Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 12:38:27 μμ
Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 19:29

Ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού "Γουμένισσα ΑλλάΖΩ την Πόλη μου"

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο ανεξάρτητος συνδυασμός δημοσιεύει την ιδρυτική του διακήρυξη, στην οποία αναφέρονται οι λόγοι της καθόδου του συνδυασμού «ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ ΑΛΛΑΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και οι προγραμματικές του δηλώσεις.
Δημοσιεύουμε όλη την ιδρυτική διακήρυξη:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ ΑΛΛΑΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ
                                            

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Η Γουμένισσα είναι ο τόπος που αγαπήσαμε, ο τόπος που μεγαλώσαμε και επιλέξαμε να ζήσουμε. Η μεγάλη επιθυμία να δούμε επιτέλους τον τόπο μας να προοδεύει, δίνει σε όλους εμάς το κίνητρο να οραματιζόμαστε και να διεκδικούμε σήμερα ένα καλύτερο μέλλον! Έτσι, δημιουργήσαμε μια ευκαιρία για όλους εσάς που θέλετε να αφήσουμε πίσω τη στασιμότητα του παρελθόντος κι αυτή δεν είναι άλλη από τον ανεξάρτητο συνδυασμό «ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ ΑΛΛΑΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ».

Είναι τώρα η χρονική στιγμή να δώσουμε όλοι μαζί αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη η Γουμένισσα, την πρόοδο, την ανανέωση, την αλλαγή κατεύθυνσης!

Είναι τώρα η στιγμή που πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στη Γουμένισσα να εκπροσωπηθεί μέσα από τη δυναμική φωνή ανθρώπων που έχουν τη γνώση, τη θέληση και την τόλμη να την οδηγήσουν μπροστά στο μέλλον· με αποφασιστικότητα και προοδευτικές ιδέες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μια Γουμένισσα στην οποία οι επόμενες γενιές θα έχουν μπροστά τους έργα προόδου και όραμα για το μέλλον.

«ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ ΑΛΛΑΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ» και το εννοούμε λέγοντας ότι θέλουμε και θα προσπαθήσουμε:

 • Να αναδείξουμε και να προφυλάξουμε το υπέροχο φυσικό περιβάλλον μας, προβάλλοντας τα πλεονεκτήματά του, αξιοποιώντας καθετί πολύτιμο που διαθέτει ο τόπος μας, χωρίς να διαπραγματευτούμε με κανέναν επίδοξο ιδιώτη ή αιρετό το μέγιστο δημόσιο αγαθό μας, το νερό. Προβάλλουμε δυναμικά την αντίθεσή μας στη δημιουργία υδροηλεκτρικών σταθμών στα ρέματα του Πάικου και λέμε ένα δυνατό «όχι» στην εξόρυξη χρυσού και στις καταστροφικές οικολογικές συνέπειές της.
 • Να αναβαθμίσουμε το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες η κοινότητά μας, δίνοντας άμεση προτεραιότητα στη βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας και την εφαρμογή του συστήματος της ανακύκλωσης, στην εξυπηρέτηση των δημοτών σε θέματα που αφορούν στα κοιμητήρια, καθώς και τη διαχείριση αδέσποτων ζώων που λόγω της κακής μας νοοτροπίας αποτελούν πλέον καθημερινό πρόβλημα.
 • Να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με συνέπεια, υπευθυνότητα και σοβαρότητα, ώστε να εκτελέσουμε έργα, μικρά και μεγάλα που θα τα χαίρονται τόσο οι τωρινές όσο και οι επόμενες γενιές· έργα που θα διευκολύνουν και θα ομορφαίνουν τη ζωή μας, όπως παιδικές χαρές και χώροι αναψυχής, τα οποία η νέα γενιά αυτή τη στιγμή στερείται.
 • Να επιτύχουμε μια δίκαιη αντιμετώπιση του κάθε συμπολίτη, στη βάση του αλληλοσεβασμού, της αλληλοεκτίμησης, της αναγνώρισης της αξίας του και των αναγκών του. Προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε σκόπιμο να ενισχυθεί η δράση δομών, όπως το «Κέντρο Κοινότητας» που στόχο έχει τη στήριξη του κάθε πολίτη μέσα από εξατομικευμένη προσέγγιση.
 • Να προσφέρουμε υπηρεσίες ανώτερου επιπέδου στους νέους μας, στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η παρουσία μας στα σχολεία με διάθεση να βοηθήσουμε στις ανάγκες τους, η αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων και η δωρεάν παροχή αθλητικών δραστηριοτήτων σκοπό έχουν να δώσουν στους νέους του τόπου έναν υγιή προσανατολισμό. Παράλληλα με τους νέους, επιδιώκουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων και των ΑμεΑ. Οι ράμπες, τα λειτουργικά πεζοδρόμια και οι σωστοί χώροι στάθμευσης αποτελούν έργα που θεωρούμε επιβεβλημένα.
 • Να στηρίξουμε τις βιώσιμες μορφές ανάπτυξης της περιοχής μας, όπως αμπελουργία, γεωργία, νέες μορφές καλλιέργειας και κτηνοτροφία. Θεωρούμε ότι η συντήρηση καθώς και η δημιουργία νέων αγροτικών δρόμων θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον, στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε στην πραγματοποίηση όλων των δράσεων και των προγραμμάτων που θα προωθήσουν στην περιοχή μας τις διάφορες μορφές τουρισμού.
 • Να ενεργοποιήσουμε στο μέγιστο τις πιο δημιουργικές και αξιόλογες δυνάμεις του τόπου μας, καλώντας σε συνεργασία όλους τους φορείς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς και αθλητικούς.
 • Να εκμεταλλευθούμε αποτελεσματικά εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα κάθε είδους προς το συμφέρον της Γουμένισσας, σε σύμπραξη με Δημοτικούς, Περιφερειακούς, Κεντρικούς και Ευρωπαϊκούς φορείς. Βασική επιδίωξη αποτελεί η συνεργασία με τον κεντρικό Δήμο Παιονίας, δίχως όμως να παραμερίζονται οι πραγματικές ανάγκες της πόλης μας. Οι διεκδικήσεις μας για τα δίκαια και τα νόμιμα θα έχουν ως κοινό παρονομαστή τον τόπο μας, τη Γουμένισσα.
 • Να ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας ώστε να ενεργοποιηθούν στα κοινά συνεισφέροντας με νέες ιδέες και δυναμισμό στις τοπικές υποθέσεις.
 • Να ενημερώνουμε δημόσια και ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους συμπολίτες μας για την εξέλιξη των έργων μας και τους νέους μας στόχους, επιζητώντας και αναμένοντας την ενεργή συμμετοχή τους και τη χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων.

Καλούμε όλους εσάς να μας εμπιστευτείτε και να συμπορευτείτε μαζί μας στην επιλογή για μια δημιουργική Γουμένισσα! Επιθυμούμε τη δυναμική συμβολή σας στα κοινοτικά δρώμενα, η οποία δεν πρέπει και δεν θέλουμε να εξαντληθεί με την ψήφο σας!

Αστέριος (Στέλιος) Τάτσης
Υποψήφιος Πρόεδρος Κοινότητας Γουμένισσας

Όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού «ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ ΑΛΛΑΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ»
με αλφαβητική σειρά είναι:

 1. 1. Αμανατιάδου Χρυσή του Ανδρέα / Εκπαιδευτικός Εικαστικών
  2. Ασαρτζής Τριαντάφυλλος του Δημητρίου / Μουσικός
  3. Βαλτάκη Κλειώ του Κωνσταντίνου / Φαρμακοποιός
  4. Περπερίδης Αναστάσιος του Γεωργίου / Αστυνομικός
  5. Ρήτος Αντώνιος του Αθανασίου / Αμπελουργός
  6. Σέβης Χρήστος του Γρηγορίου / Μαθηματικός
  7. Τάτσης Αστέριος του Πολυχρόνη / Αξιωματικός Στρατού Ξηράς ε.α
  8. Τζιούνη Ελένη τουΒασιλείου / Νοσηλεύτρια