Σάββατο, 25 Μαΐου 2019, 8:05:12 πμ
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 23:07

"Δίψα" για τρεις γιατρούς στο νοσοκομείο Γουμένισσας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με επιτυχία και πρωτοβουλία του Δήμου Παιονίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Κέντρο Νεότητας Γουμένισσας με θέμα “Το παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου-Κ.Υ. Γουμένισσας”.
Στη σύσκεψη, τον Δήμο εκπροσώπησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Υγείας-Πρόνοιας Γιάννης Αλίρης, και στο πάνελ συμμετείχαν: ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Ευστράτιος Πλωμαρίτης, ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής Νικόλαος Καπουτζής, ο διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Κιλκίς-Γουμένισσας Θεόδωρος Ρεβενάκης, ο αναπληρωτής Διοικητής Ιωάννης Τσαμαδιάς.


Στην αρχή της τοποθέτησής του ο Γιάννης Αλίρης αναφέρθηκε στην σημερινή κατάσταση του ιδρύματος, των τμημάτων και των υπηρεσιών που προσφέρουν.
Επεσήμανε την καλή λειτουργία της νοσηλευτικής υπηρεσίας και των υπηρεσιών που προσφέρει το βοηθητικό προσωπικό. Πολύ καλό επίπεδο λειτουργίας και υπηρεσιών προσφέρει το μικροβιολογικό. Χωλαίνει το ακτινολογικό λόγο της ύπαρξης ενός μόνο ακτινολόγου και παλαιότητας των ακτινολογικών μηχανημάτων.
Με ενέργειες του αναπληρωτή διοικητή εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ προμήθεια συστήματος ψηφοποιητού, προμήθεια πλήρους οδοντιατρικού συγκροτήματος, ενός απινιδοτή και ενός φορητού μόνιτορ παρακολούθησης.
Επίσης, μέσω του προγράμματος interrec, προβλέπεται η προμήθεια ενός ακόμα απινιδοτή, καρδιογράφου, πιεσόμετρων κ.α.
Έως τα μέσα του 2019 το γενικό Νοσοκομείο Γουμένισσας θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα.
Με αλλαγή του ΟΕΥ το διοικητικό συμβούλιο πέρασε απόφαση για πρόσληψη τριών θέσεων:
• Ενός παθολόγου
• Ενός χειρουργού
• Ενός γυναικολόγου
Στην άμεση προκήρυξη των θέσεων κάλεσε ο Αλίρης καθώς και όλοι όσοι ακολούθησαν ως ομιλητές τον διοικητή της 4ης υγειονομικής Περιφέρειας.
Επίσης, για την εύρυθμη λειτουργιά των τμημάτων πρέπει άμεσα να αλλάξει ο ΟΕΥ και να αιτηθούν ενός ακτινολόγου , ενός καρδιολόγου όπως δε προβλέπεται από τον οργανισμό καθώς και παιδιάτρου .
Στο ιατρικό προσωπικό εντοπίζεται και όλο το πρόβλημα του Νοσοκομείου.
Τον λόγο μετά πήρε ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης και ζήτησε με τη σειρά του να γίνει στελέχωση του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό.
Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Δημήτριου, ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Ραφαήλ και Ειρήνης πατέρας Βησσαρίων, εξέφρασε την ανησυχία για την έλλειψη γιατρών των παραπάνω ειδικοτήτων και ζήτησε την στελέχωση με άμεση προκήρυξη των θέσεων.
Ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας, Κώστας Σιωνίδης, με την τοποθέτησή του ζήτησε να προκηρυχτούν οι θέσεις γιατρών άμεσα και είπε πώς για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου ο Δήμος είναι σύσσωμος και έτοιμος για κάθε μορφή αγώνα.
Τοποθέτηση έκαναν ακόμη: η επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας Σόνια Συμεωνίδου, ο πρόεδρος των εργαζομένων Ξενοφών Παπαλέξης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αθανάσιος Τραχανίδης, ο Διευθυντής χειρουργικής Νικόλαος Καπουτζής, ο οποίος να σημειώσουμε πως συνταξιοδοτείται το τέλος του 2019, ο διευθυντής του Κ.Υ. Πολυκάστρου Γιώργος Περπερίδης και ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ Δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Νίκος Τατίδης
Ο κ. Καπουτζής ανέπτυξε τα προβλήματα των τμημάτων και ζήτησε την άμεση στελέχωσή τους.
Ο διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Θόδωρος Ρεβενάκης έδειξε κατανόηση για τα αιτήματα των ομιλητών. Χαρακτηριστικά είπε «τα υιοθετώ όλα».
Ο αναπληρωτής διοικητής Γιάννης Τσαμαδιάς έκανε σύντομη αναφορά στην σημερινή κατάσταση και λειτουργία του νοσοκομείου. Στην τοποθέτηση – απάντηση του ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Ευστράτιος Πλωμαρίτης, για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι για το Νοσοκομείο της Γουμένισσας δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός να κλείσει.
Τα αιτήματα για προκήρυξη θέσεων γιατρών θα προχωρήσουν, αλλά άφησε να εννοηθεί πως υπάρχουν μεγάλα κενά στην υγεία, που γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν. Υπενθύμισε πως βούληση της πολιτείας για τις προσλήψεις είναι το ένας προς ένα. Δηλαδή σε κάθε μια αποχώρηση θα αντιστοιχεί μια πρόσληψη.
Κλείνοντας την σύσκεψη ο Γιάννης Αλίρης τόνισε πως η πίστωση χρόνου που δόθηκε για την μη αντίδραση από τους κατοίκους, τη Δημοτική αρχή και των εργαζομένων, μην το λάβουν ως αδυναμία. Εάν δεν επιλυθούν βασικές ανάγκες του ιδρύματος σε γιατρούς τότε θα υπάρξουν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις σε τέτοια κλίμακα που θα έχουν κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό κόστος. Τότε προφανώς θα ζητηθούν και ευθύνες από την πολιτική ηγεσία και κάποιοι θα απολογούνται γιατί αυτή η κοινωνία οδηγήθηκε σε τέτοιας μορφής αντιδράσεις.
Τις εργασίες παρακολούθησαν: ο Διευθυντής του νοσοκομείου Γεώργιος Ουζούνης, ο τέως Δήμαρχος Στέλλιος Παπαπαναγιώτου, καθώς και η συντονίστρια της νομαρχιακής των ΑΝΕΛ Έλσα Γεωργιάδου, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων και κάτοικοι της Γουμένισσας.