Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 2:25:03 πμ
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 21:23

Δήμος Κιλκίς: Πέμπτος σε χρηματοδότηση για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Και όμως, παρά τις συχνές και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες πολιτών για την αντιμετώπιση των αδέσποτων εκ μέρους της δημοτικής αρχής του Κιλκίς ο Δήμος Κιλκίς κατέχει μια από τις υψηλότερες θέσεις πανελληνίως στην κατάταξη χρηματοδότησής του από την Πολιτεία αναφορικά με τις δαπάνες διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.


Σύμφωνα  με την αριθ. 2896/134128/12-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίστηκαν οι Δήμοι και Σύνδεσμοι Δήμων της χώρας που χρηματοδοτούνται για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης τους.
Σύμφωνα με τη ανωτέρω απόφαση, ο Δήμος Κιλκίς  κατατάσσεται πέμπτος στη σειρά ανάμεσα σε 109 δήμους στην Ελλάδα, όσον αφορά το ύψος των δαπανών για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς έτους 2017. Ειδικότερα  κατατάσσεται μετά τους συνδέσμους Αθηνών- Πειραιά και Θεσσαλονίκης και τους Δήμους Σερρών και  Κομοτηνής.
Κι αφού η χρηματοδότηση είναι από τις υψηλότερες της χώρας προέχει πλέον η αριστοποιημένη διαχείριση των πιστώσεων ώστε να αντιμετωπιστούν τα αδέσποτα που κινούνται ακόμα και στην 21η Ιουνίου, ενώ παρόμοια φαινόμενα υπάρχουν και στην περιφέρεια του δήμου χωρίς ακόμα να καταγραφούν σε όλες τις δημοτικές ενότητες.