Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019, 7:41:44 πμ
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 22:21

Μπαλάσκας vs Σισμανίδης

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ο πρώην Δήμαρχος Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση, απαντώντας ουσιαστικά σε όσα είπε στην συνέντευξή του στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ο νυν Δήμαρχος Δημήτριος Σισμανίδης.

"Η αχαριστία δεν είναι ποινικό αδίκημα και δεν τιμωρείται. Δυστυχώς   την αλήθεια αυτή τη βιώνω  από πρώην "φίλους και συνεργάτες".


Για να γνωρίζουν λοιπόν την αλήθεια οι δημότες του Κιλκίς με στοιχεία κι όχι με παραπλανητικές "κουβέντες του αέρα" οφείλω να ενημερώσω για τα παρακάτω :
Στις 31 Αυγούστου 2014 το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου Κιλκίς ήταν 8.412.246,23 Ευρώ. Όταν παρέλαβα τον Δήμο Κιλκίς το 2011 ήταν 1.033.890 ευρώ.
Τα χρέη από δανειακές ανάγκες των καποδιστριακών δήμων όπως τις παρέλαβα ήταν της τάξης των 12 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το μεγαλύτερο του καποδιστριακού δήμου Κιλκίς και δεύτερο μεγαλύτερο αυτό του καποδιστριακού δήμου Πικρολίμνης, ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Όταν παρέδωσα, τον Αύγουστο του 2014, το σύνολο των χρεών του Καλλικρατικού Δήμου Κιλκίς ανερχόταν σε 5.300.000 ευρώ, μειωμένο δηλαδή κατά σχεδόν 7 εκατ. ευρώ έναντι εκείνου που παρέλαβα.
Αναφορικά με τις παιδικές χαρές μετά την αλλαγή του νομικού πλαισίου το 2013 ξεκίνησε η καταγραφή, η αδειοδότηση και το κλείσιμο όσων παιδικών χαρών δεν πληρούσαν τις αυστηρότερες πλέον προδιαγραφές  του νέου νομικού πλαισίου.
Την πρώτη χρονιά, το 2013, δόθηκαν 114.000 ευρώ για προμήθεια οργάνων και λάβαμε έγκριση καταλληλότητας για 18 παιδικές χαρές ξεκινώντας από την πόλη του Κιλκίς. Το κόστος για όλες τις παιδικές χαρές είχε προϋπολογιστεί στις 795.000 ευρώ.

Αναφορικά με το Κλειστό Γυμναστήριο από το 2012 εκπονήθηκε από μηχανικούς του δήμου η μελέτη πυροπροστασίας. Επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει ο δήμος την κύρια μελέτη, αποφασίστηκε να χρηματοδοτήσουμε με 80.000 ευρώ το αρμόδιο νομικό πρόσωπο ώστε να προχωρήσει στη μελέτη και την αδειοδότηση, ως όφειλε.
Όλα αυτά είναι γνωστά και απορώ με τους κατά τα άλλα λαλίστατους πρώην συνεργάτες μου που ενώ τα γνωρίζουν, επιλέγουν τη σιωπή αντί να ενημερώσουν υπεύθυνα τους δημότες για να γίνει γνωστή η αλήθεια. Δυστυχώς με τη στάση τους δικαιώνουν τον Δήμαρχο για την κατ' εμέ απαράδεκτη δήλωσή του περί "κοινωνικού μισθώματος"
Κι ένα τελευταίο σχόλιο για τον ίδιο τον κ. Σισμανίδη και τον τρόπο που πολιτεύεται: Αναλαμβάνω την ευθύνη μου καθώς πρωταγωνίστησα στην εκλογή του. Και ζητώ συγνώμη από τους δημότες του Κιλκίς.  
Ευάγγελος Μπαλάσκας