Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018, 2:21:51 μμ
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 14:29

Απολύθηκαν και οι 34, αλλά την επομένη επαναπροσλήφθηκαν μέχρι Μάρτη 2018

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με διαφορετικό τρόπο από το Κιλκίς αντιμετώπισε το θέμα του προσωπικού καθαριότητας  ο Δήμος Παιονίας. Αντί της απόλυσης όλων των συμβασιούχων και της πρόσληψης νέων διμηνιτών,  όπως έπραξε ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο ομόλογός του της Παιονίας με διαπιστωτική πράξη στις 10 Ιουλίου απέλυσε και τους 34 συμβασιούχους εργαζόμενους  κατ' εφαρμογήν της πρόσφατης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.


 Την επομένη ημέρα όμως , 11 Ιουλίου,  ο Δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης υπέγραψε νέα διαπιστωτική πράξη με την οποία επαναπροσέλαβε και τους 34 συμβασιούχους.
Μάλιστα κατ' εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, η ισχύς της νέας πρόσληψης  των 34 συμβασιούχων εκτείνεται πέραν της λήξης του έτους, όπως όριζε η υποχρεωτική ανανέωση  τον Δεκέμβριο του 2016. Και προσδιορίζεται με την κατάρτιση των πινάκων εκ μέρους των δήμων όλης της χώρας των θέσεων  μονίμου προσωπικού που θα προκηρυχθεί η κάλυψή τους. Ως γνωστόν καταληκτική προθεσμία της ως άνω υπουργικής πρόνοιας είναι η 31η Μαρτίου 2018.