Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018, 5:19:07 μμ
Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 21:06

Ένταση στη Γουμένισσα!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ένα φραστικό επεισόδιο που σημειώθηκε στη Γουμένισσα παραμονή Χριστουγέννων μεταξύ του κ. Αστέριου Τάτση  και του Δημάρχου Παιονίας Χρ. Γκουντενούδη, έλαβε διαστάσεις καθώς δυο αυτοδιοικητικοί παράγοντες της πόλης, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αλίρης και ο πρώην δήμαρχος  Στ. Παπαπαναγιώτου καταδίκασαν με δημόσιες δηλώσεις τους  τη συμπεριφορά του κ. Τάτση.


Αντίθετα ο κ. Τάτσης σε δηλώσεις του αναφέρει ότι η έντονη κριτική του για παραμέληση της Γουμένισσας από τη δημοτική απευθυνόταν αρχικά στον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας Αθανάσιο Τραχανίδη και στη συνέχεια εκτάθηκε στον παριστάμενο Δήμαρχο.
Ο Δήμαρχος Χρ. Γκουντενούδης του οποίου ζητήσαμε την άποψη αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός και περιορίστηκε να δηλώσει ότι ο ίδιος ως Δήμαρχος ασκεί πολιτική ίσης μεταχείρισης προς όλες τις δημοτικές και κοινοτικές ενότητες του δήμου.
 Οι δηλώσεις των κ. Αλίρη και Παπαπαναγιώτου έχουν ως εξής:

Αλίρης: Κανείς δεν εξουσιοδότησε τον κ. Τάτση
Ο δημοτικός σύμβουλος και επί σειρά ετών αυτοδιοικητικός παράγοντας  της Γουμένισσας Γιάννης Αλίρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: Δεν ήμουν παρών στο επεισόδιο, όμως από έγκυρες πηγές το πληροφορήθηκα. Είναι λυπηρό αυτό που συνέβη και μας προσβάλλει όλους καθώς είναι έξω από κάθε λογική και από το πνεύμα των Χριστουγέννων. Κανείς δεν νομιμοποιείται να χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο κανέναν, πολύ περισσότερο τον ίδιο τον Δήμαρχο. Εάν κάποιος το επιχειρεί πρέπει να εκφράζει την τοπική κοινωνία, διαφορετικά είναι υπόλογος για τη συμπεριφορά του και εισπράττει την χλεύη της.
Έχει κάποιος στη διάθεσή του πολιτικές συγκεντρώσεις, δημοτικά συμβούλια, απολογισμούς  πεπραγμένων και εκεί κόσμια δύναται να εκφράζει κόσμια τις απόψεις του.  Είναι ανεπίτρεπτο όμως να δηλώνει σε οποιονδήποτε πως είναι ανεπιθύμητος στην πόλη της Γουμένισσας, οι κάτοικοι της οποίας δεν εξουσιοδότησαν τον πρόεδρο του "Αγίου Τρύφωνα" να τους εκφράζει κηρύσσοντας ανεπιθύμητο τον κ. Δήμαρχο.
Το ποιους εκπροσωπεί αυτή η θέση του κ. Τάτση είναι ένα ερώτημα που εύλογα πλανάται στους φιλότιμους, φιλόξενους, ευγενικούς και με πολιτικό ήθος κατοίκους της πόλης μας.
Λίγη προσοχή, ήθος και ευγένεια δεν βλάπτει κανένα.

 

Παπαπαναγιώτου: Αχαρακτήριστη συμπεριφορά
Για το θέμα και το εν λόγω επεισόδιο έλαβε δημόσια θέση και ο πρώην Δήμαρχος Στέλιος Παπαπαναγιώτου. "Είναι αχαρακτήριστη η συμπεριφορά του προέδρου του "Αγίου Τρύφωνα" κ. Αστέριου Τάτση. Τον Δήμαρχο Παιονίας κ. Χρήστο Γκουντενούδη χαρακτηρίζουν η ευγένεια, το πολιτικό ήθος και η αξιοπρέπεια. Στο μέτρο του δυνατού κάνει  πράγματα για την δημοτική μας ενότητα και την πόλη της Γουμένισσας.
Εκφράζοντας και  τη γνώμη πάρα πολλών δημοτών λέμε πως δεν εξουσιοδοτήσαμε κανέναν να λέει στο Δήμαρχό μας, τον πρώτο πολίτη της Παιονίας,  ότι είναι ανεπιθύμητος. Να αναλογιστεί το βαρύτατο ατόπημά του ο πρόεδρος του "Αγίου Τρύφωνα" και να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τον κ. Χρ. Γκουντενούδη. Διαφορετικά ο κ. Τάτσης μένει εκτεθειμένος.

 

Η θέση - απάντηση του κ. Τάτση
Υπόψιν του κ. Αστέριου Τάτση θέσαμε τις παραπάνω έγγραφες δηλώσεις των κ. Αλίρη και Παπαπαναγιώτου και τις σχολίασε- απάντησε ως εξής:
Εκπλήσσομαι από τη σπουδή των κ. Αλίρη και Παπαπαναγιώτου να σπεύσουν και να με κατηγορήσουν για ένα επεισόδιο στο οποίο δεν ήταν παρόντες. Όταν μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος, τον οποίο υποτίθεται ότι υπερασπίζονται, δεν μίλησε δημοσίως.
Για να μην διαστρέφουν την πραγματικότητα λοιπόν έχω να δηλώσω τα εξής:
Όσα είπα για την αδιαφορία της δημοτικής αρχής και των δημοτικών συμβούλων της Γουμένισσας απευθυνόταν στον παριστάμενο Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας  κ. Αθανάσιο Τραχανίδη τα είπα ως δημότης.  Έχω κάθε δικαίωμα να ασκώ κριτική όταν διαπιστώνω συμπεριφορές βλαπτικές για τη Γουμένισσα. Ιδιαίτερα όταν δημοτικοί σύμβουλοί της  δεν διεκδικούν τίποτα για τη Γουμένισσα αφού δεν έμαθαν ποτέ να διεκδικούν. Η πόλη γιόρτασε χωρίς να φωτιστεί και να χωρίς να στολιστεί. Σε εκδήλωση για την αναβίωση του έθιμου Κόλιντε που οργανώσαμε στη Γουμένισσα δεν υπήρχε μουσική, όταν σε ανάλογες εκδηλώσεις σε Στάθη, Γρίβα και Καστανερή υπήρχε μουσική.
Οι όποιες εκδηλώσεις που έγιναν στη Γουμένισσα εντάχθηκαν στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Πολυκάστρου, κι όχι του Δήμου Παιονίας όπως καταγράφηκε στο έντυπο του δήμου. Άσκησα έντονη κριτική λοιπόν όπως είχα όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση ότι με την αδιαφορία της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου αλλά και την αδιαφορία των δημοτικών συμβούλων της Γουμένισσας προσβάλλεται η πόλη αλλά και ο θεσμός της ιστορικής πρωτεύουσας.
Οι θέσεις μου αυτές που επαναλαμβάνω απευθυνόταν προς τον κ. Τρχανίδη,  προκάλεσαν την ενόχληση του παριστάμενου Δημάρχου Χρ. Γκουντενούδη που εκείνος πλέον επιτέθηκε φραστικά εναντίον μου για να αναγκαστώ να απαντήσω και να καταλογίσω και σε εκείνον προσωπικές ευθύνες για την εικόνα της παραμελημένης πόλης μας.
Δεν αντιλαμβάνομαι λοιπόν την αντίδραση των απόντων κ. Αλίρη και Παπαπαναγιώτου, οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να με πολεμούν αναιτίως σε κάθε ευκαιρία. Σειρά μου να αναρωτηθώ λοιπόν:  ποιον εκφράζουν οι απόψεις τους όταν επιτίθενται σε εμένα που υπερασπίστηκα το δικαίωμα της Γουμένισσας να απολαμβάνει ίσης μεταχείρισης;
Ιδιαίτερα ο κ. Παπαπαναγιώτου ποιον εκφράζει πέραν του εαυτού του;
Αυτά έχω να δηλώσω και επιφυλάσσομαι για τα περαιτέρω.