Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, 12:38:40 μμ
Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 19:10

Κοινωνικό Παντοπωλείο Παιονίας: Μοιράζει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε ανήμπορους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Παιονίας με διαχειριστική επιτροπή που απαρτίζεται από τον Γιάννη Αλίρη πρόεδρο και μέλη του τον Γεώργιο Φράγκο αντιδήμαρχο, Λευτέρη Γαρόπουλο αντιδήμαρχο, Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη και Ελένη Μπερμπερίδου δημοτικούς συμβούλους σε συνεδρίαση του την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου του 2019 έκανε απολογισμό της δράσης για το 2018.


Πέρα από τα χρήματα του κωδικού εστάλησαν 197 επιστολές σε εταιρίες , ιδρύματα και ιδιώτες πανελλαδικά. Υπήρχε ανταπόκριση από πολλές επιχειρήσεις εντός και εκτός του Νομού οι οποίες σε τακτά χρονικά διαστήματα χορηγούν προϊόντα τροφίμων των εταιριών τους.
Κάποιοι έχουν συνδράμει οικονομικά και συγκεντρώθηκε το ποσό των 7.000,00 ευρώ.
Οι ωφελούμενες οικογένειες είναι 220 με επιλογή βάσει κριτηρίων και άλλες 80 περίπου προστίθενται μετά από εισηγήσεις των κοινωνικών λειτουργών και αιτημάτων από συνανθρώπους που έκτακτες, απρόβλεπτες καταστάσεις, τους ανάγκασαν να απευθυνθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο.
Το 2018 έγινε διανομή
• 15 τόνων τροφίμων
• 1 τόνου ειδών καθαριότητας
• 5 τόνων ορεινής πατάτας Aρχαγγέλου
• 1 τόνου μανταρινιών
• 200 κιλών σπανάκι
Επίσης σε ευπαθείς οικογένειες που λαμβάνουν συσσίτιο δόθηκαν περίπου
• 6.000 γιαούρτια
• 3.000 κρέμες
• 3.000 ρυζόγαλα
• 3.000 γάλα κακάο

Με την ευκαιρία του απολογισμού της δράσης του κοινωνικού παντοπωλείου ο Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης εκφράζει δημόσια την ευαρέσκεια του δίνοντας συγχαρητήρια στα μέλη της διαχειριστικής επιτροπής και στους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καταβάλουν προκειμένου να συνδράμουν τους συνανθρώπους μας όχι μόνον τις άγιες μέρες του χρόνου αλλά διαχρονικά.
Επίσης για άλλη μια φορά ευχαριστεί όλες τις επιχειρήσεις, τους φορείς και ιδιώτες που αυτή την περίοδο κρίσης δείχνουν την ευαισθησία τους και το κοινωνικό πρόσωπο είτε με οικονομική συνδρομή είτε προμηθεύοντας το κοινωνικό παντοπωλείο με τρόφιμα που είναι τόσο απαραίτητα για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν διάφορα κοινωνικά προβλήματα. Ο δήμαρχος τονίζει ότι αυτή η αλληλεγγύη είναι το μεγάλο όπλο των ελλήνων αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε σαν λαός.