα το κάνω γιατί είναι πίστη και βίωμά μου ότι αν δεν καταφέρουμε να ενεργοποιήσουμε το σύνολο της κοινωνίας, τίποτε ουσιαστικό δεν μπορεί να γίνει.
Ενδεικτικά μόνο θα αναφέρω δύο θέματα που έχουν σχέση με την ανθρώπινη ζωή.
Πρέπει, είναι αναγκαίο να ελεγχθούν όλα τα κτίρια για τα οποία ευθύνη έχει ο δήμος και ιδιαίτερα τα σχολεία μας για να καταγραφούν πιθανές βλάβες και να ελεγχθεί η στατική τους επάρκεια. Εκεί μέσα είναι τα παιδιά μας.
Πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και η «καθεστηκυία» αντίληψη στην ΔΕΥΑΚ και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο-πρότυπο κέντρο διαχείρισης υδάτινων πόρων γιατί ….για το νερό θα γίνουν οι μεγαλύτεροι πόλεμοι στο μέλλον.
Δεν είναι το κύριο πρόβλημά μας το πάρκο στην οδό Βενιζέλου για το οποίο αναζητούνται «προεκλογικές λύσεις»
Παρεμβάσεις στο αστικό περιβάλλον είναι το μόνο βέβαιο ότι πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα στο πρόγραμμά μας γιατί αυτό που δεν έχει το Κιλκίς είναι ταυτότητα.
Όμως είναι άλλο πράγμα αυτό και άλλο όσα προανέφερα.

 

Σας ευχαριστώ πολύ, σας εύχομαι καλή επιτυχία.
Εγώ σας ευχαριστώ και εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία και στους συμπολίτες μας να είναι καλά και παρακαλώ όλους να έρθουν στην κάλπη.
Αυτό θα είναι επιτυχία.
Θ.Π.