Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018, 10:53:25 μμ
Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 20:46

Γκουντενούδης: Επίσημο αίτημα για παραχώρηση κατά χρήση του αεροδρομίου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην Αθήνα βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης καθώς είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης και φορείς.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Κατά την επίσκεψη του Δημάρχου στο υπουργείο, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας του εξέφρασε για μία ακόμη φορά την δέσμευση ότι το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας θα κλείσει. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των αποζημιώσεων των ιδιωτών κατοίκων Ειδομένης, Πολυκάστρου και Νέας Καβάλας οι οποίοι επλήγησαν από την πολύμηνη παραμονή προσφύγων και μεταναστών στον τόπο μας. Ο κ. Μουζάλας διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι το θέμα έχει μπει στην τελική ευθεία μετά και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας και αναμένεται λίαν συντόμως η εκταμίευση του κονδυλίου.


Ο κ. Γκουντενούδης συναντήθηκε και με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Συναδινό θέτοντας το θέμα του ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου Πολυκάστρου.
Κατά τη συνομιλία με την Πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κ. Κοντούλη, ο Δήμαρχος ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή του 4ου Νηπιαγωγείου αλλά και την δρομολόγηση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου.
Τέλος, ο κ. Γκουντενούδης επισκέφθηκε το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) και είχε συνεργασία με τον Διευθυντή του ΤΕΘΑ Αντιστράτηγο κ. Αντώνιο Κονδύλη. Ο Δήμαρχος υπέβαλε ολοκληρωμένη πρόταση προς το ΤΕΘΑ για την παραχώρηση κατά χρήση από το στρατό προς το Δήμο Παιονίας της έκτασης που εδράζεται το αεροδρόμιο της Νέας Καβάλας μετά από την αποχώρηση των προσφύγων και μεταναστών από το χώρο. Στη πρόταση του Δήμου προβλέπεται η ίδρυση θεματικού πάρκου αεραθλητισμού το οποίο θα βρίσκεται στην ίδια ακριβώς θέση που οι δυνάμεις κατοχής είχαν επιλέξει και κατασκεύασαν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο ανεφοδιασμού τους στα Βαλκάνια.

 

Περί τελών

Ο Δήμος Παιονίας με αφορμή διάφορα σχόλια εξέδωσε την ακόλουθη  διευκρινιστική ανακοίνωση αναφορικά με τα τέλη συντήρησης νεκροταφείων.
“Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία για τα τέλη συντήρησης νεκροταφείων που αποστέλλονται στους δημότες για πληρωμή και καλόν είναι να διευκρινιστούν κάποια πράγματα .
Δυνάμει του Ν. 1080/1980 «περί προσόδων των ΟΤΑ» καθορίζεται ότι τα δημοτικά τέλη για τις υπηρεσίες των δήμων καλύπτουν όλες γενικά τις ετήσιες δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται ο Δήμος για τη συντήρηση ή βελτίωση των έργων και τη λειτουργία της αντίστοιχης υπηρεσίας. Τα τέλη αυτά σύμφωνα με τα όσα διαλαμβάνονται στις διατάξεις του Ν. 2503/97, έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα και το ύψος των καθορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τα τέλη αυτά για το δήμο μας είναι 10 ευρώ το χρόνο για κάθε οικογενειακή μερίδα (όχι για κάθε πρόσωπο) και αφορούν τις δαπάνες καθαριότητας και συντήρησης των νεκροταφείων του Δήμου.
Κάποιος που έχει οικογενειακή μερίδα στο Δήμο Παιονίας και δεν θέλει να πληρώνει τα τέλη συντήρησης νεκροταφείων, μπορεί να κάνει υπεύθυνη δήλωση και να πει ότι δεν θέλω να πληρώνω τα τέλη νεκροταφείου.
Για όποιον όμως έχει γεννηθεί στον Δήμο Παιονίας αλλά είναι δημότης σε άλλο δήμο της χώρας και υπάρχει επιθυμία των οικείων να ταφεί στο Δήμο Παιονίας, υπάρχουν τα αναλογούντα τέλη ταφής για τους μη δημότες.”